Την παγκόσμια παραγωγή ηρωίνης, από το όπιο, που παράγεται στο Αφγανιστάν, προσπαθεί να ελέγξει ο Ερντογάν, αξιοποιώντας τις σχέσεις του με τους Ταλιμπάν – Μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία και νέα απειλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τσουνάμι Αφγανών μεταναστών!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη τις ημέρες αυτές στην Κεντρική Ασία, με επίκεντρο τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι αυτό διεκδικεί η Τουρκία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους: Πρώτος στόχος της να οικοδομήσει την κυρίαρχη επιρροή της στην Κεντρική Ασία, να καλύψει το κενό, που αφήνει πίσω η άτακτη αποχώρηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να γίνει στρατηγικός ‘συμπαίκτης’ με τη Ρωσία, την Κίνα, το Πακιστάν και το Ιράν, που έχουν ζωτικά συμφέροντα στην Κεντρική Ασία.

Δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος των ενεργειακών αγωγών και γενικότερα του ορυκτού πλούτου, που διαθέτει το Αφγανιστάν. Τρίτος στόχος είναι η άσκηση παρασκηνιακής επιρροής και η έμμεση χειραγώγηση του Ισλαμιστικού, ριζοσπαστικού και τζιχαντιστικού κινήματος, με το οποίο συνδέονται οι Ταλιμπάν και η χρησιμοποίησή του κατά περίπτωση, για τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπου αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Και τέταρτος στόχος της Τουρκίας, ίσως ο πλέον εμφανής, είναι η πλήρης εργαλειοποίηση των εκατομμυρίων Αφγανών, που θα θελήσουν να φύγουν από την Πατρίδα τους, τρομοκρατημένοι από τον σκοταδισμό και την βαρβαρότητα των Ταλιμπάν, για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη προς την Ευρώπη.

Βεβαίως, πίσω από όλα αυτά ο Ερντογάν κρύβει καλά μία βαθύτερη επιδίωξή του, η οποία θα παραμείνει ανομολόγητη, παρόλο που είναι ψηλά στις προτεραιότητές του: Αξιοποιώντας τις σχέσεις του με τους Ταλιμπάν ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να ελέγξει την παγκόσμια παραγωγή ηρωίνης, η οποία έχει ως πρώτη ύλη το όπιο, του οποίο πρώτη παραγωγός χώρα στον κόσμο είναι το Αφγανιστάν.. Άλλωστε, οι περισσότερες Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες γνωρίζουν ότι η βασικότερη πηγή χρηματοδότησης του κινήματος των Ταλιμπάν είναι η παραγωγή οπίου και η εμπορία ναρκωτικών σε παγκόσμια κλίμακα. Γεγονός, που αποτελεί και το ‘μυστικό’, στο οποίο κρύβεται η τεράστια ανθεκτικότητα του κινήματος αυτού στις διάφορες ξένες επεμβάσεις και στους διαφόρους πολέμους, που έχουν κηρύξει εναντίον τους ποικίλες ξένες δυνάμεις, από την τότε Σοβιετική Ένωση μέχρι και τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

https://europost.gr/tin-pagkosmia-paragogi-iroinis-to-opio-poy-paragetai-afganistan-prospathei/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα