«100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Με αφορμή την έκδοση των βιβλίων: ΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 100 χρόνια συναρπαστικών ανακαλύψεων της θέσης της Γης μας στο Σύμπαν & ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ: 100 χρόνια συναρπαστικών ανακαλύψεων στην Αστροφυσική και την Κοσμολογία του Κανάρη Τσίγκανου, Ομότιμου Καθηγητή , Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών.
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις είναι γραμμένες σε εκλαϊκευτική μορφή, στηριζόμενες σε βασικές γνώσεις επιπέδου Λυκείου χωρίς τη χρήση προχωρημένων εννοιών αστροφυσικής. Η αφήγηση εστιάζει σε μια αδρή περιγραφή της γνώσης που έχουμε αποκτήσει για το Σύμπαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών, κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή πρόοδο της τεχνολογίας.
Τα δύο βιβλία απευθύνονται στους σκεπτόμενους συμπολίτες μας, που κατά το Αριστοτελικό «του ειδέναι ορέγονται φύσει», επιθυμούν να κατανοήσουν ένα από τα βασικότερα ερωτήματα που έχουν προβληματίσει τον άνθρωπο: τη θέση μας στο ευρύτερο κοσμικό περιβάλλον όπου ζούμε.
Την εκδήλωση φιλοξενεί το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας (ITΕ) στο πλαίσιο των δράσεων του Ινστιτούτου για την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.
Ομιλητές: Καθ. Κανάρης Τσίγκανος, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Σταμάτιος Μ. Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Ακαδημία Αθηνών Καθ. Κωνσταντίνος Νεκτάριος Γουργουλιάτος, Πανεπιστήμιο Πατρών Καθ. Βασίλης Χαρμανδάρης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ινστιτούτο Αστροφυσικής ΙΤΕ Συντονισμός: Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Αστροφυσικός, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,654ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα