Όχι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία: Ο βουλευτής Pallone ξεκινά αγώνα για να σταματήσει τη συμφωνία…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο βουλευτής Frank Pallone, Jr. (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) αντέδρασε έντονα στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να προτείνει την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal, “ως θέμα πολιτικής, δεν σχολιάζουμε ούτε επιβεβαιώνουμε δημοσίως τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο».

Με τα σημερινά δεδομένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ΔΕΝ έστειλε αίτημα στο Κογκρέσο με το οποίο να ανακοινώνει την πρόθεσή του να εισηγηθεί την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία και την αναβάθμιση άλλων 80 που έχει στο οπλοστάσιο της.

Ο βουλευτής Pallone αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζω έντονα την προτεινόμενη πώληση όπλων στην Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να ανταμείψουν την Τουρκία με νέα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, δεδομένου του μακροχρόνιου ιστορικού του καθεστώτος Ερντογάν σε εγχώριες και διεθνείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην περιοχή και αποτυχία τήρησης των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ».

Όπως σημειώνει: «Τους τελευταίους μήνες, ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει πενιχρές πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε στην καλή μας σχέση. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να υποθέσουν λανθασμένα ότι αυτή η πώληση θα δώσει κίνητρο στον Ερντογάν να σταματήσει τις θανατηφόρες ενέργειές του και να αλλάξει τη διπλωματία του. Αντιθέτως, ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει».

Ο Αμερικανός βουλευτής σημειώνει επίσης τα εξής:

«Αυτή η πώληση θα τον ενθαρρυνθεί και θα του δώσει τους πόρους για να συνεχίσει τις πολεμικές του πρωτοβουλίες στον Καύκασο και όχι μόνο. Δεν μπορώ να υποστηρίξω οποιαδήποτε ενέργεια του Κογκρέσου που θα βοηθούσε την Τουρκία να αυξήσει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο».

Όχι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία: Ο βουλευτής Pallone ξεκινά αγώνα για να σταματήσει τη συμφωνία…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα