Εθνική επέτειος με ξένους σπόνσορες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η πρόσκληση που απέστειλε η ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ έχει χορηγούς τις ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες Elbit Systems και Rafael και την εταιρία ενέργειας, Energean.

Πατέντα σε καραμπινάτη περίπτωση εμπορευματοποίησης της…διπλωματίας φαίνεται πως διεκδικεί ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ, Κυριάκος Λουκάκης. Ενόψει της επίσημης δεξίωσης που διοργανώνει με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έστειλε προσκλήσεις σε διπλωμάτες, Ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και Έλληνες που ζουν στην περιοχή με σπόνσορες δύο ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες και μία ελληνικών συμφερόντων εταιρία ενέργειας με έδρα στο Λονδίνο!

Η σπάνια για τα διπλωματικά δεδομένα κίνηση του Έλληνα πρέσβη να βάλει στις επίσημες προσκλήσεις τα λογότυπα τριών ξένων εταιριών με τη δικαιολογία της χορηγίας στο πλαίσιο κάλυψης μέρους των εξόδων της εκδήλωσης που προγραμματίστηκε να γίνει στις 29 Μαρτίου στο Κέντρο Γιτζάκ Ράμπιν στο Τελ Αβίβ δύσκολα βρίσκει ταίρι.

Όπως αποκαλύπτει σημερινό εκτενές ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, κάτω από την επίσημη πρόσκληση φιγουράρουν, όπως τα λογότυπα των ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών Elbit Systems (που έχει αναλάβει τη διαχείριση του κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα) και Rafael.

Πλάι στα ονόματα των δύο πολεμικών βιομηχανιών υπάρχει και εκείνο της εταιρίας ενέργειας ελληνικών συμφερόντων Energean που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των ισραηλινών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν.

Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε εάν η ενέργεια της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ έχει την πλήρη κάλυψη του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Μέχρι τότε, η πρόσκληση για την εκδήλωση της εθνικής επετείου θα θυμίζει αλγεινά…εμποροπανήγυρη.

kosmodromio.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα