Τελειώνει ο Άσσαντ με την… «αντιπολίτευση»: Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Ντεραά – Φεύγουν οι ισλαμιστές μισθοφόροι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης μπήκαν σήμερα στις συνοικίες των ισλαμιστών τρομοκρατών, στην πόλη Ντεράα, με βάση τη νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, ανέφεραν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας.

Η πόλη Ντεράα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση  από το 2018. Οι αντάρτες ελέγχουν ωστόσο ακόμη ορισμένους τομείς, στο πλαίσιο μιας προηγούμενης ειρηνευτικής συμφωνίας.

Με βάση τη νέα συμφωνία, με την οποία τερματίστηκαν οι συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι Σύροι στρατιώτες μπήκαν στην Ντεράα αλ Μπαλάντ, όπως αποκαλούνται τα νότια προάστια της πόλης τα οποία πολιορκούνταν επί μήνες από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Ύψωσαν την εθνική σημαία, εγκατέστησαν στρατιωτικά φυλάκια και ερεύνησαν τη ζώνη ώστε να την κηρύξουν ελεύθερη από τρομοκράτες» μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

Τη συμφωνία με τους αντάρτες διαπραγματεύτηκε η Ρωσία, η σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στους αντάρτες που θα παραδώσουν τα όπλα τους και στους άνδρες που δεν έχουν υπηρετήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν στην Ντεράα αλ Μπαλάντ. Όσοι αρνηθούν να καταθέσουν τα όπλα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, στα βόρεια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι στρατιώτες θα ερευνήσουν όλα τα σπίτια και θα καταγράψουν τα ονόματα εκείνων που αποφάσισαν να παραμείνουν στην πόλη.

Η πόλη Ντεράα ήταν το λίκνο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Άσαντ, το 2011 και η οποία εξελίχθηκε αργότερα σε ανοικτή εισβολή ισλαμιστών μισθοφόρων από διάφορες χώρες. Στον πόλεμο που ακολούθησε σκοτώθηκαν περίπου 380.000 Σύροι.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1015809_teleionei-o-assant-me-tin-antipoliteysi-o-syriakos-stratos

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα