Η απόσυρση των τεθωρακισμένων BMP-1 από τα νησιά και η υποτιθέμενη αντικατάσταση τους από τα ελαφρώς νεότερα γερμανικά Marder αρχίζει να αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, δυστυχώς όμως καθόλου ευχάριστο! 

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και γιατί το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ κάνουν το «ψόφιο κοριό»;

Μέχρι την Παρασκευή το …σχέδιο προέβλεπε ότι οι Γερμανοί θα μας δώσουν 30 έως 40 Marder. Τα 10 υποτίθεται άμεσα. Τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις! Πότε παραμένει άγνωστο! Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί θέλουν να μας χρεώσουν εκπαίδευση και «βιβλιογραφία»!

Χθες όπως λένε πηγές, ο Γερμανός Ακόλουθος Άμυνας επισκέφθηκε το ΥΠΕΘΑ, χωρίς να είναι σαφές αν είχε κάποια βελτιωμένη πρόταση να παρουσιάσει. 

Υπάρχει κι ένα ακόμη θέμα που πρέπει να απαντηθεί: η Ελλάδα εφόσον δίνει τα BMP-1 πρέπει να πάρει χρήματα από το ταμείο της ΕΕ. Οι Γερμανοί προφανώς θέλουν να τα χρήματα για να τους πληρώσουμε τα Marder.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ θέλουν να κλείσουν το θέμα -όπως το κλείσουν- χωρίς καν να το περάσουν από τη Βουλή και κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν έχει γίνει και καμία απολύτως ενημέρωση στο ΥΠΕΞ! 

https://www.militaire.gr/bmp-1-kai-marder-pame-gia-ena-akomi-mega-fiasko-siopi-poy-prokalei-erotimata-apo-to-ypetha/