Λύγισε μπροστά του: Η ερωμένη του Φιντέλ Κάστρο και πράκτορας της CIA που δεν μπόρεσε να τον σκοτώσει

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Φιντέλ Κάστρο είχε πολλές ερωμένες. Μια από αυτές ήταν η Μαρίτα Λόρενζ, Μια γυναίκα που γεννήθηκε στη Βρέμη και βρέθηκε από τύχη στην Αβάνα όταν ο Κάστρο είχε επιτύχει να ανατρέψει τον Φουλχένσιο Μπατίστα.

Ο πατέρας της ήταν Γερμανός και η μητέρα της Αμερικανίδα. Ο Χαίνριχ Λόρενζ ήταν καπετάνιος σε κρουαζιερόπλοιο και η Μαρίτα τον ακολουθούσε πολλές φορές στα ταξίδια του. Σε ένα από αυτά, το MS Berlin έδεσε στο λιμάνι της Αβάνας λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της επανάστασης. O Φιντέλ Κάστρο πήρε 25 άνδρες και ανέβηκε στο πλοίο. Μόλις είδε τη 19χρονη τα έχασε.

Η πρώτη τους «σύνδεση» κράτησε τρεις νύχτες. Μετά έφυγε για τη Νέα Υόρκη όπου θα έμενε με τον αδερφό της. Αλλά ο Κάστρο δεν άντεξε. Έστειλε αεροπλάνο για να τη φέρει στην Αβάνα. Εκείνη ήταν ήδη ερωτευμένη μαζί του. Και πήγε χωρίς να το σκεφτεί καθόλου.

Έμειναν μαζί στο Hilton της πρωτεύουσας της Κούβας, το οποίο ο Κάστρο είχε μετατρέψει σε κέντρο των επιχειρήσεων του. Για αρκετούς μήνες. Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος. Και μετά από επτά μήνες εγκυμοσύνης, ήπιε ένα ποτήρι γάλα και έχασε τις αισθήσεις της.

Ξύπνησε στο κρεβάτι του γιατρού. Το παιδί δεν υπήρχε πια μέσα της. Το τι συνέβη ακριβώς δεν είναι γνωστό. Κάποιοι ανέφεραν ότι απέβαλλε και κάποιοι άλλοι ότι της έκαναν έκτρωση. Η ίδια έλεγε ότι παραλίγο να πεθάνει από σηψαιμία και πως το παιδί της το πήραν. Το είδε μόνο δυο φορές, αφού παρακάλεσε τον Κάστρο.

Έφυγε για τις ΗΠΑ και τη Φλόριντα, όπου ενώθηκε με τους Κουβανούς που ήταν αντίθετοι με το καθεστώς του Κάστρο. Όπως είπε αργότερα, ήταν τότε που την πλησίασε ένας πράκτορας της CIA και της πρότεινε να δολοφονήσει τον πρώην εραστή της.

Το 1960 βρέθηκε στην Κούβα με τα χάπια που θα δηλητηρίαζαν τον Κάστρο στο χέρι. Μόνο που ο Κάστρο ήταν διάσημος στο να μυρίζεται τις ενέδρες. Και κατάλαβε και αυτή. Ωστόσο, η Μαρίτα δεν είχε πάει στην Κούβα για να τον δολοφονήσει, αλλά να τον δει για μια ακόμα φορά. Μια ιστορία λέει ότι ο Κάστρο της έδωσε το όπλο και της είπε να τον πυροβολήσει. Εκείνη το πέταξε κάτω και οι δυο τους έκαναν έpωτα για τελευταία φορά.

Τον επόμενο χρόνο είχε μια σύντομη σχέση με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας, Μάρκος Πέρεζ Χιμένεζ, από τον οποίο ισχυρίζεται ότι επίσης απέκτησε ένα παιδί, κόρη αυτή τη φορά. Αργότερα μπλέχτηκε στην υπόθεση της δολοφονίας του Κένεντι λέγοντας πως ο Χάρβει Όσβαλντ είχε συναντηθεί νωρίτερα μπροστά της  με τον πράκτορα της CIA που τη στρατολόγησε για να δολοφονήσει τον Κάστρο. Εκείνος το αρνήθηκε και αργότερα έγινε ο ένας από τους πέντε διαρρήκτες στο σκάνδαλο Watergate.

Η Μαρίτα Λόρενζ παντρεύτηκε και δούλεψε για το FBI κατασκοπεύοντας διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών από το ανατολικό μπλοκ. Πέθανε στις 31 Αυγούστου του 2019, σε ηλικία 80 ετών στη Γερμανία. Είδε μια ακόμα φορά τον Κάστρο το 1981. Η αδερφή της δήλωσε λίγα χρόνια πριν τον θάνατό της, ότι «ήταν ερωτευμένη μαζί του σε όλη της τη ζωή».

https://www.pronews.gr/istoria/1031029_lygise-mprosta-toy-i-eromeni-toy-fintel-kastro-kai-praktoras-tis-cia-poy-den-mporese

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα