Τρομάζει η λίστα αναμονής στο Πανεπιστημιακό Λάρισας για καρκινοπαθείς από Θεσσαλία και Στερεά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τρομάζει η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που φτάνει μέχρι και τους δύο μήνες. Το πρόβλημα θα λυθεί, όταν θα εγκατασταθεί νέο μηχάνημα, λέει στον star fm και την εκπομπή “Ήρθε η Ώρα” με την Όλγα Λαθύρη, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης. Το πρόβλημα διογκώθηκε, λόγω της τεράστιας αύξησης των ογκολογικών ασθενών. Το 2015 είχαμε 8.000 χημειοθεραπείες και το 2023 πραγματοποιήθηκαν 22.000. Φέτος, κάθε μέρα, πάνω από 200 καρκινοπαθείς επισκέπτονται το νοσοκομείο, όπου γίνονται 120 χημειοθεραπείες και 80 ακτινοθεραπείες. Ήδη δρομολογείται η αγορά νέου μηχανήματος προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο. Ο χρόνος όμως, είναι πολύτιμος για τους ογκολογικούς ασθενείς, είτε από τη Θεσσαλία, είτε από την Στερεά και τη Φθιώτιδα που μεταβαίνουν για ακτινοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Λάρισας. Την ίδια ώρα, κανονικά ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή, με πολύ ενδιαφέρον, τόσο από γιατρούς, όσο και από ασθενείς. Για αρχή πάντως, σε καθημερινή βάση, πραγματοποιούνται 9 πρωινά χειρουργεία και δυο απογευματινά.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν εφημέρευε χειρουργός και ο Διευθυντής του τμήματος πήγε από το…. σπίτι του στο νοσοκομείο για να σώσει τον Μανώλη

    Tο ΕΣΥ καταρρέει και η αγορά έχει στεγνώσει από φάρμακα. Το “επιτελικό” κράτος τού Κούλεως μοιάζει μάλλον με πεμπτοκοσμική μπανανία.

  2. Κατάρρευσης συνέχεια Παραιτήσεις αναισθησιολόγων στο “Βενιζέλειο” – Υπό κατάρρευση τα χειρουργεία

    Έρχονται, βλέπουν, υπόσχονται και απέρχονται, οι αλητήριοι. Το πρόβλημα τούς είναι γνωστό, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτε. To ίδιο και με τα φάρμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα