Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν άφησε ένα μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Ειρήνης της Χιροσίμα για τη μνήμη των θυμάτων του αμερικανικού ατομικού βομβαρδισμού της πόλης στις 6 Αυγούστου 1945.

Ο Μπάιντεν ζήτησε να διατηρηθεί η ελπίδα για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά όπλα χωρίς να ζητά συγγνώμη για τα πυρηνικά χτυπήματα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών που δημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο.

«Μακάρι οι ιστορίες αυτού του μουσείου να είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας για τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον», έγραψε ο Μπάιντεν. Ας συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο μαζί προς την ημέρα που θα μπορέσουμε μόνιμα και οριστικά να απαλλάξουμε τον κόσμο από τα πυρηνικά όπλα. Κράτα την πίστη!»

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά, που συναντήθηκαν στη Χιροσίμα την Παρασκευή, επισκέφτηκαν το Πάρκο Ειρήνης, όπου βρίσκεται το μουσείο και το μνημείο για τα θύματα της ατομικής βομβιστικής επίθεσης, κατέθεσαν στεφάνια και φύτεψαν μια κερασιά, μάλιστα συνάντησαν έναν επιζώντα του βομβαρδισμού.

Ο Μπάιντεν έγινε ο δεύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη Χιροσίμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο πρώτος που το έκανε το 2016, χωρίς να απολογηθεί ούτε αυτός για τον πυρηνικό βομβαρδισμό.

Πρακτορεία

The Hellenic Information Team

Χωρίς να ζητήσει συγνώμη…Ο Μπάιντεν υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Ειρήνης της Χιροσίμα