Υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη θαλάσσια οριοθέτηση με γειτονικά κράτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
08 Ιανουαρίου 2023 – 19:27
AbdulkaderAssad
Ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) Mohammed Oun δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Mubashar TV ότι υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες εξεύρεσης φιλικών λύσεων με χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.
Ο Ουν είπε ότι ο κόσμος έφτασε σε προχωρημένο στάδιο εκλογίκευσης για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, είτε μέσω φιλικών λύσεων είτε μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι ορισμένες χώρες έχουν καταφύγει σε μονομερείς λύσεις αντί για διάλογο και συναίνεση.
Εξήγησε ότι οι θαλάσσιοι νόμοι προσδιορίζουν τα χωρικά ύδατα σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από το πρώτο χερσαίο σημείο της ενδιαφερόμενης χώρας, λέγοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί μέτρησης και διαχωρισμού της απόστασης μεταξύ δύο θαλάσσιων γειτονικών χωρών.
Ο Ουν ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστιες ανακαλύψεις πετρελαίου που πρέπει να γίνουν στη Μεσόγειο προς όφελος της Λιβύης, επαναλαμβάνοντας ότι έχουν πολλά αποθέματα πετρελαίου που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί στη στεριά και στη θάλασσα.
Σημείωσε ότι γεωλογικές μελέτες αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτών των αποθεμάτων στα λιβυκά οικονομικά ύδατα, ανατολικά και δυτικά της Μεσογείου.
«Η National Oil Corporation (NOC) σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή σε δύο εκατομμύρια βαρέλια ετησίως εντός 3 ετών, αναμένοντας σταδιακή αύξηση της παραγωγής μεταξύ (1,3 και 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών) το 2023, και συνειδητοποιώντας ότι αυτή η αύξηση εξαρτάται από τον μηχανισμό δραστηριότητας που διεξάγεται από το ΟΧΙ και την ολοκλήρωση αναπτυξιακών δραστηριοτήτων για πετρελαιοπηγές.
Ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ενθαρρύνει τις αμερικανικές εταιρείες να επιστρέψουν στην εργασία τους στη Λιβύη, καθώς ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου βασίζεται στην αμερικανική τεχνολογία.
Εξήγησε ότι οι απαντήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων ήταν θετικές αφού ενημερώθηκαν για το όραμα του υπουργείου να οδηγήσει τον λιβυκό πετρελαϊκό τομέα με υψηλή διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην ολοκλήρωση μελλοντικών έργων, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου του λιβυκού κράτους.
Στις 2 Ιανουαρίου, ο Ουν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Ενεργειακούς Πόρους Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της αμερικανικής εταιρείας ConocoPhillips, τους οποίους ενημέρωσε για το όραμα του υπουργείου για ανάπτυξη του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα