Τουρκία: Αλλάζει το όνομά της απο «Turkey» σε «Turkiye» για να μην την μπερδεύουν με τη γαλοπούλα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Τουρκία άλλαξε ήδη το επίσημο διεθνές της όνομα στα έγγραφα του κράτους και από «Turkey» το έκανε «Turkiye». Ο Ρ. Τ. Ερντογάν και οι συν αυτώ λένε ότι το έκαναν για να δυναμώσουν την εμπορική ονομασία της χώρας.

Πληροφορίες λένε πως η Τουρκία άλλαξε το όνομα της για να μην την μπερδεύουν με τη γαλοπούλα, ηχητικά, ορθογραφικά αλλά και όσοι μπαίνουν στο google (κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων) και γράψουν Turkey, θα τους βγάλει τη γαλοπούλα, ή συνταγές μαγειρέματος της.

Σε ανακοίνωση της Τουρκικής κυβέρνησης εκφράζεται το εξής: «Η λέξη Turkiye αντιπροσωπεύει και εκφράζει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο».

Στην ίδια ανακοίνωση γράφεται ότι «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του σήματος «Turkiye», σε κάθε είδους δραστηριότητες και αλληλογραφία, ειδικά στις επίσημες σχέσεις με άλλα κράτη και διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς, θα υπάρξει απαραίτητη ευαισθησία να εμφανίζεται η χρήση της φράσης «Türkiye» αντί για φράσεις όπως «Turkey», «Turkei», «Turquie» κ.α»

Πάντως οι τούρκοι τη χώρα τους τη λένε Turkiye, ένα όνομα που είχε αρχικά το οθωμανικό κράτος μετά από κάποια χρονική περίοδο. Το όνομα Turkey, προέρχεται από το λατινικό Turquia, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τους ευχαριστεί.

Γιατί όχι μόνο όταν το γράψεις στο google θα βγάλει γαλοπούλες και συνταγές μαγειρέματος, αλλά και γιατί στο λεξικό του Κέιμπριτζ η λέξη «γαλοπούλα» ορίζεται «ως κάτι που αποτυγχάνει άσχημα» ή «ένας ανόητος – ηλίθιος άνθρωπος».

Η γαλοπούλα πήρε το όνομα Turkey επειδή όταν ανακαλύφθηκε το πτηνό στην Αμερική οι Άγγλοι το μπέρδεψαν με την φραγκόκοτα την οποία εξήγαγαν την περίοδο εκείνη οι Οθωμανοί στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές έγιναν ήδη στους επίσημους λογαριασμούς το Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Τουρκικής Προεδρίας.

https://www.pronews.gr/kosmos/1045432_toyrkia-allazei-onoma-tis-gia-na-min-tin-mperdeyoyn-me-ti-galopoyla

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα