Τι κατάφερε τελικά ο κ. Τραμπ αφού ο Ταγίπ συνεχίζει να σκοτώνει;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Hellas Journal

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ομιλεί σε παρεβρισκομένους στο Roosevelt Room του Λευκού Οίκου. Official White House Photo by Tia Dufour Μία τρύπα μέσα στο νερό…

OCTOBER 15, 2019

Η ανάρμοστη σχέση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν άρχισε σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται σε σημείο που αρκετοί στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή από τα σκάνδαλα για την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση των κυρώσεων του Λευκού Οίκου απογοήτευσε την συντριπτική πλειοψηφία των νομοθετών, των διπλωματών και όσων ασχολούνται με την απαράδεκτη εισβολή της Τουρκίας εναντίον της Συρίας με στόχο την εξολόθρευση των Κούρδων.

Περίμεναν πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις, όπως αρμόζουν σε μία χώρα που εισβάλλει σε ξένες χώρες και ασκεί κατοχή. Ο κ. Τραμπ και οι συνεργάτες του προετοίμασαν την Αμερική για κυρώσεις που θα γονάτιζαν τον Ερντογάν. Αυτές που επέβαλε είναι της …πλάκας.

Ας ελπίσουμε ότι το Κογκρέσο θα πράξει το καθήκον του. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι στη βάση του νόμου CAATSA. Τίποτα λιγότερο…

Οι πληροφορίες που εκπορεύθηκαν από τον Λευκό Οίκο, ότι στις κυρώσεις θα περιλαμβανόταν και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν επιβεβαιώθηκαν. Είπαν ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αποστολή του αντιπροέδρου Μαικ Πενς στην Τουρκία, δεν μπορούσε να είναι το όνομα του Τούρκου προέδρου στον κατάλογο. Μέγα λάθος. Διότι έχει όλη την ευθύνη για την εισβολή και τις δολοφονίες. Αυτός τις αποφάσισε. Αυτός έδωσε την εντολή. Και αυτός χρηματοδοτεί χιλιάδες τρομοκράτες που εισέβαλαν στη Συρία και δολοφονούν τους Κούρδους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας διεθνής εγκληματίας. Η απελευθέρωση πολλών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ορθά μίλησε για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε ο τουρκικός στρατός. Και γι’ αυτά έχει την ευθύνη ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται υπό ομηρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν προφανώς τον κρατά στο χέρι… Έπρεπε ήδη να έχει ακυρώσει την πρόσκληση για επίσκεψη του Τούρκου Σουλτάνου στην Ουάσιγκτον. Τα χέρια του είναι βαμμένα με το αίμα των Κούρδων.

Ο κ. Τραμπ διατηρεί μία επιχειρηματική σχέση με Τούρκο επιχειρηματία, που έχει τα δικαιώματα χρήσης του Trump Tower στην Κωνσταντινούπολη. Από αυτή την επιχειρηματική σχέση, η εταιρεία του, την οποία όταν νίκησε στις προεδρικές εκλογές μεταβίβασε στα παιδιά του, κερδίζει κάποια χρήματα.

Την ίδια στιγμή γίνεται και μία άλλη υπόθεση ότι οι προεδρικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του δεν εξαντλούνται στον δίδυμο πύργο της Πόλης. Σημειώνω για χάριν της συζήτησης ότι ο κ. Τραμπ, ενώ βρισκόταν στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας έδειξε ενδιαφέρον για να αγοράσει το πρώτο καζίνο της Κύπρου συνεργαζόμενος με μία ελληνικών συμφερόντων εταιρεία. Δεν μπόρεσε να το αποκτήσει και -υπόθεση κάνω- ίσως και αυτό να επηρεάζει κάποιες αποφάσεις του. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν που αργότερα ανέλαβε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έκλεισε συμβόλαιο με Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος είχε απευθείας σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Σκοπός της συνεργασίας ήταν ο κ. Φλιν να βοηθήσει την Τουρκία να εξασφαλίσει την απέλαση του Ιμάμη Γκιουλέν και να αντιμετωπίσει τους Αρμένιους, τους Έλληνες και τους Κούρδους.

Στη συνέχεια ο εν λόγω κύριος συζήτησε με τον γαμπρό του Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τρόπους απαγωγής του Ιμάμη, έναντι αμοιβής ύψους 15 εκατ. δολαρίων. Μιλάμε για μεγάλα ποινικά αδικήματα. Ο κ. Τραμπ δεν έκανε τίποτα για να τιμωρηθεί ο συνεργάτης του, ούτε επέβαλε κυρώσεις στον Αλμπαϊράκ και τον Τσαβούσογλου, που συνωμοτούσαν να απαγάγουν ένα Τούρκο πολίτη, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Αμερικής. Έχει “πράσινη κάρτα”.

Για να ακολουθήσει ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έκλεισε «χρυσό» συμβόλαιο με τον Ερντογάν για να διασώσει τον ταμία του, ο οποίος κινδύνευε με πολυετή φυλάκιση όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο εναντίον του Ιράν.

Ο κ. Τζουλιάνι έπεισε τον πρόεδρο Τραμπ να απαιτήσει από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, να “διευθετήσει” το θέμα. Ο κ. Τίλερσον αρνήθηκε και μετά από λίγο καιρό απολύθηκε. Επαναλαμβάνω διότι πρόκειται για αξιόποινη πράξη: Ο Τζουλιάνι, που είναι αναμεμειγμένος και στην υπόθεση της Ουκρανίας, ζήτησε από τον Τραμπ να βοηθήσει να κλείσει η υπόθεση, για να αντισταθεί ευτυχώς ο τότε υπουργός Εξωτερικών και να σώσει την αμερικανική αξιοπρέπεια.

Δεν είναι αυτοί οι μόνοι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, που διατηρούσαν σχέσεις με τους ανθρώπους του Ερντογάν. Ακόμα και ο γαμπρός του κ. Τραμπ, ο ψυχρός Κούσνερ, επισκέφθηκε επίσημα την Άγκυρα και συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο. Ήταν και αυτός που βελτίωσε τις σχέσεις μεταξύ του Τραμπ και του Ερντογάν. Ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τον γαμπρό του Ερντογάν και τον οδήγησε στο Όβαλ Όφις για να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Δεν πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις. Πρόκειται για αξιόποινες πράξεις.

Τα παραπάνω και άλλα στοιχεία δείχνουν και αποδεικνύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση «μπλόκαρε» τον Ντόναλντ Τραμπ με διάφορους τρόπους για να φτάσουμε στο σημείο όπου ο κ. Ερντογάν ανακοινώνει εισβολή εναντίον των Κούρδων της Συρίας και συμμάχων της Αμερικής, και ο Αμερικανός πρόεδρος να του λέει λίγο-πολύ: Κάνε ό,τι θέλεις αλλά δώσε μου ένα χρονικό διάστημα για να αποσύρω τους στρατιώτες μου, αντί να μείνει και να πολεμήσει για την αξιοπρέπεια των ΗΠΑ.

Η πράξη του, να εγκαταλείψει τους Κούρδους και να τους αφήσει αβοήθητους να τους δολοφονήσει ο Ερντογάν, είναι απαράδεκτη. Το θέμα πρέπει να ερευνηθεί από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ασχολούνται με την υπόθεση της Ουκρανίας. Το σκάνδαλο “Τουρκία” είναι μεγαλύτερο από την επίμαχη συνομιλία του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό πρωθυπουργό. Ο Ερντογάν είναι ο μόνος ξένος ηγέτης που επηρεάζει τον Τραμπ. Και αυτό δεν οφείλεται στις ικανότητες του Τούρκου προέδρου. Ο εκβιασμός έχει αναδειχθεί σε επιστήμη στην Τουρκία… Απλά ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να κοιτάζει περισσότερο τα δικά του συμφέροντα, από τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Τι κατάφερε τελικά ο κ. Τραμπ αφού ο Ταγίπ συνεχίζει να σκοτώνει; Μία τρύπα μέσα στο νερό… https://hellasjournal.com/2019/10/ti-katafere-telika-o-k-tramp-afoy-o-tagip-synechizei-na-skotonei-mia-trypa-mesa-sto-nero/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα