ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Παντελή Σαββίδη

Ήρκεσε η αποστασία ενός ολιγάρχη απο το μαντρί για να χάσει τον ύπνο του ο αναντικατάστατος..
Το προφίλ και το αναντικατάστατο των διαχειριστών (συνειδητά δεν μιλάω ούτε για πολιτικούς ούτε, πολύ περισσότερο, για ηγέτες) το διαμορφώνουν τα ΜΜΕ.
Κοθόνια του παρελθόντος παρουσιάσθηκαν ως ηγετικές μορφές χάριν των εφημερίδων.
Σήμερα το ίδιο γίνεται. Πλαστή είναι η εικόνα τους. Και αποκαλύπτεται ευκολότερα.
Γι αυτό ανησυχεί ο Μητσοτάκης. Κατάφερε και δημιούργησε στην κοινωνία μια πλαστή εικόνα. και ανησυχεί μήπως ο αποστάτης του την διαλύσει.
Που πέτυχε και δεν μπορούν να πετύχουν οι άλλοι;
Στο κράτος που καταρρέει; Στην παράδοση της χώρας με τη δήλωση “είμαστε δεδομένοι” και την διαχείρισή της ως λεμονόκουπας;
Στην οικονομική καθήλωσή της; Μόνο απο τη Βουλγαρία είμαστε πάνω στην ΕΕ.
Στον συγκεντρωτισμό; Δημιουργεί μια πόλη (το χθεσινό χωριό του 1870) διαστημικών προδιαγραφών και εγκαταλείπει το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας στην παρακμή;
Στο ότι έχει συσπειρώσει δίπλα του ό,τι πιο παρακμιακό και το ονομάζει επιτελικό κράτος;
Στο ότι εισάγει απο την παρακμιακή Αμερική ό,τι πιο αποδομητικό του υπαγορεύεται σε μια κοινωνία με διαφορετική ιστορική πορεία και θεσμούς;
Αψευδής μάρτυς της κατάστασης του κράτους η εικόνα της αστυνομίας και η ευθύνη της στην δολοφονία της νεαρής κοπέλας. Αυτή είναι η σχέση του κράτους με τον πολίτη. Τον θεωρεί δούλο του και του συμπεριφέρεται ανάλογα.
Και ο πολίτης συνηθισμένος στον οθωμανικό ραγιαδισμό υποκύπτει στην εξουσία.
Ή φτιάξτε κράτος στοιχειωδώς αδιάφθορο και λειτουργικό ή υπάρχει στα σπάργανα κίνημα: “Δεν πληρώνω φόρους”.

Γιατί να πληρώνει ο πολίτης την αστυνομία, ή όποιον άλλο θεσμό, την οποία, όταν την χρειάστηκε ήταν απούσα και τον αντιμετώπιζε με περιφρόνηση;

Τι του προσφέρει; Απο τι τον προστατεύει; Στυλάκι και υφάκι για γραφειοκρατικές διατυπώσεις, απούσα στις διαρρήξεις, αδιάφορη στις δολοφονίες δίπλα της.

Η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος μπορεί να οδηγήσει την πολιτική τάξη (διότι περί τάξης πρόκειται) να προβληατισθεί, στοιχειωδώς. Είμαστε σε πορεία διάλυσης. Ας το αντιληφθούμε.

spot_img

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και αν είμαστε σε πορεία διάλυσης (δύσκολα την αρνείσαι) -δεν ορίσαμε ποια είναι η κανονικότητα ,πότε την είχαμε και από πότε άρχισε αυτή η πορεία της διάλυσης και κυρίως με ποια διάδοχη της σημερινής κυβέρνησης κατάσταση θα την ανακόψουμε και ιδίως θα την αναστρέψουμε σε συμμάζεμα -ας την ονομάσουμε επανίδρυση του κράτους -, που δεν δεχθήκαμε όταν την ανήγγειλε δημοκρατικός-όχι δικτάτορας- πρωθυπουργός.
    ΠΡΟΤΑΣΗ και παλλαϊκή, και παν-κομματική και πανΜΜΕ στήριξη η επί 2ετία τουλάχιστον Εθνικής κυβερνήσεως με έμπειρο πρωθυπουργό, που δεν θα επιδιώξει επανεκλογή .

    • “επανίδρυση του κράτους -, που δεν δεχθήκαμε όταν την ανήγγειλε δημοκρατικός”

      Ξέρεις καθόλου τι γράφεις; Ποιαν … “επανίδρυση” (sic, από μεγαλοστομίες και τίποτε άλλο!) δεν “δεχτήκαμε και … τίνι τρόπω την αρνηθήκαμε;

  2. Κύριε Σαββίδη,

    Συμφωνώ απολύτως μ’ αυτά που γράφετε και πώς να διαφωνήσω, άλλωστε, αφού τα ζούμε και τα βλέπομε καθημερινά, όσοι βέβαια θέλομε να βλέπομε την πραγματικότητα και δεν μασάμε αυτά που μάς σερβίρουν στα διάφορα κομματικά μαντριά;

  3. Κύριε Σαββίδη,
    χρειάζεται αλλαγή πολιτεύματος: Από το καθεστώς της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας που ζούμε να περάσουμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς όπου οι πολίτες αυτοπροσώπως θα ψηφίζουν τους νόμους τους. Σχετική πρόταση:
    Συνταγματική Αλλαγή με Αναθεώρηση του Αρθρου 110

  4. Ε!!! Ας ξαναδιαβάσουμε το «παραμύθι χωρίς όνομα». Ίσως καταλάβουμε και εμπνευστούμε.
    Ούτε οι σημερινές εποχές είναι σαν τις παλαιότερες. Όταν ξεκινά ο κατήφορος, ίσως κάτι μπορεί να συμμαζέψεις. Στο προς τέρμα του όμως γίνεται ιλιγγιώδης. Βάλτε στο ζύγι και την σημερινή εποχή, που μεν πολλά προσφέρει, αλλά χωρίς μέτρο και αρχές, χωρίς έλεγχο και φειδω, από δικαιωματισμο μέχρι πολιτική ορθότητα, μια εποχή όπου καλούμαστε να αλλάξουμε ακόμη και την ανθρώπινη ιστορία και την ιστορία της κάθε φυλής και κρίνετε.
    Μόλις χθες διάβασα άρθρο στο slpress για πειράματα με την ηλιακή ακτινοβολία, από το Harvard. Εντύπωση μου έκανε όχι αυτό καθαυτό το πείραμα (ψύξη της γης μέσω κάποιων σωματιδίων που θα πάνε στο υπερπέραν) αλλά νοοτροπία κάποιων, επιστημόνων και γραφειοκρατών, που είπανε ο,τι επειδή δημοσιοποιήθηκε το πράγμα, εξ αυτού και ακυρώθηκε. Δλδ για κάτι που μπορεί να μας σκοτώσει όλους αμέσως, δεν μπορούμε καν να έχουμε γνώμη, αλλά ούτε καν την ενημέρωση. 1984 και βάλε. Όπως και τώρα με τον τρίτο παγκόσμιο που επίκειται, απλώς ως έρμαια ακολουθούμε, χωρίς βούληση γνώση και επίγνωση. Παρότι έχουμε την απίστευτη και τρομακτική ιστορία του 20ου αιώνα πίσω μας.
    Ίσως και να το αξίζουμε. Η αλαζονεία μας, περισσεύει.

  5. Φοβούμαι ότι το τελευταίο το οποίο θα ανησυχούσε την (οποιαδήποτε) πολιτική ηγεσία στην χώρα μας, είναι να δήλωναν οι πολίτες αυτό το οποίο στην συντριπτική των πλειοψηφία ήδη κάμουν, να μην πληρώνουν φόρους.

    • Δεν ”θα φτουρήσει” -ευτυχώς-τώρα κανένα Κίνημα ”Δεν πληρώνω φόρους” ,εκτός εάν όσοι το αποφασίσουν έχουν τα λεφτά τους κρυμμένα ,- χωρίς να τα καταναλώνουν και να πληρώνουν ΦΠΑ- ,γιατί όπου αλλού τα βρίσκει η ΑΑΔΕ και από τις τσέπες οι κλέφτες .
      Με την ευκαιρία αναφέρομαι και σε άλλους σχολιαστές που κρατούν κρυφές τις προτάσεις τους -αν βέβαια έχουν- .
      Βαρεθήκαμε τις αρνήσεις .Προτάσεις εύληπτες και υλοποιήσιμες θέλουμε για να έχουμε ένα νέo Big Bang -ελληνιστί- ,όπως είχαμε μετά τον ”εμφύλιο” και στην αρχή της Μεταπολίτευσης.

      • όπως έχω τονίσει και άλλες φορές, είναι άστοχο να περιμένει κανείς big bang ως λύση σε ένα αδιέξοδο. Μην ξεχνάμε ότι η θεωρία του big bang “εφευρέθηκε” ελλείψη του ζητουμένου ως μια αφηρημένη-παρωχημένη τοποθέτηση με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί μια πραγματική απάντηση για να καλύψει αυτό το αιτιατό κενό στην αναζήτηση νοήματος της ύπαρξής μας.
        Κοινωνικές ανατροπές δεν γίνονται επειδή προηγούνται “εμπνευσμένοι” λόγοι από “πεφωτισμένους” ηγέτες αλλά επειδή μέσω αυτών εκφράζονται πραγματικά κοινωνικά αιτήματα.
        Στην δική μας την περίπτωση και σε σχέση με τον τίτλο του άρθρου, νομίζω ότι εάν η κρίση μετά το 2008 ανέδειξε κάτι συγκεκριμένο είναι η εκτίμηση, ότι στην χώρα μας κυκλοφορεί τόσο μαύρο (και αφορολόγητο) χρήμα ώστε ήμαστε σε θέση να διαπεράσουμε την δραματική μείωση του (νόμιμου) εισοδήματος κατά σχεδόν 50% χωρίς ίχνος αναδιάρθρωσης της οικονομίας και χωρίς σταγόνα προσαρμογής του παραγωγικού προτύπου.
        Ας αφήσουμε λοιπόν τα αστεία, όταν μια κοινωνία κατά την διάρκεια της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης στην νεότερη ιστορία της δεν θέλει (άρα δεν χρειάζεται) να προσαρμοστεί, δεν αιτήται και κάποιου big bang το οποίο να ξεπερνά σε επίπεδο έκφρασης τα συνηθισμένα ριάλιτη και τις μεσημεριανές εκπομπές.

        • Έτσι.

          Δηλώνονται 80 δις το έτος και καταναλώνονται 140. Αν καταργηθεί το φυσικό χρήμα (ελπίζω να το ζήσω στα χρόνια που μου απομένουν), η ελληναρία θα κλάψει με μαύρο δάκρυ.

        • Δέχεστε όμως ότι υπήρξαν αυτές οι δύο αφετηρίες και η Πατρίδα ανασυντάχθηκε και αναπτύχθηκε και θα συνεχιζόταν η ανάπτυξη αν δεν είχαμε την συνεχόμενη επί 40 χρόνια ΑΛΛΑΓΗ, η οποία αφού μας κατέστρεψε αγωνίζεται να μην αλλάξει τίποτε από αυτά που μας κατέστρεψαν και οικονομικώς και κυρίως κοινωνικώς και με υπαλλήλους που δεν δέχονται ούτε την αξιολόγηση ούτε τον έλεγχο αυτόν που υπήρχε στο προ του 1981 κράτους μας.
          Τώρα κινδυνεύουμε περισσότερο γιατί -όπως φάνηκε από την καταψήφιση της κυβερνήσεως από όλους τους βουλευτές (141) της αντιπολιτεύσεως στην πρόταση δυσπιστίας των Πασόκ , Σύριζα, Νέας Αριστερά και Πλεύσης Ελευθερίας δεν υπάρχει Δεξιά πέραν της της Ν.Δ ,αλλά αποκόμματα διψασμένα για εξουσία , που θα συγκυβερνήσουν με την τετρακέφαλη Αριστερά για να γραφούν στην Ιστορία.
          Και ο κ. Καμμένος ήταν δεξιότερα της Ν.Δ αλλά έδωσε τον στυλό στον κ. Κοτζιά να υπογράψει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.
          ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ .

          • όχι, δεν δέχομαι ότι πριν το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ανασύνταξη και ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, τουλάχιστο όχι για όλους, μάλλον για μια μειοψηφία. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μια διέξοδο από τον αφόρητο κοτζαμπασισμό, συνδέοντας τους αδύναμους απευθείας με το κράτος. Στην συνέχεια εκφιλίστηκε εξελισσόμενο σε ένα “κοινωνικό κράτος” με δανεικά χωρίς ταυτόχρονα να αποδυναμώσει τον κοτζαμπασισμό (εδώ είναι το παράδοξο). Έτσι η κοινωνία πορεύθηκε με δυο παράλληλα συστήματα “ανάπτυξης”, το μεν με το βόλεμα και το δε με την φοροδιαφυγή. Όσο και εάν ακούγεται παράδοξο: η είσοδος της χώρας στην ΕΟΚ και η πρόσβαση των κυβερνήσεων σε άφθονο χρήμα, επέτρεψε αυτήν την ανάπτυξη να γίνει χωρίς κοινωνικές συγκρούσεις (διαφορετικά θα έπρεπε να γίνει εμφύλιος πόλεμος για να εξοβελιστεί ο κοταμπασισμός και τα τζάκια). Δεν είναι τυχαίο, ότι η επανίδρυση του κράτους με την οποία εξελέγει ως αίτημα ο Καραμανλής το 2004, μετατράπηκε από τον ίδιο το 2007 σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η ΝΔ σε όλους τους τομείς των παροχών και επιδοτήσεων με τα γνωστά αποτελέσματα.
            Ναί, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τα μάτια του κόσμου από το 1981 και μετά, αλλά είχαν προηγηθεί πολλές δεκαετίες κατά τς οποίες η χώρα ήταν τόσο φτωχή ώστε ο μισός πληθυσμός της επαρχίας να φύγει για την Αθήνα και το εξωτερικό.
            Το σύνθημα στα κεφαλαία με το οποίο κλείνεται το σχόλιο, θα μου επιτρέψετε να πώ, ότι από μόνο του ακυρώνεται. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε πράγματ την πεποίθηση, ότι την πατρίδα αγαπούν μόνο όσοι σμφωνούν μαζί σας.

  6. Οσοι ειμαστε απο την επαρχια το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πληρωνουμε λιγότερους φόρους αφου δεν υπαρχει καμμια ανταποδοτικοτητα
    Οι περισσοτεροι φοροι μας κατευθυνονται στον βοθρο της Αττικης

    • Για την επαρχία δεν θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα.
      Σκεφθείτε την μετάβαση από την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή στην οικονομία της επιδότησης του “μένω στον τόπο μου”.

  7. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ και άλλο μαζί σας, αγαπητέ κύριε Λούμπεν ,γιατί τώρα -μαζί με ό,τι καλύτερο διέθετε το ΠΑΣΟΚ-ψηφίζετε την γαλάζια Νέα Δημοκρατία (δεν εκτιμάτε τους Καραμανλήδες όπως όλοι οι πρώην άλλων κομμάτων ίσως γιατί τους ”κούρασαν” από το 1955-2009), αλλά θα μπορούσαμε να συμφωνούμε για τα 22 χρόνια των μονοκομματικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αν δεν καθιέρωνε τον όρο της προοδευτικής κυβέρνησης -που διέκοπτε την συνέχεια του μέχρι τότε κράτους μας -εάν ”δεν ανέβαζε τον λαό στην εξουσία” -ο οποίος έκτοτε δεν κατεβαίνει- και κυρίως εάν δεν καθιέρωνε το κοινοβουλευτικό δικτάτορα πρωθυπουργό τον οποίον οι Αρχηγοί -μικρών και μεγάλων κομμάτων- θέλουν να τον απολαύσουν και γιαυτό ουδέποτε θα αναθεωρήσουν το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, όσο και να θέλει ο λαός .
    ΟΛΟΙ αγαπούμε την Πατρίδα -όπως τις οικογένειες μας- ,αλλά η αγάπη μας νομίζω πως αποδεικνύεται όταν στις κρίσιμες περιστάσεις και καταστάσεις ”δεν συνάπτουμε Σύμφωνα Συμβίωσης ” με ωραίους που μας ”πιλατεύουν ” με τα λόγια τους-όπως τώρα- ,χωρίς να πάρουμε διαζύγιο από την Πατρίδα και τις οικογένειες μας.
    Αυτούς ας τους βοηθήσουν όσοι -και είναι αρκετοί και άπειροι – τους ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα.
    Υ.Γ Οι Κοτσαμπάσηδες υπήρχαν κυρίως στην Πελοπόννησο επί Τουρκοκρατίας -αυτοί που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια-και ξαναεμφανίστηκαν όταν το 1844 ξεχώρισαν τους Έλληνες σε αυτόχθονες και ετερόχθονες και όταν έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια από την ενσωμάτωση το 1920 της Δυτικής Θράκης για να γίνει πρωθυπουργός ο Μακεδόνας Κων/νος Καραμανλής, (πολλοί απόγονοι των Κοτζαμπάσηδων ακόμη βρίζουν τον Βασιλέα Παύλο γιαυτήν την ενέργειά του ) και ό οποίος Καραμανλής -για να μη κυβερνά- διοικεί και ελέγχει την Ελλάδα είτε η Μεγαλόνησος είτε η Πελοπόννησος (όπως είπε στον Ελευθέριο Βενιζέλο ο Προέδρος της Βουλής Βοζίκης ,το 1934 νομίζω) έκανε νόμο για την πρόσληψη στο Δημόσιο – σε όποιες εξετάσεις- του 10% επιπλέον των επιτυχόντων από τις Παραμεθόριες περιοχές, νόμος που καταργήθηκε από το Σ.τ.Ε. το 1975 .
    Τώρα αυτά είναι παλαιά αλλά μερικοί νέοι θέλουν να τα μαθαίνουν .Καλή συνέχεια , με υγεία .

  8. Ο κ. Σαββίδης εδώ και πολύ καιρό, βλέπει ότι είμαστε σε πορεία διάλυσης.

    Θα του υπενθυμίσω αυτές τις αναρτήσεις, το 2027 και το 2031.

    Να είμαστε καλά μέχρι τότε βέβαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα