Το Ιράν δεν θα επιτεθεί στο Ισραήλ πρώτο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Το Ισραήλ θεωρεί θανάσιμο εχθρό του το Ιράν και εδώ και καιρό θέλει να ξεμπερδεύει μαζί του.
Δεν μπορεί, ή φοβάται να τα βάλει μόνο του. Γι αυτό προσπαθεί να εμπλέξει και τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ, όμως, ούτε επι Τράμπ, ούτε τώρα θέλουν να εμπλακούν. Μια εμπλοκή τους σε πόλεμο με το Ιράν πέρα απο τις ανθρώπινες και άλλες ζημιές θα επιταχύνει και την κατάρρευσή τους απο την παγκόσμια ηγεμονία.
Απο ό,τι δείχνουν τα πράγματα οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε καν δύο παγκόσμιες κρίσεις, ταυτόχρονα, της Ουκρανίας και της Γάζας. Θα εμπλακούν άμεσα και σε πόλεμο; Και, μάλιστα, σε εκλογική χρονιά;
Γι αυτό το Ιράν δεν θα εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ. Περισσότερο πιθανό είναι να χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν παρά το Ιράν το Ισραήλ. Το Ισραήλ, και ειδικά η ηγεσία του, έχει λόγους να το κάνει. Του Ιράν, αντιθέτως, και δεν του συμφέρει και δεν μπορεί. Πρέπει να έχει παραφρονήσει η ηγεσία του ώστε να χτυπήσει το Ισραήλ. Επιλεγμένους στόχους που δεν θα το καθιστούν άμεσα υπεύθυνο μπορεί να χτυπήσει. Πόλεμο, όμως, δεν θα εξαπολύσει. Και θα αποφύγει χτυπήματα απο το έδαφός του.
ΥΓ: το σχόλιο αναφέρεται σε επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ή σε εκτόξευση πυραύλων ή αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών απο το έδαφός του. Δυνάμεις που φέρεται να υποστηρίζονται απο το Ιράν όπως οι Χούθι, η Χεζμπολάχ, διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ και στη Συρία, χτυπούν και το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Αυτό το τελευταίο γίνεται εδω και καιρό. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί και τώρα να δράσουν. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To γεγονός είναι ότι μετά την επικράτηση τής επανάστασης τού ’79, το Ιράν έθεσε στόχο του τον αφανισμό τού Ισραήλ, ενώ προηγουμένως οι δύο χώρες είχαν καλές έως άριστες σχέσεις. Απ’ εκεί ξεκινούν όλα.
    Μέχρι σήμερα, το Ιράν αναλύσκεται σε μία ρητορική μίσους, χωρίς να τολμά να προβεί σε πράξεις, ενώ το Ισραήλ δεν διστάζει να καταστρέψει όλες τις ιρανικές εγκαταστάσεις που φτιάχνονται κατά καιρούς στην Συρία και θεωρεί ότι αποτελούν κίνδυνο γι αυτό. Θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν, αν θεωρήσει ότι δεν μπορεί να κάμει αλλιώς και ότι κινδυνεύει απ’ αυτό.

    Είναι δύσκολο για μάς να προβλέψομε τι στάση θα κρατήσει η Ρωσσία, αν και αυτή είναι ακόμη μπλεγμένη με την Ουκρανία και την προστασία των βάσεών της στην Συρία, οπότε μάλλον δεν επιθυμεί εμπλοκή σε σύρραξη που δεν την αφορά άμεσα.

  2. Οι εγκαταστάσεις της πρεσβείας αποτελούν έδαφος του κράτους και η προσβολή της Πρεσβείας του Ιράν από το Ισραήλ είναι προσβολή του ίδιου του Ιράν , γιαυτό και ”τρέχουν όλοι” να το εξευμενίσουν .
    Αν δεν αντιδράσει θα εξασφαλίσει οφέλη για το εσωτερικό του και για τις διεθνείς σχέσεις του.
    Σημασία έχει ότι το Ιράν είναι ο πραγματικός δυνατός στην Μέση Ανατολή.
    Κάποιοι δικοί μας θεωρούν δυνατή και την Τουρκία ,αλλά αυτή είναι δική μας-ΝΑΤΟ-και την αφήνουν οι Νατοϊκοί να νομίζει ότι είναι δυνατή και να μας εκβιάζει ,αλλά στο τέλος κάνει βαθιές υποκλίσεις , γιατί θυμάται ότι από το 1919-1922 ΚΑΙ την άφησαν σε ολόκληρη την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη ,-ενώ μπορούσαν να την φτάσουν από εκεί που ξεκίνησαν οι προγονοί τους Σελτζούκοι- ΚΑΙ την απάλλαξαν από τις πολυάριθμες χριστιανικές μειονότητες των Ρωμιών και Αρμενίων .
    ΚΑΙ δυστυχώς σαυτό συνέβαλε και η Ελλάς του Βενιζέλου ,-με την βλαπτική για τον εκεί Ελληνισμό επέμβαση του στην Σμύρνη-αλλά και οι διάδοχοί του , που νόμισαν ότι χωρίς τους συμμάχους του Βενιζέλου θα μπορούσαν να νικήσουν τον Κεμάλ , που έγινε και φίλος του Λένιν μετά την εκστρατεία μας το 1919 στην Ουκρανία.
    Υ.Γ Και το βράδυ πού’ρχεται το όνειρο με παίρνει στην Πέργαμο με φέρνει και …..”’ δεν ξεχνιούνται εκείνες οι Πατρίδες του Ελληνισμού.

    • Καλημέρα και καλή εβδομάδα .
      Το ΙΡΑΝ ”χτύπησε” το Ισραήλ -έχει και το εσωτερικό του -αλλά δεν θα συνεχίσει ΚΑΙ γιατί δεν θα το βοηθήσουν ούτε η Κίνα ,ούτε και η Ρωσία ΚΑΙ γιατί σε κάθε πόλεμο -στον οποίον τον λόγο έχουν οι στρατηγοί-κινδυνεύουν οι πολιτικοί και δημιουργείται πολιτική αστάθεια.
      Θα συνεχισθούν φυσικά τα πολεμικά ανακοινωθέντα και από τις δύο πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα