Τα αεροσκάφη Mig που παραδόθηκαν στο Κίεβο είναι ακατάλληλα για πτήσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Πολλά από τα μαχητικά MiG-29 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία αποδείχθηκαν άχρηστα και χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Economist»

Ο «Economist» σημειώνει ότι η Πολωνία και η Σλοβακία παρέδωσαν οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στο Κίεβο.

«Η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν παραδώσει περίπου οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα για πτήση και χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά», ανέφερε το περιοδικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, από την αρχή της ρωσικής εισβολής, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει 60 μαχητικά, δηλαδή το 40% του προπολεμικού αεροπορικού στόλου. Αυτή τη στιγμή, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει περίπου 80 μαχητικά.

Ο «Economist» προσθέτει ότι τα σουηδικά μαχητικά ταιριάζουν ιδανικά στις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, καθώς αναπτύχθηκαν ειδικά για την προστασία του σουηδικού εναέριου χώρου από τα ρωσικά αεροσκάφη.

Ωστόσο, η Στοκχόλμη είχε λιγότερα από 100 τέτοια μαχητικά, με τη χώρα να έχει πουλήσει ή να μισθώσει περίπου 66 μαχητικά αεροσκάφη σε άλλες χώρες.

Και αφού η αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ μπλοκαρίστηκε (από την Τουρκία), η Σουηδία δεν θα τολμήσει να αποδυναμώσει τις αμυντικές της ικανότητες, σχολιάζει ο συντάκτης. Προσθέτει  ότι ο ουκρανικός στρατός επιδιώκει να αποκτήσει αμερικανικά F-16.

Trud

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα