Υπερκαλύφθηκε το 7ετές ομόλογο με επιτόκιο 3,5% και προσφορές 7 δισ. ευρώ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με επιτυχία στέφθηκε η έκδοση του 7ετές ομολόγου αφού το βιβλίο προσφορών έκλεισε με προσφορές κοντά στα 7 δισ. ευρώ, και με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημόσιο θα αντλήσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ.

«Αποδείξαμε σήμερα που βγήκαμε στις αγορές ότι όχι μόνον μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά μπορούμε να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες που δεν είναι ιδανικές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, εξηγώντας πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Από την πλευρά του ένας από τους αναδόχους δήλωσε νωρίτερα στο Reuters: «Έχουμε ένα πιο σταθερό σκηνικό και ενώ δεν είναι όλα πράσινα στις οθόνες, οι αποδόσεις είναι σταθερές και δεν βλέπουμε απότομες μεταστροφές» και πρόσθεσε:

«Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με τη συναλλαγή και τους επενδυτές να μη νιώθουν ότι πιάνουν κάτι επικίνδυνο, και τελικά να αγοράσουν. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί με αυτό του είδους τις συναλλαγές».

koutipandoras.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΠΟΤΕ ΜΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 3 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3,5%, ΕΝΩ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΙΝΙ 1,25 ΕΤΗΣΙΩΣ. ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΗ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα