Τραμπ: Θα στηρίξουμε την πολιτική της “μιας Κίνας”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Σι, να τηρήσει την πολιτική της «μιας Κίνας», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Συνεργατικοί εταίροι ΗΠΑ και Κίνα, δήλωσε ο Σι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να τηρήσει την πολιτική της «μιας Κίνας» στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπινγκ, κάνοντας βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις των δυο χωρών, αφού είχε πρώτα εκνευρίσει το Πεκίνο καθώς μίλησε με τον ηγέτη της Ταϊβάν.

Ο Τραμπ είχε εκνευρίσει το Πεκίνο τον Δεκέμβριο όταν είχε πει πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει απαραιτήτως να τηρήσουν την πολιτική αυτή. Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την κινεζική θέση πως υπάρχει μια μόνο Κίνα και πως η Ταϊβάν είναι μέρος της, αναφέρει το Reuters.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ανέφερε πως οι δυο πρόεδροι είχαν μακρά τηλεφωνική συζήτηση χθες το βράδυ. «Ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Σι, να τηρήσει την πολιτική της «μιας Κίνας»», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Κίνας θα εμπλακούν σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις σε διάφορα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας μετέδωσε ανακοίνωση στην οποία ο Σι είπε ότι η Κίνα εκτιμά την τήρηση από τον Τραμπ της πολιτικής της «μιας Κίνας».

«Πιστεύω πως οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι συνεργατικοί εταίροι, και μέσω κοινών προσπαθειών μπορούμε να ωθήσουμε τις διμερείς σχέσεις σε νέο ιστορικό υψηλό», σύμφωνα με ανακοίνωση του Σι.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα