Πολλά τα ατοπήματα της Α.Σακελλαροπούλου: Φουντώνει το κίνημα #notmypresident

5/1/21 | 3 | 1 | 396 εμφανίσεις

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες ενέργειες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 

Μάλιστα, έχει ήδη συσταθεί ένα κίνημα με τον τίτλο «not my president», που ουσιαστικά καταγγέλλει τα πεπραγμένα της Προέδρου, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες. Κάποιοι έχουν αρχίσει να μιλούν ακόμα και για παραίτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας πως δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε στα καθήκοντά της.

Μετά το απαράδεκτο θέμα που προέκυψε με τη μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμή για νέα αρνητικά σχόλια με άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μέσω αυτού επί της ουσίας τάσσεται κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού», ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, οδηγεί στην ανελευθερία, ενώ επιτίθεται και σε όσους αντιστρατεύονται την παγκοσμιοποίηση, με τη φράση: «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια».

Η συγκεκριμένη απόφασή της να γράψει το εν λόγω άρθρο, καθώς και το περιεχόμενο αυτού, που μοιάζει «ξαφνική αφύπνιση» της Προέδρου της Δημοκρατίας, έπειτα από οκτώ μήνες βάναυσης καταστρατήγησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων υπό την προεδρία της, έχει δώσει τροφή για ειρωνικά και σαρκαστικά σχόλια για το πρόσωπό της.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υποστηρίζει πως «στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας. Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση. Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου» σημειώνει, επισημαίνοντας δε ότι «βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού».

Πολλά ατοπήματα

Πέραν της υπόθεσης με τον Εθνικό Ύμνο, εντύπωση προκάλεσε εξάλλου η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας στη δοξολογία του νέου έτους, να μην ασπαστεί τον σταυρό στο τέλος, ως είθισται, αρκούμενη σε απλό χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο. Κίνηση η οποία έχει πυροδοτήσει πολλά αρνητικά σχόλια.

Και κατά το παρελθόν, πάντως, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμές για επικρίσεις σε βάρος της. Όπως, για παράδειγμα, όταν με μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση εντελώς απροσχημάτιστα υποστήριξε ότι θεωρεί πιο… σημαντικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας από την τουρκική επιθετικότητα, η οποία -κατ’ αυτήν- είναι απλά δυσάρεστη!

Ή τον Αύγουστο, κατά την ορκωμοσία των πέντε νέων μελών της κυβέρνησης, όταν προσπαθώντας δήθεν να ξεχωρίσει, κατάφερε ακόμη μια φορά ακριβώς το αντίθετο, αρνούμενη επιδεικτικά να κάνει τον σταυρό της κατά τη διάρκεια της τελετής.

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Εστία», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απομάκρυνε από το γραφείο της (όχι το προσωπικό της, αλλά του Προεδρικού Μεγάρου) όπλα του Αγώνα του 1821, τα καριοφίλια, ενώ έχει αλλάξει και τον πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο «Παλικάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη».

 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/950906_polla-ta-atopimata-tis-asakellaropoyloy-foyntonei-kinima

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Θα σταθώ σε μία απορία: Ποιος έδωσε εντολή να μην ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος; Αυτά τα πράγματα καθορίζονται από πρωτόκολλο, το οποίο σαφώς δεν μπορεί ν’ αλλάξει η ΠτΔ. Ποιος, λοιπόν, κρύβεται από πίσω;

  Επίσης, δεν ξέρω αν μπορεί να δημοσιεύει ο,τιδήποτε και οπουδήποτε, χωρίς την έγκριση τού πρωθυπουργού.

  Όσον αφορά στ’ άλλα, δυστυχώς βάλανε ένα εθνομηδενιστικό σούργελο στο ανώτατο αξίωμα τού κράτους.

 2. 2

  Απο την ψήφιση του Συντάγματος του 1975 και μετά προωθούνται με συνέπεια
  από όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας οι προβλέψεις των άρθρων 27, 28 του συντάγματος της χώρας μας:
  ———————————————————————
  Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
  Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.
  Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
  Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.
  Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες
  σε διεθνή όργανα.
  Άρθρο: 28 Παράγραφος 2.
  Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
  Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.
  ———————————————————————

  • 2.1
   Επισκέπτης says:

   Σωστά τα παραπάνω που γράφεις, αλλά δεν προωθούνται τα άρθρα από τούς ΠτΔ. Ίσως από τούς πρωθυπουργούς και μάλιστα παραβιάζονται, χωρίς επιπτώσεις.

   Παράδειγμα: Την 31 Ιανουαρίου 1996, ο Σημίτης υπέστειλε την Σημαία μας στα Ίμια, δηλαδή ελάττωσε de facto τα όρια τής επικρατείας, χωρίς να έχει ψηφισθεί ο από το Σύνταγμα προβλεπόμενος νόμος (Άρθρο: 27 Παράγραφος 1 – Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας).

   Οι εισαγγελείς δεν συγκινήθηκαν καθόλου.

 3. 3
  Επισκέπτης says:

  Νέο ατόπημα…

  Ο “κυρίαρχος” (τρομάρα του!) ελληνικός λαός, ούτε γνωρίζει, ούτε ελέγχει, ούτε ενδιαφέρεται. Έχει άλλα σοβαρότερα προβλήματα.

  Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως και κάθε μορφής δημοκρατία, όπου υποτίθεται ότι οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, προϋποθέτει έναν λαό πολιτικά ώριμο και συνειδητά μετέχοντα στα κοινά, πράγμα που ασφαλώς δεν είναι ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον στην συντριπτική του πλειονότητα. Ακριβώς γι αυτό, τα κόμματα κάνουν ό,τι θέλουν και ουδείς ενδιαφέρεται να ελέγξει στα σοβαρά. Ένα τέτοιο πολίτευμα στηρίζει και υποθάλπει την ασυδοσία των κομματανθρώπων, όμως δεν προάγει τα συμφέροντα τού λαού και τής πατρίδος. Καθόλου περίεργο που φθάσαμε στα σημερινά χάλια.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/1/21 | (0 σχόλια)
  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Μπορεί να περιμένει κανείς κάτι από την συνάντηση, τη Δευτέρα, των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τις διερευνητικές; Όχι. Τότε, γιατί γίνεται; Για να σωθούν τα προσχήματα εκατέρωθεν. Ό,τι και να λέγεται το παιχνίδι είναι γεωπολιτικό. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας