Το Mea Culpa του κ. Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Μητσοτάκης πήγε εκεί που ήθελε ο Ερντογάν. Πολιτικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης. Τώρα θα τα βρει όλα στο τραπέζι και άντε να ξεμπερδέψει με τον Ερντογάν.
    Θα πει ναι στη Χάγη με 40 προαπαιτούμενα. Από την εκλογή των μουφτήδων μέχρι την αποστρατικοποίηση των νήσων.

  2. κ. Σαββίδη το κυριαρχικό δικαίωμα της υφαλοκρηπίδας που συμπίπτει ως έκταση με την ΑΟΖ, υπάρχει ούτως ή άλλως ab initio (εξ υπαρχής) και ipso facto (αυτοδικαίως).

    Επομένως δεν μπορούμε να λέμε τη “δυνάμει” υφαλοκρηπίδα αλλά τη “δυνάμει” ΑΟΖ, η οποία πρέπει να ανακηρυχθεί και να οριοθετηθεί.

  3. Κατ΄αρχάς το mea culpa του ευφυούς- οι ευφυείς μετρούν τα λόγια τους προ της εκφοράς τους -αείμνηστου Ανδρέα αφορούσε ότι κατά την συνάντησή του στο Νταβός το 1988 με τον Οζάλ δεν έθεσε το Κυπριακό στα ελληνοτουρκικά προβλήματα που συζητήθηκαν εκεί.
    Συγκεκριμένα απάντησε στον τότε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αείμνηστο Κων/νο Μητσοτάκη (το mea culpa σας ευχαριστεί-το βίντεο υπάρχει και ακούγεται ξεκάθαρα) ενώ για το ”πάθος” του τότε υφυπουργού Ιωάννη Καψή (γνωστό και από το νερό του Καματερού) να ανατρέψει το Πρωτόκολλο Βέρνης Καραμανλή-Ντεμιρέλ το 1976 με την ”πυγολαμπίδα” της κρίσης του Μάρτη του 1987 απάντησε ο Ανδρέας ” με τον κ. Οζάλ συμφωνήσαμε ότι το μόνο που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ”το μη πόλεμος”.
    Περισσότερα γιαυτά στο βιβλίο του κ. Κώστα Μαρδά ”ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ”
    Ο τωρινός πρωθυπουργός μας ,μας εμπιστεύθηκε ή ”μπουμπούνισε ένα στόρυ” για το μέλλον της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών διαφορών με διάλογο -ποτέ δεν επιλέξαμε μετά το 1922 άλλο τρόπο – διάλογος που θα κρατήσει τουλάχιστον μια γενιά, όπως κράτησε το λεγόμενο ”Μακεδονικό”, κατά τον οποίον κανένας πρωθυπουργός και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υπογράψουν ,αλλά και καμιά Βουλή θα κυρώσει Συμφωνία παραχωρήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκτός αν θέλουν ”να αυτοκτονήσουν πολιτικά ” όλοι τους και να παύσει να υπάρχει και Δημοκρατία.
    Ένας φόβος υπάρχει . Να εκμαυλισθεί ο λαός -όπως στο τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνος-και να ξεχάσει τα πάντα για την Τουρκία μετά την άλωση της Πόλης μας το 1493 .
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ . ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΟΥΣ ΜΑΣ.
    Υ.Γ Άλλα καλά περιμένουμε για τα εσωτερικά θέματα αυτήν την 4ετία από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μας .
    Για τα εξωτερικά θέματα θα ξεκινήσει πρώτη η Τουρκία με άρσεις της αιτίας πολέμου στο Αιγαίο και της Συνομοσπονδίας των δύο κρατών στην Κύπρο .
    Αυτή ”καίγεται” για οικονομική βοήθεια και ”δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί” προφήτεψε ο Εθνικός μας ποιητής.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ.
    Σταύρος Αθαν. Ναλμπάντης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα