Το φαινόμενο Crowdism – Πώς μια μικρή ομάδα ανθρώπων καθοδηγεί τις μάζες και… «δημιουργεί» τα γεγονότα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην εποχή μας βλέπουμε τον κόσμο να είναι «ενωμένος» ή καλύτερα δικτυωμένος μέσα από συγκεντρωτικά μέσα ενημέρωσης, με τα οποία παράγεται από κάποιους αυτό που θα γίνει γνωστό ως επίσημη «αλήθεια» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σχεδόν αμέσως, σε όλο τον κόσμο. Οι μάζες, που έχουν μάθει να ζητούν απόλυτες «αλήθειες» που θα ρυθμίζουν την ζωή τους, ώστε αυτοί να μην πολυκουράζουν το μυαλό τους, διαδίδουν αμέσως αυτή την «αλήθεια» όπως την μεταδίδουν τα «επίσημα» μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων να δημιουργεί τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο πολύς κόσμος τα γεγονότα. Ο κόσμος θα αντιληφθεί τα γεγονότα έτσι όπως περιγράφονται και μεταδίδονται από αυτή την κεντρική πηγή. Σε ένα τέτοιο κλίμα, εάν κάποιος αντιληφθεί την πραγματικότητα διαφορετικά και συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν λάθη στην «επίσημη» αλήθεια, θα μπει στο περιθώριο, θα του κολλήσουν μια ταμπέλα, θα χάσει φίλους ή και εργασία, θα αισθανθεί άσχημα και ίσως στο τέλος κάτω από το βάρος μιας αυξανόμενης πίεσης, να αναθεωρήσει την στάση του γιατί αυτή «δεν τον ωφελεί».

Ο όχλος θέλει ένα σύντομο και εύπεπτο κατάλογο «καλών/κακών». Και αυτήν την ανάγκη του σήμερα την καλύπτουν κυρίως τα media. Τα media είναι εκεί για να του πουν ποιοι δικτάτορες είναι καλοί και ποιοι κακοί. Ποια βία είναι καλή και ποια κακή. Ποια προϊόντα είναι καλά και ποια κακά. Ποια γνώμη είναι κακή και ποια κακή. Ποιο πρόσωπο είναι καλό και ποιο κακό. Θα του πουν πως το να είσαι «προοδευτικός» είναι καλό, ενώ το να μην είσαι είναι κακό. Και το κυριότερο: πως το να φρονείς διαφορετικά από τους πολλούς είναι εξάπαντος «κακό». Εσύ βεβαίως, δεν θέλεις να είσαι με τους «κακούς». Στην τελική, ποιος δεν θέλει να είναι «καλός»; Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μικρόκοσμους, επικεντρώνονται γύρω από την οικογένεια και τους φίλους και την τοπική κοινωνία και δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από αυτό. Νιώθουν καλύτερα όταν πηγαίνουν με το ρεύμα. Νιώθουν μια ασφάλεια όταν έχουν ζωή που είναι ενταγμένη στα κοινωνικά απόλυτα.

Το φαινόμενο Crowdism

Το Crowdism, προέρχεται από την λέξη πλήθος (crowd). Τα άτομα που ασπάζονται το Crowdism ζητούν να απελευθερωθούν από τις συνέπειες των πράξεών τους και να ενταχθούν σε πολυπληθείς απρόσωπες ομάδες ως ένα είδος αλληλοβοηθητικής κοινωνίας που θα επιτίθεται σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Αυτό δημιουργεί ένα μυαλό «κυψέλης» που μεγαλώνει και φουσκώνει όπως μια χιονοστιβάδα και σύντομα δημιουργεί ένα μονολιθικό, παρανοϊκό ουτοπικό groupthink. Αν κάποιο από τα μέλη του πλήθους αρχίζει να ξεχωρίζει ή να αμφιβάλει για τις δραστηριότητες ή τις προθέσεις του πλήθους, το πλήθος κατακερματίζεται και χάνει την δύναμή του. Αυτό που κάνει τα πλήθη ισχυρά είναι η ανικανότητα των μελών τους να επικρίνουν ή να προτείνουν κάποιον στόχο που ενώνει τους ανθρώπους, γιατί τα πλήθη είναι καλύτερα όταν έχουν έλλειψη στόχου. Χωρίς υψηλότερο όραμα ή ιδανικό, τα πλήθη εκφυλίζονται ταχέως σε επιδρομείς, αν και παθητικού χαρακτήρα. Φωνάζουν για μεγαλύτερη «ελευθερία». Θέλουν περισσότερο πλούτο. Οτιδήποτε βλέπουν, αισθάνονται ότι θα πρέπει να δοθεί στο πλήθος, όπως αναφέρει το redskywarning.

Στο Crowdism βρίσκουν καταφύγιο άτομα που νιώθουν ανίκανα να πορευθούν από μόνα τους και για αυτό βρίσκουν παρηγοριά στην ηγεσία και τη δύναμη άλλων. Θέλουν να νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο, αλλά φοβούνται να γίνουν αυτοί οι καθοδηγητές και έτσι κάθε άτομο μέσα στο πλήθος μεταβιβάζει την εξουσία του σε άλλους. Το πλήθος επομένως κινείται όχι με βάση κάποιες επιλογές, αλλά με τον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή, αξιολογώντας κάθε απόφαση ως προς το τι έχουν όλοι κοινό. Ένα πλήθος αντλεί τη δυναμική του από την ανάγκη των μελών του, σε συνδυασμό με το φόβο τους για τη δική τους κρίση. Μπορεί να υποστηρίζει τις θέσεις του βίαια, αλλά επειδή ο μόνος μηχανισμός λήψης αποφάσεων είναι ένας φανατικός συμβιβασμός, κινείται παθητικά προς προβλέψιμα ψηφίσματα.

Το Crowdism βασίζεται σε ηλίθιες ιδέες που υπάρχουν και ακούγονται καλές και στο ότι όταν οι άνθρωποι βρεθούν σε πλήθη πέφτουν και προσκυνούν την κρίση των άλλων και πηγαίνουν μαζί με το κοπάδι, οδηγημένοι σε καταστροφικές και απατηλές «λύσεις». Το socializing μας κάνει χαζούς επειδή υπακούμε στο κοινωνικό πρότυπο, όχι στο πρότυπο της πραγματικότητας. Υπάρχει ένα πλήθος βιβλίων που επαινεί «τη σοφία του πλήθους» και άλλες τέτοιες κολακευτικές, πασιφιστικές και καταπραϋντικές ανοησίες. Έχουν την άποψη ότι μέσα από τις ομάδες μπορούμε να κάνουμε μια σωστή επιλογή, επειδή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανένα άτομο.

Η λογική μας λέει ότι αυτό είναι ανοησία, γιατί αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιο άτομο με εξουσία όταν αυτό είναι προσωπικά υπόλογο, γιατί παίρνουμε αυτά τα αναξιόπιστα άτομα και τα βάζουμε σε μια ομάδα όπου είναι εντελώς ανυπόλογα; Γιατί τα πλήθη είναι υπεράνω λογοδοσίας.

Εντούτοις, ενώ η εξουσία του πλήθους είναι το de facto πρότυπο στη Δύση, όπως αντανακλάται στον καταναλωτισμό (οι αποφάσεις των αγορών που προέρχονται από το πλήθος), στη δημοκρατία (οι ηγέτες που προέρχονται από το πλήθος) και στη δημοτικότητα, (οι αξίες που προέρχονται από το πλήθος) τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το πλήθος δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των ενεργειών του. Η μόνη ανησυχία του είναι να παραμείνει στην εξουσία, έτσι ώστε τα μεμονωμένα μέλη του να μην έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Το αποτέλεσμα είναι μια αυξανόμενη προσπάθεια να καταληφθεί πλήρως ο κόσμος από το Crowdism, ώστε να μην υπάρχουν αντίθετες φωνές.

Το Crowdism υπάρχει για έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι για να αποφεύγονται οι συνέπειες των ενεργειών εκείνων που αποτελούν το πλήθος. Φοβούνται τυχόν υψηλότερα πρότυπα που θα τους αποκαλύψουν να είναι πιο ηλίθιοι, πιο κοντόφθαλμοι ή λιγότερο ηθικοί σε σύγκριση με άλλους. Θέλουν ένα μηδενικό πρότυπο το οποίο να προσεγγίζει το χαμηλότερο δυνατό ώστε να μην έχουν καμία πιθανότητα αποτυχίας. Η ελπίδα τους είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντιπαράθεση με την πραγματικότητα ή όσους παρατηρούν την πραγματικότητα και για αυτό κάνουν διακρίσεις εναντίον εκείνων που έχουν υψηλότερη νοημοσύνη και την ίδια ώρα τους κατηγορούν ότι αυτοί κάνουν διακρίσεις εναντίων όσων «μειονεκτούν».

Οι Crowdists εργάζονται για να καταστήσουν την κοινωνία μια σειρά γραφειοκρατικών καθηκόντων και για να καταστρέψουν την οικογένεια και έτσι να απομακρύνουν τους πιο έξυπνους ανθρώπους, που απαιτούν από την ζωή περισσότερα από άρτο και θεάματα. Στην θέση τους θέλουν υπάκουους βλάκες υπηρέτες οι οποίοι θα ανακηρύσσονται οι ίδιοι ηγέτες και θα ωθήσουν αμέσως τον πολιτισμό τους σε καταστροφή.

Το πλήθος δεν έχει κανέναν αληθινό ιδεαλισμό και η μοναδική του ιδεολογία είναι αυτή του προσωπικού κέρδους. Είναι από την φύση του αντίθετο στον πολιτισμό, αφού ο πολιτισμός δημιουργεί ένα σύστημα αξιών. Οι Crowdists επιθυμούν να αντικαταστήσουν τον πολιτισμό με τον «πολυπολιτισμό», ο οποίος είναι η ιδέα μιας διευκολυντικής κοινωνίας ή μιας κοινωνίας της οποίας ο μόνος στόχος είναι να ικανοποιήσει τα μέλη της. Σε αυτό το όραμα, δεν χρειάζεται κάποιος κοινός στόχος ή ακόμα και κάποιο πρότυπο της κοινωνίας. Η κοινωνία υπάρχει για να εκπληρώνουν τα μέλη της τις προσωπικές τους ανάγκες και κάθε έλεγχος απαγορεύεται, εκτός αν παραβιάζονται βασικές αρχές του Crowdism.

Οι Crowdists υποστηρίζουν φανατικά τόσο τον διεθνισμό, ο οποίος αρνείται τον τοπικό πολιτισμό υπέρ μιας διεθνούς κουλτούρας οτιδήποτε «νέου» όσο και την πολυπολιτισμικότητα, η οποία αναμιγνύει πολιτισμούς που δεν έχουν τίποτα κοινό χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα. Το πλήθος δεν αποτελεί ένα νέο σχεδιασμό ή μια νέα απόφαση, όπως και ο καρκίνος δεν αποτελεί έναν σχεδιασμό για έναν νέο οργανισμό. Είναι η έλλειψη απόφασης, η έλλειψη στόχου, η έλλειψη σχεδιασμού.

Η πολιτική ορθότητα, ο νέος διεθνισμός, ο πλουραλισμός / σχετικισμός, τα Ηνωμένα Έθνη («παγκόσμιος φεντεραλισμός»), η δύναμη των «δικαιωμάτων» κλπ είναι κοινωνικές πολιτικές με έναν μοναδικό στόχο: να σβήσουν οποιαδήποτε ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος άλλος δρόμος.

Οι αριστεροί αποτελούν μια εκδοχή crowdist ατόμου ή του ατόμου που αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί καμία επίβλεψη από κοινωνικά πρότυπα και έτσι ενώνεται με άλλους σε ένα πλήθος λυντσαρίσματος (mob lynch) για να ανατρέψει τον πολιτισμό, την ιεραρχία και την ηθική.

Οι συντηρητικοί συνήθως κάνουν λάθος για τους μηδενιστές ή για τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε τίποτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Crowdists πιστεύουν πολύ στο δικό τους θεό: στους εαυτούς τους και σε μια φανταστική εικόνα που δημιούργησαν για τους εαυτούς τους, που τους λέει ότι είναι «αλτρουιστές» και  «υπέρ της ισότητας». Στην πραγματικότητα, τίποτα αυτά δεν είναι.

Όπως ένας απατεώνας που πιάνεται στα πράσα, ένας Crowdist θα αντεπιτεθεί όταν τον ελέγξεις. Θα σε κατηγορήσει αμέσως για αυτό το οποίο εκείνος κάνει. Θα σου  επιτεθεί προληπτικάχρησιμοποιώντας εναντίον σου μια κατηγορία για να σε αναγκάσει να παραιτηθείς από κάθε έλεγχο.

Οι Crowdists φοβούνται μήπως ο κόσμος καταλάβει την παγίδα και πιέζουν περισσότερο να μας δέσουν όλους μαζί σε ένα ενιαίο μηχανικό σύστημα, είτε πρόκειται για μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε για κάτι τέτοιο όπως η ΕΕ, έτσι ώστε όλοι να βρεθούμε από κάτω. Είναι μια λεπτή μορφή συλλογικής τιμωρίας. Πρέπει να κάνουμε αυτήν την παρανοϊκή ιδεολογία να δουλέψει αλλιώς, μας λένε, όλοι θα υποφέρουμε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί δεν συνεργάζονται. Νιώθουν ότι ο σύγχρονος κόσμος που τους έλαχε να ζουν μοιάζει με μια τεράστια έρημο βιομηχανικών απόβλητων, γεμάτη από ασθένειες, εγκληματικότητα, μικροαστική τρομοκρατία, ανθυγιεινό τρόπο ζωής και διαφθορά. Μικρότερες προαστιακές και αγροτικές περιοχές, οι οποίες δίνουν στους ανθρώπους μια επιλογή συμμετοχής, μοιάζουν σαν μικρές «οάσεις». Για να μπεις όμως εκεί, πρέπει να εγκαταλείψεις κάποιες κακές συνήθειες και πολλά δικαιώματα. Αλλά θα βγεις από την έρημο.

Τέτοιου είδους ημι-δημοκρατίες έχουν οργανωθεί από οργανικές ομάδες, όπως η θρησκεία, ο πολιτισμός / η εθνικότητα, η φιλοσοφία και η κοινωνική τάξη ή η κάστα. Μπορεί  να μην είναι εχθρικές προς τους ξένους, αλλά δεν θα τους αφήσουν να μπουν μέσα. Δεν θα σου προσποιηθούν ότι θα έχεις «δικαιώματα». Θα έχεις όμως εκεί μια ευκαιρία για μια κανονική ζωή.

pronews.gr

Πηγή: redskywarning.blogspot.com

spot_img

784 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Κατά τον μακαριστό καθηγητή π.Ι. Ρωμανίδη,
    Η Πατερική Παράδοσις Δεν Είναι
    Ουτε Κοινωνική Φιλοσοφία, Ούτε Ηθικό Σύστημα, Ούτε Θρησκευτικός Δογματισμός

    Αλλ’ Ε ί ν α ι Θεραπευτική Αγωγή.

    Στο Σημείο Αυτό μοιάζει Πολύ Με Την Ιατρική Και Κυρίως Τη Ψυχιατρική.



    Αυτή με λίγα λόγια είναι η Ορθοδοξία.

    Δεν έχει σημασία, αν την αποδέχεται κανείς η όχι.
    Κάθε άλλη εκδοχή για τον Χριστιανισμό συνιστά παραποίηση και διαστροφή του,
    έστω καί αν θέλει να προβάλλεται ως Ορθοδοξία.

    Πρωτοπρεσβυτέρου +Γεωργίου Μεταλληνού.
    Ομοτίμου Καθηγητού Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών»,

    από τήν ιστοσελίδα τού «δικού μας» Κοσμά Σεραφετινίδη

  2. https://1.bp.blogspot.com/-1U32hokwhlM/X8uIdt2FfeI/AAAAAAACD8Q/LtXtnklIMxo8M_jbBddmoXZEt82aB7U9QCLcBGAsYHQ/w295-h393/16.jpg
    Αιωνία η Μνήμη σου Ήρωα !

    5η Δεκεμβρίου τού 2007
    – Η κατάρριψη (με Hλεκτρονικό Πόλεμο – “Jamming”) τού Σμηναγού (Ι) Αθανασίου Μπατσαρά από τους τουρκαλάδες τής “Gökova” (F-496) ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ,
    από τους ΔΗΘΕΝ… «διασώστες» του !!!
    [Πρώτα μάλιστα τού έσπασαν το ένα χέρι του, στην προσπάθειά του να αμυνθή]

    https://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/12/5-2007-gogova-f-496.html – πού
    «Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.»,
    εσείς όμως, εκεί πού θά σάς βγάλει ό σύνδεσμος, πατήστε « Αρχική σελίδα »·
    τό θέμα τώρα είναι δεύτερο πρός τά κάτω

  3. Το βίωμα της Θεολογίας είναι η Νοερά Προσευχή και η Θέωση, οχι η ηθική.



    Οταν υπάρχει λάθος Θεολογία, τότε ο Χριστιανισμός γίνεται Δράσις.



    Τα Δόγματα δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση,
    είναι φάρμακα που όμως καταργούνται όταν θεραπευθή ο άνθρωπος.



    Η Πατερική Παράδοση είναι Εμπειρική, δεν είναι στοχαστική, ούτε συναισθηματική.



    Το θεμέλιο της Ορθοδοξίας είναι η εμπειρία της Αποκαλύψεως, οχι ο στοχασμός.



    Η Πραγματική θεολογία, η θεραπευτική,
    αυτή που δίνει στη κοινωνία υγιείς, σωστούς ανθρώπους, είναι η εμπειρική.
    Ολα τα άλλα είναι απλά όμορφα λόγια.

    γιά τά πολλά καί σπουδαία πού έχω παραλείψει, εδώ:
    https://kosmaser.wordpress.com/2020/11/28/αυτο-τον-καιρο-η-εκκλησια-μασ/

  4. Ιπποκρατική Ομοιοπαθητική σκέψη

    Δύο φράσεις του Ιπποκράτη:
    «Δια τα Όμοια νόσος γίγνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσούντων υγιαίνονται»,
    όπως και
    «Τα Όμοια τοις Ομοίοις εισίν ιάματα»,
    θεωρείται ότι αποτελούν τη βάση της Ομοιοπαθητικής.

    Η θεραπευτική αυτή μέθοδος, στηρίζει τη θεραπεία της στο νόμο αυτό, ότι δηλαδή
    τα συμπτώματα τα οποία προκαλεί μια ουσία σε αδρή μορφή,
    τα ίδια συμπτώματα θεραπεύει η ίδια ουσία,
    μετά την μετατροπή της σε ομοιοπαθητικό φάρμακο.
    Η Ομοιοπαθητική εξετάζει τον άνθρωπο ως ΟΛΟΝ.

    Θα ήταν παράλειψη, αν δεν ζητούσαμε τη γνώμη ενός Ομοιοπαθητικού,
    για το θέμα το οποίο πραγματευόμαστε. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον Dr Γιώργο Λουκά,
    ο οποίος έχει θητεύσει ως Στρατιωτικός γιατρός, έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική και
    έχει ασκήσει το επάγγελμα του Ομοιοπαθητικού, επί πολλά χρόνια. Επί πλέον,
    είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ιπποκρατικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής,
    η οποία έχει στους κόλπους της (γιατρούς και μη γιατρούς) Ομοιοπαθητικούς.
    Η ερώτηση προς τον κ. Λουκά έχει ως εξής:

    ΕΡ.: Oι Ομοιοπαθητικοί αποκαλούν τους μη Ομοιοπαθητικούς γιατρούς «Αλλοπαθητικούς»
    και επισημαίνουν ότι οι γιατροί αυτοί στην πλειοψηφία τους ασκούν την ιατρική με τρόπο
    που δεν έχει και μεγάλη σχέση με την Ιπποκράτειο Ιατρική.
    Τι έχετε να σχολιάσετε επ’ αυτού;

    η συνέχεια από κάτω

    • συνέχεια

      ΑΠ.: Για να μπορέσω να τεκμηριώσω την απάντησή μου αυτή θα ήθελα να σας αναφέρω
      κάποια δεδομένα για την λειτουργία του εγκεφάλου.
      Ο εγκέφαλος αποτελείται από δυο ημισφαίρια.
      Το αριστερό ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για το λόγο
      και λειτουργεί με ένα γραμμικό – λογικό τρόπο σκέψης.
      Το δεξί ημισφαίριο επιτελεί τη λειτουργία του προσανατολισμού στο χώρο και
      της αντίληψης των γεωμετρικών σχημάτων, της μουσικής, της τέχνης,
      και γενικά των ολοτήτων.
      Χρησιμοποιεί τρόπο σκέψης, ο οποίος είναι ειδικός
      για την αντίληψη μιας ολότητας και μιας μορφής.
      Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τα δυο ημισφαίρια, αλλά ο καθένας μας,
      ανάλογα με τις κλίσεις του, την παιδεία του και την εκπαίδευση που έχει πάρει,
      χρησιμοποιεί περισσότερο άλλοτε το δεξιό και άλλοτε το αριστερό ημισφαίριο.
      Ένα άτομο που είναι καλλιτέχνης χρησιμοποιεί περισσότερο το δεξί του ημισφαίριο ενώ
      ένας φιλόλογος το αριστερό ημισφαίριο.
      Σύμφωνα με την πρακτική της Ομοιοπαθητικής
      ο ιατρός καλείται να δώσει ένα φάρμακο το οποίο να καλύψει το σύνολο των συμπτωμάτων.
      Αφού η Ομοιοπαθητική ασχολείται με το σύνολο των συμπτωμάτων, είναι προφανές ότι
      χρειάζεται να έχει καλά εκπαιδευμένο το δεξιό ημισφαίριο.
      Αντίθετα,
      η αλλοπαθητική Ιατρική είναι βασισμένη στην εξειδίκευση και στην αιτιολογική θεραπεία
      και είναι προφανές ότι βασίζεται σε ένα γραμμικό-λογικό τρόπο σκέψης, δηλαδή ο ιατρός
      που την εφαρμόζει χρειάζεται να έχει καλά εκπαιδευμένο το αριστερό του ημισφαίριο.
      Αυτή η σύγκρουση μεταξύ αριστεροημισφαιρικής και δεξιοημισφαιρικής πρακτικής
      υπήρχε και στην Αρχαία Ελλάδα που υπήρχαν δυο διαφορετικές σχολές ιατρικής,
      της Κω και της Κνίδου.
      Οι διαφορές της πρακτικής των δυο σχολών ήταν οι εξής:

      1. Οι Κώοι απέδιδαν ιδιαίτερη προσοχή στον άρρωστο, ενώ οι Κνίδιοι στην αρρώστια.
      2. Οι Κώοι επέμεναν περισσότερο στην εξέλιξη και στην πρόγνωση των νόσων, ενώ
      οι Κνίδιοι επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους στα διαγνωστικά σημεία.
      3. Οι Κώοι μελετούσαν περισσότερο τα κοινά χαρακτηριστικά, ενώ
      οι Κνίδιοι τα επί μέρους χαρακτηριστικά των νόσων.
      4. Οι Κώοι εξέταζαν λεπτομερώς το σύνολο των ψυχοσωματικών εκδηλώσεων ενώ
      οι Κνίδιοι τα πάσχοντα όργανα των αρρώστων.
      5. Οι Κώοι είχαν περισσότερο συνθετική κρίση, ενώ
      οι Κνίδιοι χρησιμοποιούσαν αναλυτική μεθοδολογία.

      Με βάση τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι
      η σημερινή ιατρική χρησιμοποιεί κυρίως τη φιλοσοφία της σχολής της Κνίδου
      και λιγότερο της Ιπποκρατικής σχολής,
      σε αντίθεση με την Ομοιοπαθητική, που όλη η θεωρία και η πρακτική της
      είναι βασισμένη στην Ιπποκρατική μεθοδολογία. Είναι φανερό ότι
      η σωστή εφαρμογή της ιατρικής χρειάζεται ένα αρμονικό πάντρεμα των δυο μεθοδολογιών,
      όπως ένας ισορροπημένος άνθρωπος χρειάζεται την αρμονική συνεργασία
      του αριστερού και του δεξιού του ημισφαιρίου».
      απόσπασμα από:
      https://enallaktikidrasi.com/2013/07/o-pragmatikos-orkos-tou-ippokrati-kai-o-orkos-tou-ippokrati-tis-sigxronis-iatrikis/

  5. Όπως γράφει ό Μίλαν Κούντερα :
    «Tό πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις την μνήμη του.
    Να καταστρέψεις τά βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.
    Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
    να επινοήσει μια νέα ιστορία.
    Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος
    να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
    Ό υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

    Αυτό δεν υλοποιείται τά τελευταία εικοσιπέντε χρόνια στην παιδεία μας;
    Ό Φίλης, δηλαδή ό Αντώνης Λιάκος
    (ό αναδειχθείς καθηγητής με παράνομο τρόπο με απόφαση του ΣΤΕ)
    δηλαδή ό Τσίπρας, δηλαδή ή Ρεπούση και λοιποί σημίτιδες,
    μουλωχτά και ύπουλα δεν κατάργησε το Σύμβολο της Πίστεως στην Δημοκρατία
    πού είναι ό Επιτάφιος του Περικλέους;
    Ό Επιτάφιος συνδέει την Δημοκρατία με την Λογική και την Ηθική του ανθρώπου.
    Καταργoύν οί Αμερικανοί την διακήρυξη Ανεξαρτησίας τους;
    Kαί όμως ό Φίλης δηλαδή ό Λιάκος δηλαδή ό Σόρος κατήργησαν τον Επιτάφιο!

    Μουλωχτά και ύπουλα, επέβαλλαν να διδάσκωνται συνοπτικά αλλά να μη εξετάζονται
    ό Κυκλαδικός πολιτισμός, ό Μινωϊκός πολιτισμός, ό Μυκηναϊκός πολιτισμός,
    οί Α΄ και Β΄ Αποικισμοί, ή σημασία των Μηδικών πολέμων,
    ό Πελοποννησιακός Πόλεμος, ό Φίλιππος ό Β΄ και
    το Οικουμενικό Κράτος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Ως γνωστόν, ό,τι δεν εξετάζεται Δεν μαθαίνεται.
    Μουλωχτοί και ύπουλοι.
    Είναι τοίς πάσι γνωστό, πώς ή ιστορία της Ευρώπης ”αρχίζει” με τά Μηδικά.
    Οί Λιακοφίληδες, δηλαδή ό Σόρος, ως Πέμπτη Φάλαγξ,
    αποκόβουν τά ελληνόπουλα από τις ρίζες τους.
    Ή αποδόμηση της αυτογνωσίας των Ελλήνων
    είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν ραγιάδες, να κάθονται σούζα.
    Γιατί επιδιώκουν κάτι τέτοιο;
    Είναι βλάκες; Eίναι βαλτοί; Eίναι συνωμότες;
    Είναι και τά τρία.
    Αθηνά Κατσαφάδου,
    απόσπασμα,
    απ’ εκεί:
    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/12/o_9.html

  6. «Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν
    ο άγιος Σπυρίδων έλαβε μέρος στις εργασίες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου,
    πού συνεκλήθη στη Νίκαια της Βιθυνίας το έτος 325, από τον Μέγα Κωνσταντίνο.
    Είναι η εποχή κατά την οποία διάφοροι εκκλησιαστικοί άντρες ασχολούνταν με
    το ζήτημα της θεότητας του Ιησού Χριστού.
    Ο πλέον συστηματικός πολέμιος της θεότητας του Χριστού υπήρξε ο Άρειος,
    πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας.
    Αν και ο Άρειος καθαιρέθηκε από τον Αλεξανδρείας Αλέξανδρο
    και η διδασκαλία του αποδοκιμάστηκε από τοπική Σύνοδο, ο ίδιος και οι οπαδοί του
    συνέχισαν να αναστατώνουν την Εκκλησία με τις αιρετικές απόψεις τους.

    Έτσι ο Μέγας Κωνσταντίνος συγκάλεσε την Α΄ οικουμενική Σύνοδο,
    στην οποία μεταξύ των 318 πατέρων ήταν και ο άγιος Σπυρίδων,
    ο οποίος μάλιστα διεκρίθη. Και να πως η χάρη και ο φωτισμός του Θεού
    χρησιμοποίησαν τον χωρίς σπουδαία μόρφωση άγιο Σπυρίδωνα
    να υποστηρίξει τη θεότητα του Ιησού Χριστού:
    Ο Άρειος και όσοι τον ακολουθούσαν, χρησιμοποιούσαν τη λογική και τη φιλοσοφία
    προκειμένου να στηρίξουν τα κατά της θεότητας του Χριστού επιχειρήματα τους.
    Τότε
    ο άγιος Σπυρίδων, ο απλός και ταπεινός αυτός επίσκοπος,
    θέλοντας να αποδείξει ότι ο Θεός είναι τριαδικός και ο Υιός είναι «ὁμοούσιος τῷ Πατρί»,
    και ότι «ἐγεννήθη ἐκ τοῦ Πατρός πρό πάντων τῶν αἰώνων», άρα δεν είναι κτίσμα του,
    πήρε στα χέρια του ένα κεραμίδι.
    Κάνοντας δε το σημείο του σταυρού, σφίγγει το κεραμίδι λέγοντας!
    «Εις το όνομα του Πατρός», και από το κεραμίδι βγαίνει μία φλόγα•
    «Και του Υιού», και από το κεραμίδι στάζει νερό•
    «Και του Άγιου Πνεύματος», και στο χέρι του μένει το χώμα.
    Και μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων εξηγεί με λόγια απλά:
    Το χώμα, το νερό και η φωτιά, δηλαδή τρία υλικά στοιχεία, έκαναν το ένα κεραμίδι.
    Το ίδιο συμβαίνει και με την Άγια Τριάδα.
    Είναι ένας Θεός, αποτελείται όμως από τρία Πρόσωπα•
    τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα,
    ομοούσια μεταξύ τους. Άρα
    ο Υιός δεν είναι κτίσμα του Πατρός.

    Έτσι η Α΄ οικουμενική Σύνοδος,
    με τη συμβολή και του αγίου Σπυρίδωνος,
    θέσπισε την ομοουσιότητα του Χριστού με τον Θεό Πατέρα
    και αναθιμάτισε τον Άρειο και όσους υποστήριξαν τις αιρετικές του απόψεις.»

    απόσπασμα από: https://kimisitheotokouilioup.gr/2018/11/11/βίος-αγίου-σπυρίδωνος/

    • Έπεσε πολύ «ξύλο», λέμε

      στήν Α΄ Οικουμενική Σύνοδο,
      γιά λόγους Δόγματος
      – τό Δόγμα δέν έχει νά κάνει μέ γεροντικά καί άλλα πείσματα, αλλά
      μέ ό,τι γίνεται αντιληπτό ώς «ἐκ τῶν ὤν οὐκ ἄνευ», έ;!

      Τον Δ΄ αιώνα μετά το τέλος των Διωγμών
      εμφανίστηκε η πρώτη μεγάλη δογματική απειλή για την επίσημη χριστιανική θρησκεία.
      Ήταν η διδασκαλία του Αρείου[1].
      Το πρόβλημα που βασάνιζε τον Άρειο ήταν η αΐδια – αιώνια γέννηση του Θείου Λόγου.
      Δίδασκε, λοιπόν, ότι ο Υιος δεν είναι κατά φύση και κατ ουσίαν αληθινός Θεός[2].
      Δημιουργήθηκε από το Θεό – Πατέρα κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή «εν χρόνω»[3].
      Για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να χαρακτηρισθεί αγέννητος, ούτε μέρος αγεννήτου.
      Ήταν επομένως, ένα απλό κτίσμα του Θεού[4].
      Ως κτίσμα, λοιπόν, ο Υιος και ο Λόγος του Θεού
      δεν είναι συνάναρχος και συναΐδιος προς τον Πατέρα[5], αλλά
      δημιουργήθηκε αμέσως «θελήσει» του Πατρός[6], ενώ τα άλλα κτίσματα
      δημιουργήθηκαν από το Θεό δια μέσου του Υιού.
      Χαρακτηριστική φράση που συνόψιζε την αρειανική διδασκαλία για τον Υιό ήταν
      «ην ποτε ότε ουκ ην»[7].
      Η συνδημιουργία του κόσμου από το Θεό και τον Υιό
      δε σημαίνει ότι ο δεύτερος μετείχε στη φύση η στην ουσία του Θεού
      ούτε ότι ήταν κατά φύση αληθινός Θεός[8].
      Ο Άρειος υποστήριζε την απόλυτη μοναρχία της θεότητας
      και δεχόταν ένα Θεό αγέννητο και άναρχο.
      Επομένως, πριν από τη δημιουργία του Υιού
      ήταν απόλυτη η «μοναρχία» του μόνου αγέννητου και άναρχου Θεού,
      γι αυτό και ο μεν Θεός δεν ήταν Πατήρ, πριν να δημιουργήσει τον Υιό,
      και ο δε Υιος δεν υπήρχε πριν δημιουργηθεί από τον Πατέρα,
      «σύνες ότι η μονάς ην, η δυάς δε ουκ ην, πριν υπάρξη. Αυτίκα γουν Υιού μη όντος
      ο Πατήρ Θεός εστι»[9].
      Η θεμελίωση της διδασκαλίας του
      περί της κατωτερότητας του Υιού σε σχέση με τον Πατέρα
      στηρίχθηκε στη διάχυτη αντίληψη περί subordinatio. Το τελευταίο
      αποτελούσε το βασικό έρεισμα της κακοδοξίας του.
      Έκδηλο είναι ότι
      ο Άρειος χρησιμοποιεί τις θεολογικές έννοιες της πατρότητας και της υιότητας μεταφορικά
      και κατ αναλογίαν προς την ανθρώπινη ζωή, κατά την οποία
      ο πατέρας προηγείται χρονικά του υιού του.
      Επιχειρεί, λοιπόν, να εξηγήσει με βάση τις ανθρώπινες σχέσεις
      τις σχέσεις των Προσώπων της Αγίας Τριάδος.
      Ο Άρειος και οι θιασώτες του χρησιμοποιούν αυστηρά
      την ιστορικογραμματική ερμηνευτική μέθοδο της Αντιοχειανής Σχολής
      για να τεκμηριώσουν την απόλυτη μοναρχία του Θεού – Πατρός,
      την κτιστή φύση του Υιού – Λόγου και τη δημιουργία του από τον Πατέρα,
      την ατελή γνώση του για τον Πατέρα και την ηθική θεοποίηση του Υιού.
      Την αιρετική διδασκαλία του Αρείου ανέλαβε να ανασκευάσει
      ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Αλέξανδρος
      με τη βοήθεια του Μεγάλου Αθανασίου.
      Στην πραγματικότητα
      ο Μέγας Αθανάσιος ήταν ο μοναδικός θεολογικός αντίπαλος του Αρείου,
      χωρίς όμως να καταφέρει να νουθετήσει τον τελευταίο.
      .
      .
      .
      «Άξιο αναφοράς θεωρείται και το συμβάν μεταξύ του Αγίου Νικολάου και του Αρείου.
      Ο πρώτος μην…

      • συνέχεια

        …μπορώντας να συγκρατήσει την αγανάκτησή του
        για τα όσα υποστήριζε ο Άρειος τον χαστούκισε.
        Ο Μ. Κωνσταντίνος
        τιμώρησε το Νικόλαο με φυλάκιση.
        Αλλά στη φυλακή συντελέστηκε ακόμα ένα θαύμα
        δείχνοντας την αγιότητα του Νικολάου και την πλάνη του Αρείου.»

        [1]
        «Ὁ Ἄρειος ἐπηρεάστηκε σταθερά ἀπό τόν ἰουδαϊκό μονοθεϊσμό,
        τή φιλοσοφική ἀντίληψη περί ἀπόλυτης ὑπερβατικότητας καί περί ἀκινήτου τοῦ Θεοῦ,
        ἀπό τίς κοσμολογικές δυαλιστικές ἀντιλήψεις καί προπαντός
        ἀπό τή διδασκαλία τοῦ Φίλωνα περί τοῦ κτιστοῦ Λόγου,
        διά τοῦ ὁποίου ὁ Θεός δημιούργησε τόν κόσμο»,
        Σ. Παπαδοπούλου, Πατρολογία Β´, Ἀθήνα, 1990, σ. 114.»…

        αποσπάσματα από: https://impantokratoros.gr/A_oikoumenikh_synodos.el.aspx#_ftnref1

    • ΨΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΦΙΛΟΘΕΙΤΗΣ
      faidon33

      νόμισα πως δεν το χρειαζόμουν “εχθές ” ..μα σήμερα έκλαψα .
      antioheos Πριν από 7 χρόνια

      Τελικά η τελειότητα δεν εχει όριο
      Jim someone Πριν από 5 χρόνια

      Ακροάσου, αδελφέ
      («θυσία τῷ Θεῷ πνεῦμα συντετριμμένον,
      καρδίαν συντετριμμένην καὶ τεταπεινωμένην ὁ Θεὸς οὐκ ἐξουδενώσει.», έ;!):

  7. εβραιοχαζαροασκεναζότουρκοι καί νεοτουρκοχαζαροεβραίοι
    τής αρχαίας μήτρας τού ναζισμού καί
    τής παγκόσμιας συμμορίας τους
    israel über alles

    μάς δουλεύουν κανονικότατα καί
    απ’ όταν έστησαν τήν αιματηρή(ένα τίποτα, βέβαια, μπροστά στή σφαγή τών Ελλήνων
    κι όλων τών Χριστιανών στή Μικρασία μας…),
    γιά νά είναι πιστική,
    προβοκάτσια τού Μαβί Μαρμαρά…

    κι άν θέλουν ακόμη λίγο ν’ αριβάρουν τά διακόσια εκατομμύρια στρατού
    -«καὶ ὁ ἀριθμὸς τῶν στρατευμάτων τοῦ ἵππου δύο μυριάδες μυριάδων»…, λέγει, έ;!

    οί Ρώσσοι είναι ήδη εκεί…

    «Μας οδηγούν σε παράδοση και διαμοιρασμό των ελληνικών συμφερόντων;»

    «Μετά την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου
    έχει ανοίξει “ο ασκός του Αιόλου” όπως όλα δείχνουν κατά της Ελλάδος,
    η οποία θα δεχθεί τρομερή πίεση για να μοιραστεί δικά της θαλάσσια συμφέροντα
    με την νεο-οθωμανική Τουρκία, η οποία διαπράττει τεράστια εγκλήματα
    παρόμοια με αυτά του ναζισμού,
    τα οποία όμως δεν “βλέπει” κανένα ινστιτούτο και ειδικός στην δύση.»,

    όπως κανένα ινστιτούτο καί ειδικός στήν δύση δέν “βλέπει”
    τό νεοασκεναζι ισραηλ τό οποίο διαπράττει τεράστια εγκλήματα
    παρόμοια μέ αυτά τού ναζισμού,
    νά συμπληρώσω

    https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6979186_amerikanikos-synagermos-gia-ellada-kypro-allazei-tropari

  8. https://labourheartlands.com/wp-content/uploads/2020/11/BigPharma.jpg

    «Tο βαρύ ποινικό μητρώο
    του φαρμακευτικού κολοσσού “Pfizer”»(τού σαλονικάϊ κτηνίατρου, έ;!) !
    ΗΠΑ: Πρόστιμο-ρεκόρ 2,3 δισ. δολαρίων στην Pfizer,
    «Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ
    από την αμερικανική Δικαιοσύνη στον τομέα της υγείας»
    http://www.naftemporiki.gr,
    πλήν
    δέν μιλάει κανείς γι’ αυτό,

    μέ όλα τά πόστα πιασμένα από τέτοιες ανάφτρες
    τού αβυσσαλέου μισελληνισμού τής αρχαίας μήτρας τού ναζισμού israel über alles
    τών μισόθεων/μισάνθρωπων/μεσελλήνων εβραίων σταυρωτήδων τής Ζωής:

    https://1.bp.blogspot.com/-QK4MNJwSzu8/X9ZSzUYm7hI/AAAAAAAAf_M/XpjUD5BMyZIVTCMzIfYJsVVFQIgxqN6KQCLcBGAsYHQ/w640-h272/%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A3%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2595%25CE%2594%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2599%25CE%2591.png

    συνέχεια από κάτω
    λόγω ορίου συνδέσμων(έως 7 σέ κάθε ανάρτηση)

  9. Φαρμακωμένος ό καιρός παραμονεύει
    μές τά στενά τού κάτω κόσμου νά σέ βρεί
    καί δεκατρείς αιώνες άνεργος γυρεύει
    τήν κιβωτό σου καί τό αίμα νά σού πιεί

    Σέ καρτερούν μαστιγωτές καί συμπληγάδες
    μές τά μαλάματα μιά νύφη ξαγρυπνά
    κι έχει στ’ αυτιά της κρεμασμένες τίς Κυκλάδες
    κι είν’ τό κρεβάτι της λημέρι τού φονιά(* σσ)

    Κρυφά τά λόγια τά πικρά μές τό κοχύλι
    κρυφά τής θάλασσας τά μάγια στό βοριά
    θά σβήσει κάποτε στό σπίτι τό καντήλι
    καί μήτε πόρτα θά `βρεις μήτε κλειδαριά

    Τού κάτω κόσμου τά πουλιά καί τά παγώνια
    μέ φώς καί νύχτα σού κεντούν μιά φορεσιά
    άνθρωποι τρίζουν κι ακονίζουν τά σαγόνια
    πηδούν καί τρέχουν καί σέ φτάνουν στά μισά

    Τού κάτω κόσμου τά πουλιά – 1974

    Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
    Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής
    1. Γιώργος Νταλάρας

    (* σσ)
    …”Κ’ΕΙΝ’ΤΟ ΚΡΑΒΑΤΙ ΤΗΣ ΛΙΜΕΡΙ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ” = ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
    ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ
    ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΚΡΕΒΑΤΙ….
    snowcrazy 26-08-2007 02:54

    • τό έξοχο τραγούδι αρχίζει στό 20:04 τού βίντεο
      (τό ακροαματικό κοινό γνωρίζει τά δύσκολα λόγια καί τό τραγουδά μόνο του, έ;!),
      αξίζει βέβαια ν’ ακουστεί ολόκληρο τό αφιέρωμα τού Γιώργου στόν Σταύρο Κουγιουμτζή
      ό οποίος τού χάρισε τραγούδια πού είναι τό ένα καλύτερο από τό άλλο!…

    • Σέ καρτερούν μαστιγωτές…», καθώς
      ό βασιλιάς τής Περσίας, Ξέρξης

      [τόν οποίο εκσφενδόνισε, μαζί μέ τίς ορδές τής Ασίας, πρός αφανισμό μας, από τότε
      η εβραίϊκη συμμορία τών εσθηρ(σύζυγος) καί μαρδοχαϊ(«θείος» τής λεγάμενης καί δεξί χέρι, αυλικός, βεζύρης… ξέρω ΄γώ, ρωτάτε τίς έδρες παλαιοδιαθηκηκών σπουδών καποδιστριακού
      καί αριστοτέλειου πού μελετούν τίς πηγές στά εβραίϊκα πού γνωρίζουν καί αποκρύπτουν τήν πληροφορία -«Εσθήρ», ονομάζεται ένα έκ τών βιβλίων τής Παλαιάς Διαθήκης, έ;!]

      διέταξε νά μαστιγωθούν τά νερά τού Ελλησπόντου, γιατί είχανε θαλασσοταραχή
      καί δυσκόλευαν τό πέρασμα στήν απέναντι ακτή…

  10. «Ο ηγέτης της Τουρκίας των νεοτούρκων έχει μέχρι τώρα σκοτεινή καταγωγή. Ουσιαστικά,
    η ίδια η επανάσταση των Νεότουρκων έχει σκοτεινή καταγωγή
    λόγω της συνωμοτικής υφής της.».
    .
    .
    .
    Δεν θα ασχοληθούμε με την πολυτάραχη νεανική και εφηβική ζωή του Μουσταφά Κεμάλ
    διότι είναι χιλιοειπωμένη. Μας ενδιαφέρουν περισσότερο η ιδεολογία του,
    η κοσμοθεωρία του και η κρυφή πρωταρχική αιτία
    των ανήκουστων εγκληματικών πράξεών του.
    Διότι πάντα ήταν για μας ακατανόητο
    το να θέλουν οι Οθωμανοί την βιολογική εξόντωση των ραγιάδων δούλων τους. Οι ραγιάδες,
    έστω κι αν είχαν περιουσίες, ήταν πάντα ραγιάδες και υπήρχαν δεκάδες τρόποι
    να αφαιρεθούν οι περιουσίες τους χωρίς την εξόντωσή τους.
    Ποτέ στην οθωμανική ιστορία δεν υπάρχει προηγούμενο ή καν παρόμοια σκέψη
    τέτοιας εξόντωσης. Οι ραγιάδες ήταν πάντα πηγή πλούτου και τεχνικής
    και επιστημονικής γνώσεως για το καθεστώς.
    Οι απαντήσεις σε αυτούς τους προβληματισμούς
    λύθηκαν με τις παρατιθέμενες πληροφορίες. Πρέπει να αναλύσουμε τα παρακάτω στοιχεία
    για να μπορέσουμε να συνθέσουμε τις γενοκτονίες και τα κίνητρά τους.

    1. Η επανάσταση των Νεότουρκων ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη.

    2. Στην Θεσσαλονίκη ζούσε η πλειοψηφία των Ντονμέδων οι οποίοι
        είναι μουσουλμάνοι φανερά αλλά φανατικοί εβραίοι μυστικά.

    3. το κίνημα των Νεότουρκων ξεπήδησε από ιταλικές μασονικές στοές με πλειοψηφία
        μελών εβραίους των οποίων ηγούντο και εβραίοι ιταλικής υπηκοότητας (π.χ. Καρασό).

    4. Τότε ήταν τα χρόνια οργάνωσης του μοντέρνου σιωνιστικού κινήματος, το οποίο
        ξεκίνησε τυπικά και φανερά ο Θεόδωρος Χέρτζλ το 1896 και του οποίου η μητέρα
        κατήγετο εκ Θεσσαλονίκης…..
    .
    .
    .
    «Σε αυτό το περίεργο κύκλωμα λειτούργησε ο Κεμάλ και οι περισσότεροι Νεότουρκοι.
    Πάρα πολλοί συγγραφείς υπεστήριξαν ότι ο Κεμάλ ήταν εβραίος,
    παρά τις παγκόσμιες προσπάθειες του σιωνισμού να το αποκρύψει.
    Η αναμφισβήτητη όμως απόδειξη
    έρχεται από τον επιφανή αρχιραββίνο, Ιωακείμ Πρίνζ, στο βιβλίο του ΚΡΥΦΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,
    εκδόσεις Random House, Νέα Υόρκη 1973, στην σελίδα 122, όπου μας πληροφορεί οτι
    “ανάμεσα στους ηγέτες της επαναστάσεως των Νεότουρκων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα
    τον εκμοντερνισμό της Τουρκίας, ήταν ο Ντζαβίντ Μπέη και ο Μουσταφά Κεμάλ.
    Και οι δύο ήταν φλογεροί Ντονμέδες
    . Ο Ντζαβίντ Μπέη έγινε υπουργός οικονομικών
    και ο Κεμάλ αργότερα ηγέτης του κινήματος
    υιοθετώντας το όνομα Ατατούρκ (πατέρας των τούρκων).
    Οι αντίπαλοί του (Ενβέρ) προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την εβραϊκή καταγωγή του
    για πολιτικό τους όφελος αλλά χωρίς επιτυχία.

    συνέχεια από κάτω

    • συνέχεια

      Οι περισσότεροι Νεότουρκοι στην νέα επαναστατική κυβέρνηση προσεύχονται στον Αλλάχ
      αλλά ο αληθινός προφήτης τους ήταν ο Σαμπατάι Σεβή, ο μεσσίας από την Σμύρνη”.
      Το βιβλίο αυτό είναι φυσικά δυσεύρετο η εξαφανισμένο. Οφείλουμε όμως να πούμε
      ποιός ήταν (+1988) ο Πρίνζ για να κατανοηθεί το μέγεθος της αξιοπιστίας των παραπάνω στοιχείων. Ήταν επί 12 έτη (1925-1937) ραβίνος στο Βερολίνο αλλά
      όταν τα πράγματα αγρίεψαν στην Γερμανία αυτός πήγε το 1937 στην Αμερική.
      Προηγουμένως όμως, σαν καλός σιωνιστής, συμβούλευε τους πιστούς του
      να μεταναστεύσουν στην Παλαιστίνη και όχι στην Αμερική.
      Από το 1958 έως το 1966 ήταν πρόεδρος του Αμερικανο-εβραϊκού κογκρέσου
      και δύο φορές πρόεδρος των εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ.
      Για τους αμύητους ίσως οι παραπάνω τίτλοι να μην λένε πολλά. Οι μυημένοι όμως
      κατανοούν το τι σημαίνει συμμετέχω στην διοίκηση του σιωνιστικού συστήματος των
      ΗΠΑ = ”διοικώ” τις ΗΠΑ = ”διοικώ” τον πλανήτη.
      Οι Νεότουρκοι, ή το “Κίνημα Ενώσεως και Προόδου” πήρε εξουσιαστική μορφή το 1908. Δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ήταν γέννημα της ιταλικής μασονικής στοάς
      την οποία ίδρυσε ο εβραίος δικηγόρος Εμμανουήλ Καράσο. Στην στοά αυτή
      γίνονταν οι μυστικές συναντήσεις των Νεότουρκων του Ταλαάτ και Ντζεμάλ.
      Με αυτόν τον τρόπο ξέφευγαν από την δράση της μυστικής αστυνομίας του σουλτάνου.
      Οι υποψήφιοι Νεότουρκοι έπρεπε να ορκισθούν στο κοράνι και σε ένα όπλο.
      Με αυτό τον τρόπο αποκλείονταν της οργανώσεως οι μη μουσουλμάνοι
      όχι όμως και οι ντονμέδες.

      Οι ντονμέδες παίζουν εδώ τον πρωταρχικό ρόλο. Από το 1908 και μετά,
      όταν το κίνημα έγινε φανερό, απασχόλησε τις μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων
      και δη της Αγγλίας, του μεγάλου δηλαδή πρωταγωνιστή στην περιοχή.
      Η Αγγλική πρεσβεία της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρεται στους Νεότουρκους
      σαν “εβραϊκή επιτροπή ενώσεως και προόδου“. Σε μία εκτενή, 5.000 λέξεων, αναφορά
      προς το υπουργείο εξωτερικών, ο άγγλος πρέσβης, μεταξύ άλλων πληροφορεί ότι
      οι εβραίοι ηγούνται ενός συστήματος μασονικών στοών
      και μέσω αυτού ηγούνται της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
      Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας, κατά τον άγγλο πρέσβη,
      είναι ο εβραίος πρόξενος των ΗΠΑ στην Τουρκία, ο Όσκαρ Στράους,
      αδελφός των ιδιοκτητών των πολυκαταστημάτων Macy’s και Abraham & Straus…»
      https://enaasteri.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html

      “>«…καὶ τοὺς προμάχους γύρω σου νὰ ἔχῃς τῆς πατρίδος,
      κι’ ὄχι Ἑβραίους βρωμεροὺς στὸ γένος καὶ στὸ εἶδος

      συνέχεια από κάτω

  11. Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

    Σιγά – σιγά, όλοι και όλες σας θα καταλάβετε το γιατί
    επέρχεται Σ Κ Λ Η Ρ Η ΤΟΥΡΚΟ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ.
    Όχι απλώς τουρκική, όχι απλώς ισραηλινή. ΤΟΥΡΚΟ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ.

    Αφυπνισθείτε και αντισταθείτε !!!
    Μάς τελειώνουν…

    oράς, Σάρο[1];

    στήν ανάγκη,
    βλέπε: https://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/12/blog-post_63.html

    [1]

  12. Η ηθικολογία δεν είναι καν θρησκευτικό φαινόμενο και κυρίως
    δεν είναι εκκλησιαστικό φαινόμενο
    ,
    πάντοτε οι άνθρωποι θέλουν κάτι να είναι καλό και κάτι να είναι κακό,
    δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι να δείξω δια της θεολογίας
    σε τι και πως με αφορά προσωπικά η ύπαρξη του Θεού,
    όχι το αν υπάρχει Θεός.
    Δεν θα με ενδιέφερε το να υπήρχε Θεός
    εάν η ύπαρξη του Θεού δεν με αφορούσε προσωπικά.
    Το ότι με αφορά προσωπικά η ύπαρξη του Θεού θέλω να μου πει κάποιος αν είναι αλήθεια.
    Το αν με αφορά προσωπικά.
    Διαφορετικά η ύπαρξη του Θεού δεν αλλάζει τίποτα.
    Θα λέγαμε ότι είναι μόνο η ύπαρξη, όπως λένε πολλοί σήμερα, μιας ανώτερης δύναμης.

    Είναι τόσες πολλές αυτές οι ανώτερες δυνάμεις, τόσο συντριπτικές όλες τους
    και δεν χρειάζεται να πάμε στον ουρανό για να τις ψάξουμε.
    Και στην γη υπάρχουν πολλές ανώτερες δυνάμεις που μας συντρίβουν.
    Και μέσα μας υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις,
    το ασυνείδητο για παράδειγμα που μας τσακίζει εάν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτό.
    Το θέμα είναι αυτή η υπέρτατη η ανώτερη δύναμη με αφορά προσωπικά; Λέμε λοιπόν,
    για να ξεκινήσουμε με έναν τρόπο από το άλφα,
    ότι ο άνθρωπος και όλοι μας το ξέρουμε αυτό, οι θεολογούντες και οι θεολόγοι,
    είναι εικόνα Θεού.

    Τι σημαίνει είναι εικόνα Θεού;
    Εγώ θα ξεκινήσω από αυτό, για να προσπαθήσω να πω μερικά πράγματα
    για το μεγάλο θέμα της ελευθερίας.
    Βιάζομαι όμως προτού προχωρήσω, προτού ξεκινήσω κάτι, να σας πω
    για το μεγάλο θέμα της ελευθερίας,
    μέγα ζήτημα.
    Εάν τελειώσει η ελευθερία, έ δεν υπάρχει θεολογία.

    Απόσπασμα, από: http://www.sophia-ntrekou.gr/2013/12/theopoiia-loydovikos.html

  13. Αντί για σουβλάκια, μουσακά και μπακλαβάδες,
    εκείνος κάλεσε σε αγρυπνίες και νηστείες

    (στην Αμερική του Γέροντα Εφραίμ)

    Εμείς οι ιερείς και οι αρχιερείς στην Αμερική για 70 χρόνια περίπου
    προσπαθούσαμε να φέρουμε τον κόσμο στις εκκλησίες κάνοντας φεστιβάλ. Δηλαδή
    διοργανώναμε γιορτές και πανηγύρια και προσφέραμε ποτά, φαγητά, χαρά, διασκέδαση
    και άλλα παρόμοια.
    Είχαμε ξεχάσει την προσευχή το κομποσχοίνι την εξομολόγηση τη νηστεία, την άσκηση,
    την παράδοση της Εκκλησίας μας.

    Το σπουδαιότερο, δεν αφήναμε να δημιουργηθούν μοναστικά κέντρα. Τα θεωρούσαμε ότι
    δεν χρειάζονται και ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην Εκκλησία μας.
    Και ήρθε ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι χωρίς κοσμικές σπουδές,
    χωρίς πτυχία θεολογίας,
    χωρίς να έχει ρηξικέλευθες και καινοτόμους ιδέες, όπως πιστεύαμε ότι έχουμε εμείς
    και μας θύμισε την παράδοσή μας.
    Δεν πούλησε σουβλάκια, γύρο, μουσακά, μπακλαβάδες και τα άλλα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, αλλά πούλησε, ή μάλλον προσέφερε δωρεάν,
    τον ξεχασμένο Χριστό της Ορθοδοξίας.

    Δεν κάλεσε σε χορούς και διασκεδάσεις, αλλά σε αγρυπνίες και νηστείες.
    Και ο κόσμος, φωτισμένος από το Θεό,
    τον πλαισίωσε και τον περιτριγύρισε και τον ενίσχυσε.
    Η κοσμοσυρροή που παρατηρείται είναι άνευ προηγουμένου.
    Η Αμερική που προσπαθούσε να ξεφύγει από την καταναλωτική κοινωνία, την αφθονία
    και τον κόρο των υλικών αγαθών, με κινήματα όπως των hippies
    και τη στροφή προς τις ανατολικές θρησκείες,
    άρχισε να ανακαλύπτει τον γνήσιο και αρχέγονο χριστιανισμό της Ορθοδοξίας μας.

    Ο π. Εφραίμ ήρθε και έκανε μία μεγάλη σκάλα από τη γη στον ουρανό.
    Μας έδωσε την δυνατότητα εδώ στην Αμερική ν’ ανεβαίνουμε πάνω στον ουρανό
    με τα μέσα της ορθοδόξου παραδόσεως.
    Το μοναστήρι, του Αγίου Αντωνίου εδώ στην Αριζόνα,
    κτίσθηκε με σημεία που έδειξε ο Θεός.
    Όταν ήρθε ο Γέροντας στην περιοχή μας και έψαχνε για μέρος που θα έκτιζε τη νέα μονή,
    ενώ προσπαθούσε να πάει αλλού,
    έχασε το δρόμο του και ήρθε εδώ.

    Έμεινε κατενθουσιασμένος.
    Αμέσως πήγαμε σε κτηματομεσίτη της περιοχής
    για να δούμε τι μπορούσαμε να αγοράσουμε.
    Όταν φθάσαμε στο μέρος που κτίσθηκε το μοναστήρι αργότερα,
    ενώ μιλούσαμε με τον κτηματομεσίτη, ακούσαμε να χτυπάνε καμπάνες
    όπως χτυπάνε οι καμπάνες της Φιλοθέου.
    Ο Γέροντας είπε τότε: «εδώ θα το κτίσουμε».
    Το είπα στον αείμνηστο Αντώνιο, επίσκοπο του Σαν Φρανσίσκο, στον οποίο υπαγόμαστε
    και κείνος είπε μέσα του «Κεφαλλονίτικη φάρσα», διότι είμαι από την Κεφαλλονιά.

    Συνέχεια από κάτω

    • συνέχεια

      Μετά δύο χρόνια όμως,
      ενώ πηγαίναμε στο μοναστήρι και σταματήσαμε λίγο πριν φθάσουμε να φορέσουμε
      τα ράσα μας, γιατί φορούσαμε λαϊκά ρούχα όπως συνηθίζουμε εδώ στην Αμερική,
      άκουσε τις καμπάνες και ο δεσπότης.
      Είχε δώσει εντολή στον ηγούμενο να μην κάνουν επίσημη υποδοχή,
      γι’ αυτό όταν φθάσαμε τον μάλωσε.
      Εκείνος όμως απάντησε ότι δεν χτύπησαν τις καμπάνες και ότι οι πατέρες είναι στα κελλιά.
      Τότε ο δεσπότης κατάλαβε τι συνέβη
      και μου εξομολογήθηκε τι είχε σκεφθεί όταν του ανακοίνωσα τι είχε συμβεί σε μας.

      Ο επίσκοπος Αντώνιος, όταν γνώρισε τον π. Εφραίμ και το έργο του, μου είπε:
      «ο Εφραίμ θα γεμίσει την Αμερική με μοναστήρια.
      Πόσο τυχεροί είμαστε, που έχουμε γνωρίσει και περπατάμε και μιλάμε και ευλογούμεθα
      από ένα ζωντανό άγιο».

      π. Αντώνιος Μοσχονάς,
      (συνταξιούχος εφημέριος στο Tucson,
      από τους βασικούς συνεργάτες και συμπαραστάτες του Γέροντα Εφραίμ…)

      http://amfoterodexios.blogspot.com/2019/12/blog-post_42.html

      κι ένα σύντομο πληροφοριακό:
      Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας

  14. 13 Αυγούστου 2020
    ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΛΙΑΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΛΗΜΝΟΣ
    Έβγαλε εκτός μάχης τη τουρκική φρεγάτα KEMAL REIS
    https://kourdistoportocali.com/news-desk/to-tsakali-kyvernitis-tis-fregatas-limnos/

    17 Αυγούστου 2020
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως έγινε η ναυμαχία της φρεγάτας “Λήμνος” με την “Κεμάλ Ρέις”
    – Όλες οι λεπτομέρειες
    https://slpress.gr/ethnika/apokalypsi-pos-egine-i-naymachia-tis-fregatas-quot-limnos-quot-me-tin-quot-kemal-reis-quot-oles-oi-leptomereies/

    Γιώργος Αδαλής: Όχι επακούμβηση.
    Ναυμαχία ήταν της φρεγάτας Λήμνος με την Kemal Reis.
    Η αλήθεια

  15. Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ
    για τη ζωή, τις ιδέες και το κοινωνικό έργο του Μ. Βασιλείου,
    τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Συρία.

    Η σειρά «Δεν είσαι μόνος», πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες
    που εκφράστηκαν σε κοινωνίες του παρελθόντος και στηρίζεται στα Πατερικά κείμενα,
    το Ευαγγέλιο, σε κείμενα θεωρητικά, κείμενα φιλοσοφικά, κείμενα δοξαστικά,
    και πολλές φορές προφητικά.

    Αυτά τα κλασσικά κείμενα
    περιέχουν την πείρα και τη σοφία αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα,
    και συνδέονται με τα σημερινά προβλήματα του ανθρώπου,
    ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο.

    Είναι ένας λόγος που γράφτηκε εδώ και δυόμιση χιλιετίες επίκαιρος;
    Σε ποια κοινωνία απευθυνόταν;
    Τι κοινό έχει με τη σημερινή;
    Μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε μια άλλη οπτική, έναν διαφορετικό προσανατολισμό
    και μια επαναξιολόγηση της πορείας του σήμερα;
    Antifono.gr

  16. Έκ περιπλανήσεως έν Διαδικτύω
    καί φταίχτης άλλος,
    ουδείς:

    « Οἱ Προφῆται ὡς εἶδον,
    οἱ Ἀπόστολοι ὡς ἐδίδαξαν,
    ἡ Ἐκκλησία ὡς παρέλαβεν,
    οἱ Διδάσκαλοι ὡς ἐδογμάτισαν,
    ἡ Οἰκουμένη ὡς συμπεφώνηκεν,
    ἡ χάρις ὡς ἔλαμψεν,
    ἡ ἀλήθεια ὡς ἀποδέδεικται,
    τὸ ψεῦδος ὡς ἀπελήλαται,
    ἡ σοφία ὡς ἐπαρρησιάσατο,
    ὁ Χριστὸς ὡς ἑβράβευσεν,

    οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν,
    οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν… »

    https://1.bp.blogspot.com/-0cKseqSk6uU/X-skMYusu8I/AAAAAAAAN5o/ea4wVLm6cPoc7fPOgBFkKJCcGSnzSNJEACLcBGAsYHQ/s1241/%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2597%25CE%25A3%2B%25CE%259D%25CE%25BF%2B2.jpg

    https://1.bp.blogspot.com/-Vb2zB3HgsPw/X-5kXyHmkyI/AAAAAAACEc8/15Xuo0Jk0BEH8iWeWV5HE8RbGydFLuoYgCLcBGAsYHQ/s0/11.jpg

    Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη,
    ΤΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ΔΩΡΑ(1907, έ;!),
    εδώ: https://synaksiorthodoxon.blogspot.com/2018/12/blog-post_31.html
    – καί σέ μετάφραση, αμέε!…

  17. Οργανικός διανοούμενος* τού Συστήματος
    καί ζηλωτής ιεράρχης/λειτουργός τής νέας τάξης πραγμάτων,
    ό Κοζάνης Παύλος,
    καθώς

    αφού διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι

    «Άλλαξε το κλίμα, γιατί το αλλάξαμε εμείς.
    Μολύνθηκαν, βρώμισαν η θάλασσα, τα ποτάμια,
    γιατί τα βρώμισε ο βρωμισμένος στην ψυχή του άνθρωπος για λεφτά, για χρήμα.
    Δεν είναι του Θεού το κακό.»,

    αποφαίνεται(ώς θεομπαίχτης, λέω εγώ· έχετε τό νού σας, εσείς!…):

    «Αν δεν πιστεύει στο Θεό η επιστημονική κοινότητα είναι δικό της πρόβλημα, αλλά
    αυτά που μας λέει είναι σωστά»,
    τρομάρα του, καθώς

    σέ δική μου κατανόηση(«τό νού σας, εσείς», είπαμε, έ;!)
    αυτή η ζηλωτική παρόλα του πάει νά πεί:
    «τά τρόφημα δέν τά μετάλλαξε η επιστήμη**,
    η άρρωστη καί άγευστη ντομάτα δέν είναι έργο επιστημονικό, αλλά δουλειά “ανθρώπου”,
    τού μανάβη, τού περιπτερά τής γειτονιάς μας, τού…
    νά υποθέσουμε,
    έ;!…

    Νά, λοιπόν, πού υπάρχουν καί χειρότερα, από σεξουαλικά διεστραμμένους ιεράρχες·
    ό λεγάμενος θέλει νά ὁμοιάζει μεταλλαγμένης ντομάτας τής ΝτΠ, μάλλον ή εικόνος Θεού
    -από μιά διεστραμμένη αντίληψη ταπεινοφροσύνης καί τών συνδρόμων αυτής, ίσως;-
    σ’ αυτόν τόν ψεύτη ντουνιά·
    δέν είναι ό μόνος, καθώς
    «μωραίνει Κύριος…»

    *
    Ο Γκράμσι προσδιορίζει
    α) την «πολιτική κοινωνία»
    δηλαδή το κράτος και το νομοθετικό καθεστώς και
    β) την «κοινωνία των πολιτών»
    δηλαδή το σύνολο των οργανισμών που καλούνται ιδιωτικοί.

    Για τον Γκράμσι
    η κοινωνία των πολιτών αποτελεί μια κοινωνική δομή που
    βρίσκεται σε διαρκή διαλεκτική σχέση τόσο με το κράτος όσο και
    με την υλική βάση της κοινωνίας.

    Επιπλέον για τον Γκράμσι
    διανοούμενοι δεν είναι απλά οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αλλά
    αυτοί που τους δίνεται η δυνατότητα να ασκούν μια πνευματική λειτουργία.
    Τέλος
    διακρίνει τους διανοούμενους σε «παραδοσιακούς» και «οργανικούς».
    Κάθε καινούργια ιστορικά κοινωνική ομάδα
    δημιουργεί και φέρει στο προσκήνιο οργανικά μαζί της
    ένα ή περισσότερα στρώματα διανοούμενων «ασχολούμενων»(λέξη τού σ.)
    ασχολούνται», στό κείμενο, σέ κακή γραμ. + συντ. απόδοση από τά αγγλικά]
    κυρίως με το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.
    όρα: http://ikee.lib.auth.gr/record/126271

    **
    όταν αποφαίνεται, υπό κυβερνητική ομπρέλα τελών, μάλιστα, ό κάθε κ. Τσιόδρας,
    είναι τότε η επιστήμη πού αποφαίνεται ή
    «βρωμισμένος στην ψυχή του άνθρωπος για λεφτά, για χρήμα»;

    τί λένε τά σχετικά κριτήρια, άν έχει δώσει τέτοια στό ποίμνιο πού ποιμένει,
    αυτός ό “ποιμένας”(άς ακούγεται προτεστάντικα, λέω), ώστε
    νά μήν τό κοροϊδεύουν οί επιτήδειοι τού κόσμου τούτου;

  18. «..Πήγα κοντά του να τον γνωρίσω.
    -Γιάννης, του λέω στα Αγγλικά. Καλώς ήρθες.
    – Βλαδίμηρος, μου απαντά.
    – Είμαι Έλληνας, εσύ; τον ρωτώ.
    – Και εγώ, μου λέει.
    Κάπου εκεί τα ‘χασα. Ήταν το μόνο που δεν περίμενα ν’ακούσω!
    – Μιλάς Ελληνικά; του λέω.
    Σκέφτεται λίγο και μετά μου απαντά.
    – «Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος»…» [1]

    ~~

    «Τι να σας πω. Ο λαός μου βαρέθηκε τους ιεραποστόλους.
    Έρχονταν χρόνια τώρα μάλλον για να πάρουν, παρά να δώσουν…
    Δεν σκύβανε να δουν τι είχαμε εμείς.
    Φέρνανε τον οδοστρωτήρα, γκρέμιζαν, και μετά άρχιζαν δήθεν την… ευαγγελική σπορά.
    Εκείνος όμως ο Σέρβος ήταν αλλιώτικος. Έδωσε με την παρουσία του…
    δεν πήρε τίποτα από μας, εκτός από ένα κομμάτι απ’ την καρδιά μας…

    Θυμάμαι τον Ιησουίτη
    που μου ‘πε κατάμουτρα πως είχε εντολή να μου διδάξει πνευματικότητα…
    Όταν έφυγε από το σπίτι μας η μάνα μου έφτυσε τον κόρφο της, λέγοντας πως:
    ‘’εμείς, παιδί μου, είμαστε λαός πνευματικός, ενώ αυτός, και ο Χριστός του να ’ρχόταν
    θα τον κάθιζε στο σκαμνί να τον διδάξει…’’.

    Εμείς αγαπάμε την γη, γιατί ξέρει να σιωπά και να δίνει καρπό.
    Μάθαμε ταπεινά να την αγαπάμε, να την τιμάμε. Είναι σαν την Παναγιά την Ορθόδοξη…
    μια και σας αρέσουν οι παραλληλισμοί…

    Κανείς μέσα στο χωριό, μέχρι την κοίμησή του,
    δεν έμαθε πως ο αρχηγός τους ήταν Ορθόδοξος.
    Και ο Βλαδίμηρος που γι’ αυτούς ήταν ο Frank
    έζησε και δούλεψε μ’ αυτούς, γι’ αυτούς,
    με το μόνιμο φόβο μήπως το μάθουν…

    Θεωρούνταν αυθεντία στα θέματα παραδόσεων και συγκινούνταν αφάνταστα
    όταν εύρισκε «τους παραλληλισμούς», όπως έλεγε, με την Ορθόδοξη παράδοση.
    Μοιράστηκε μαζί μας πολλές από τις εμπειρίες του,
    επειδή δεν μπορούσε να τις μοιραστεί με τον λαό του. Μεγάλος σταυρός…

    …αναλογιζόμουν τί καρδιά κουβάλαγε αυτός ο γερόλυκος Ινδιάνος,
    που επέμενε να λέγει:
    «Ο Θεός ξέρει…».
    Και δος του και έκανε στρωτές μετάνοιες,
    για να του δίνει ο Θεός φώτιση να κατευθύνει το λαό του
    μέσα από τις φουρτούνες και τις συμπληγάδες
    και να τον δυναμώνει να κρατήσει στους ώμους του μέχρι το τέλος
    το βαρύ φορτίο που του ’δωσε….

    Είναι κάτι τέτοιες σύγχρονες ιστορίες που μοιάζουν σαν παραμύθι,
    επειδή ψεύτικη είναι κι η ζωή μας.
    Κι όμως είναι γεμάτες φως ανέσπερο,
    σύγχρονες μαρτυρίες μιας ευλογημένης «σαλότητας» που ζυμώνει το φύραμα όλο
    από το ερημοκκλήσι του αιγαιοπελαγίτικου βράχου
    μέχρι τους ινδιάνικους καταυλισμούς του Καναδά.
    Καλή αντάμωση, Βλαδίμηρε.. Καραμάζωφ… »

    http://apatsi-apatsi.blogspot.com/2011/02/mohawk-2.html

    [1]
    Ένας* Ινδιάνος φύλαρχος Mohawk έγινε Ορθόδοξος (μέρος 1ο)

    *
    Εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι …

  19. Άγριος άνεμος τόν άγριο κόσμο χτυπάει
    άγριος ό καιρός τή μέρα στά πέλαγα πάει

    Άγριο ψέμα, τόν άγριο κόσμο θερίζει
    άγρια η βρωμιά τό μέσα μας αργά κερδίζει

    Κι εμείς, κυρίες καί κύριοι, εμείς
    τιτλούχοι κακής εποχής,
    δέ σκάμε πολύ γιά τήν ώρα
    Εμάς, κυρίες καί κύριοι, εμάς
    οί μύθοι κάθε Χαλιμάς,
    τή ζωή μας γεμίζουν ακόμα

    (κομμένο από μένα σσ)

    Άν πεινάς, νοιάζεσαι, νά φάς, έστω κι άν θά τό κλέψεις
    η τροφή τής ψυχής δωρεάν είναι, μά δέν τό βλέπεις

    Άγριος δικαστής τή δίκη έχει ήδη αρχίσει
    σ’ άγριους άν κι εμάς αγάπη γιατί νά χαρίσει

    Κι εσείς, κυρίες καί κύριοι, εσείς
    τιτλούχοι κακής εποχής
    δέ σκάτε πολύ γιά τήν ώρα
    Κι εμάς, κυρίες καί κύριοι, εμάς
    οί μύθοι κάθε Χαλιμάς
    τή ζωή μας γεμίζουν ακόμα

    Εμείς, οί κάτοχοι τής ενοχής

    Κυρίες και κύριοι – 1974 (πάνε 46 χρόνια, έ;!)

  20. Τό νά βλέπεις France καί νά μαρτυράς Γαλλία
    κι ακόμη ότι
    World/Monde/Welt etc σημαίνουν Κόσμον(έν έτει 2021, ακόμη, έ;!),

    είναι βέβαια παραμόρφωση
    καί μόνον ανεπίδεκτοι μαθήσεως χωριαταραίοι
    εκλαμβάνουν αυτή τήν παραμόρφωση,
    ώς… κουλτούρα(νά φύγουμε),
    τρομάρα τους.

    Κατά τά λοιπά,
    δέν υπάρχει θάνατος, καθώς
    κάτι τέτοιο αντιβαίνει σύν τοίς άλλοις καί στήν
    αρχή τής αφθαρσίας τής ύλης τού πατέρα τής σύγχρονης Χημείας, Λαβουαζιέ
    –τόν αποκεφάλισαν τζιχαντιστικά τά κτήνη τής εβραιο“γαλλικιάς” ξεδιάντροπης, δηλώνοντας κιόλας διά τού προέδρου τού δικαστηρίου τους:
    «η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από επιστήμονες»,
    ναίσκε, χωριαταρομασονομάθκια μου.

    Μά τί διάολο, αφού είπαμε:
    ό,τι κοινώς καλείται «θάνατος»,
    γινόμενο αντιληπτό ώς εκμηδένιση τού προσώπου καί τής συνείδησής του,
    στήν πραγματικότητα είναι τοκετός σέ καινή ζωή,
    εμένα μού τό ‘πε ό παππούλης μου, νά:

    ἀνθρώπους μένει ἀποθανόντας, ἅσσα οὐκ ἔλπονται οὐδὲ δοκέουσιν.
    Πράγματα που δεν ελπίζουν ούτε φαντάζονται
    περιμένουν τους ανθρώπους μετά το θάνατο τους.
    63. (27).

    στού κουφού καριερίστα καί θεατρίνου πρύτανη τήν πόρτα, όμως
    άσε τά ανθρωποειδή φυτά
    νά τήν χτίσουν μέ τούβλα τής ΚΝΕ καί λάσπη τού ΚΚΕ, καθώς
    αυτός τά “μόρφωσε”…

    tip:
    τί θά πεί μορφώνω;
    έν απουσία μιάς ανθρωπολογίας τού ανθρώπου, υπάρχει δυνατότης μορφώσεως;

    εκεί, ζούσε: http://www.anixneuseis.gr/?p=136450&cpage=1#comment-428526

    • Γιά τόν χασομέρη πού ακόμη τό… σκέφτεται:

      Κοσμήτωρ, ό Πατήρ τού Κόσμου
      Κοσμιότης δέ, η Αρετή-μήτηρ του

      κι όλο ρίχνουνε stereo μπάτσες ηθικές κι οί δυό τους
      σ’ όποιον απλώνει χέρι στό καμάρι τους
      πληρώνοντάς το μέ σχιζοφρένεια,

      έκ τών ενωμένων, διά τής βαρβαρότητος, ανατολικοδυτικών χαχόλων
      πού μαγαρίζει τούς νόες τους ό μισάνθρωπος εβραϊσμός
      τού money-μαμωνά,
      τού god-dog,
      etc

      τίι… sergeant at arms καί dean, τώρα· αυτός είναι proctor, μέ τό συμπάθιο,
      decency/modesty κι ακόμη
      world/monde/welt…
      δέν οράς* καημένε τήν α-σχετοσύνη, όταν

      η σχέση Κοσμήτορος-Κοσμιότητος-Κόσμου
      είναι σχέση πρώτου βαθμού συγγένειας,
      σχέση γονιών-τέκνου, αδιάρρηκτη….

      *
      νόμιζε κτηνώδη τή βλέψη(είναι τής μεγαλομάτας γελάδας καί τού γαδάρου, έ;!),

      βλέπων κι ακούον στραβάδιον,
      καθώς

      ό άνθρωπος τά μάτια τά ‘χει γιά τή λειτουργία τού οράν, γιά νά ορά
      καί τ’ αυτιά γιά τή λειτουργία τού ἀκροάασθαι/ἀκροᾶσθαι, γιά ν’ ακροάται,
      τρομάρα σου, καθώς

      νούς ορά καί νούς ακροάται,

      γι’ αυτό, μήν ακούεις
      α-νοήτως…

      είς παρηγορίαν:

      • ρ’ εσύ χαχόλε,
        χασομέρη,
        βάλε τό «είς Σάμον» μέ τόν Μιλτιάδη Πασχαλίδη από Βοτανικό, Live Stage
        στή θέση του

        καί τό… χάκερ,
        από χί κι αυτό,

        χαμένε…

        • long live(όχι, δέν θά πεί Ζήτω/Ζητώ*), πού λ ό λ

          ό Ελεύθερος τής Μαούνας** μας

          *
          Ζήτω, βέβαια
          γιά όποιον Ζητά

          κι αυτός πού ξέρει κανέναν καλύτερο λόγο,
          από τή διαλεκτική τής ζήτησης καί εύρεσης,
          νά μάς τό πεί…

          **
          «Αυτό το κίνημα ούτε γεννήθηκε ούτε θα πεθάνει στο Παρίσι»!…, μόν’

          διαπλέει τόν άπειρον ωκεανό τού νοήματος τού σύμπαντος κόσμου τού Θεού,

          πρός τό συμφέρον όλων μας καί τό κοινό καλό,
          Μανίλα, Πεκίνο, Νέα Υόρκη, Βερολίνο…
          ΄
          γιούργια,
          γιά τήν ανατροπή τού ιδεολογικού ταβλά μέ τά κολοσσιαία εβραιοδυτικά ψεύδη…

          ξέρετ’ Εσείς πού ξέρετε,

          άς μαθαίνει κι όποιος άλλος θέλει,
          μέ τήν ευχή τού Θεού!…

      • ό βλέπων, η βλέπουσα, τό βλέπον(ταγκαλακιασμένον στραβάδιον, εδώ),
        ώστε νά ορώ,
        προκειμένου νά γράφω σωστά:

        βλέπον κι ακούον στραβάδιον…

        είς παρηγορίαν:

  21. Αριστοτέλους:

    «Tῆς τελείας ἀρετῆς εἴδη ἐστὶ τέτταρα·
    ἓν μὲν φρόνησις͵ ἓν δὲ δικαιοσύνη͵ ἄλλο δ΄ ἀνδρεία͵ τέταρτον σωφροσύνη.
    τούτων ἡ μὲν φρόνησις αἰτία τοῦ πράττειν ὀρθῶς τὰ πράγματα·
    ἡ δὲ δικαιοσύνη τοῦ ἐν ταῖς κοινωνίαις καὶ τοῖς συναλλάγμασι δικαιοπραγεῖν·
    ἡ δὲ ἀνδρεία τοῦ ἐν τοῖς κινδύνοις καὶ φοβεροῖς
    μὴ [ἐξίστασθαι] τρεῖν(δεν το βάζω στα πόδια)͵ ἀλλὰ μένειν·
    ἡ δὲ σωφροσύνη τοῦ κρατεῖν τῶν ἐπιθυμιῶν καὶ ὑπὸ μηδεμιᾶς ἡδονῆς δουλοῦσθαι͵
    ἀλλὰ κοσμίως ζῆν.
    τῆς ἀρετῆς ἄρα τὸ μέν ἐστι φρόνησις͵ ἄλλο δικαιοσύνη͵ τρίτον ἀνδρεία͵ τέταρτον σωφροσύνη.

    Περί διαιρέσεων
    λατ. (De divisiones)

    Φρόνηση

    Σωφροσύνη

  22. «ευχομένου από καρδίας ό Θεός νά τούς αξιώσει νά βιώσουν τού Μυστηρίου τήν Δύναμιν» «ευχομένου από καρδίας ό Θεός νά τούς αξιώσει νά βιώσουν τού Μυστηρίου τήν Δύναμιν»
  23. Ρόουαν Άτκινσον: ”Μεσαιωνικός όχλος που ψάχνει θύμα” οι πολιτικο-ορθάκηδες

    Βόμβες αλήθειας στα θεμέλια του δικαιωματισμού από τον Mr.Bean

    Ο Άγγλος κωμικός Ρόουαν Άτκινσον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
    για την εξάπλωση της πολιτικής ορθότητας και της κουλτούρας ακύρωσης στην κοινωνία

    Γνωστός υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου
    ο Άγγλος ηθοποιός, κωμικός και σεναριογράφος Ρόουαν Άτκινσον(Rowan Atkinson)
    σε συνέντευξη του στο περιοδικό Radio Times εξέφρασε τις ανησυχίες του
    για το φαινόμενο της ‘Κουλτούρας Ακύρωσης’ (Cancel Culture)
    που όλο και εντείνεται και πλέον δεν περιορίζεται μόνο στα κοινωνικά δίκτυα
    τα οποία κατηγόρησε πως διχάζουν την κοινωνία και την κάνουν λιγότερο ανεκτική
    στην διαφορετική άποψη.

    «Το πρόβλημα που έχουμε διαδικτυακά, είναι πως πλέον ένας αλγόριθμος αποφασίζει για το τι θέλουμε να δούμε και αυτό καταλήγει να είναι μια απλουστευμένη, δυαδική εικόνα της κοινωνίας… Καταλήγει να είναι θέμα ‘είσαι μαζί μας ή εναντίον μας’ και αν είσαι εναντίον μας, το μόνο που σου αξίζει είναι να ‘ακυρωθείς’» είπε αναφορικά με το φαινόμενο της “ακύρωσης” προσωπικοτήτων που εκφράζουν μη συμπαθείς προς την πολιτική ορθότητα απόψεις από την κοινωνία αλλά και τον εργασιακό τους χώρο. Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς αλλά και κωμικοί που έχουν βρεθεί εκτός της δουλειάς τους επειδή έκαναν δημόσιες δηλώσεις που δεν άρεσαν στο νεομαρξιστικό αφήγημα. Είναι ευχάριστο που τις δύσκολες αυτές στιγμές για την ελευθερία του λόγου, κάποιοι έστω και ελάχιστοι ευφυείς κωμικοί, όπως ο Τζον Κλιζ (John Cleese), o Ρίκι Τζερβέις (Ricky Gervais) και ο κ. Ατκινσον δεν διστάζουν να αντισταθούν.

    «Είναι σημαντικό να μπορούμε να εκτιθέμεθα σε ένα ευρύ φάσμα απόψεων, αλλά αυτό που έχουμε τώρα είναι το αντίστοιχο με τους μεσαιωνικούς όχλους με τις τσουγκράνες και τους πυρσούς που τριγύριζαν στους δρόμους αναζητώντας κάποιον να κάψουν.» συμπλήρωσε ο κ.Άτκινσον.

    Ο 66χρονος κωμικός δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς φοβάται για την εξάπλωση του ‘Cancel Culture’ και εξαιτίας του μένει εκτός κοινωνικών δικτύων:

    «Είναι τρομακτικό για οποιονδήποτε πέφτει θύμα αυτού του όχλου και με γεμίζει φόβο για το μέλλον…Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπω ανθρώπους να θέλουν να είναι σε επαφή μαζί μου αλλά δεν επιθυμώ να έχω παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Άτκινσον ξεσπαθώνει κατά της πολιτικής ορθότητας.

    We should fight against ‘cancel culture cretins’: Smith
    https://www.youtube.com/watch?v=t-_MoQoegag

    The Crew

    από: https://conserva.gr/blackadder-o-mpampas-sas-6-1/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα