Η μη αναχαιτίσημη εναέρια έκδοση του ISKANDER σε «παγκόσμια πρώτη»

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 10.18): Μυστική βάση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων κοντά στο αεροδρόμιο Ivano-Fraskivsk ανατολικά του Λβιβ ήταν η αποθήκη που κατέστρεψε η ρωσική Αεροπορία σήμερα τα ξημερώματα με την χρήση υπερ-υπερηχητικού όπλου.

Τα πυρηνικά όπλα απομακρύνθηκαν από την Ουκρανία μετά την αποκοπή της από τον ρωσικό εθνικό κορμό, αλλά το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της αποθήκευσης όπλων την έκανε εξαιρετικά πολύτιμη για τον ουκρανικό σχεδιασμό: Το βάθος της είναι 150 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους!

Κάτι που την έκανε απρόσβλητη από όπλα όπως πύραυλοι cruise, βαλλιστικά βλήματα κλπ. Όχι όμως και για τον Kh-47M2 Kinzhal που εκτόξευσε το MiG-31 σήμερα τα ξημερώματα: Με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη αυτή του ήχου στην τελική φάση της πτήσης, ειδική γόμωση για να καταστρέφει τέτοιου είδους καταφύγια το βλήμα διείσδυσε 145 μέτρα, αναφέρουν ρωσικές πηγές, πριν εκραγεί! 

Με διαδοχικές εκρήξεις εν συνεχεία, κατέστρεψε ότι υπήρχε στην βάση που εκτεινόταν σε 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο εσωτερικό του σημείου που έγινε η επίθεση.

Αυτό που είδαμε στο βίντεο που έδωσε την δημοσιότητα η ρωσική Αεροπορία είναι το 1/100 της έκρηξης που υπολογίζεται ότι έγινε σε βάθος 150 μέτρων!

Είναι η νέα εποχή στις αεροπορικές προσβολές στόχων εδάφους που στέλνει τις κλασικές διατρητικές βόμβες «στο ράφι της ιστορίας» των πολέμων…

——————————————————————————————–

(Αρχικό κείμενο): Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι (Kh-47M2 Kinzhal) ή «στιλέτο» προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα του όπλου και προκαλώντας ανησυχία από τις ρωσικές ικανότητες στις ΗΠΑ καθώς φαίνεται ότι λέει η Ρωσία ότι κατέχει είναι αλήθεια.

Αντίστοιχα συστήματα στο δυτικό οπλοστάσιο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Όσο για την αποθήκη οπλισμού σε χωριό του Ιβάνο-Φράνκιβσκ, στη δυτική Ουκρανία που επλήγει; Απλά εξαερώθηκε, δίνοντας ένα μήνυμα στο Κίεβο ότι οι ρωσικές “εκπλήξεις” μπορούν να είναι πολλές.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με το χτύπημα στη βάση

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Τα υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Kh-47M2 Kinzhal αποτελούν την αεροεκτοξευόμενη έκδοση των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ISKANDER, με φορείς εκτόξευσης να είναι είτε τα MIG-31, είτε τα βομβρδιστικά Tu-22.

Η δε ακτίνα βολής μπορεί να αγγίξει παρά τις τρομακτικές ταχύτητες που αναπτύσσει τα 2.000χλμ κάνοντας τα ένα τεράστιο φόβητρο για οποιοδήποτε χώρα.

Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αναφέρθηκε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kh-47m2-kinzhal-me-10-max-epliksan-vasi-tou-oukranikou-stratou-oi-rosoi/