ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΑ, ΚΑΠΟΤΕ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στη δημοσιογραφία κάποτε όλα πληρώνονται. Πρέπει να φροντίζεις το κλαδί στο οποίο κάθεσαι. Αν το πριονίζεις, κάποια στιγμή θα σπάσει.

Θα γράψω μερικές γραμμές με αφορμή την ανακοίνωση Εργαζομένων της ΕΡΤ με πόνο ψυχής.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και τα ποντίκια νοιώθουν ότι το σκάφος θα βουλιάξει θα αρχίσουν να ψάχνουν τρόπους να φύγουν.
Αλλά έκαναν ένα τεράστιο κακό στην ΕΡΤ3. Με την πολιτική εθελοδουλεία τους πριόνισαν το κλαδί που κάθονταν. Στέρησαν απο αξιοπιστία ένα κανάλι που για να την αποκτήσει χύθηκε αίμα.
Οι παλαιότεροι δημοσιογράφοι των εφημερίδων έλεγαν πως τα φύλλα τα κερδίζεις έναν ένα και τα χάνεις μαζικά.
Είναι ανεξήγητη η υπερβολική διάθεση των εργαζομένων να υπηρετήσουν τη σημερινή κυβέρνηση. Ίσως, το ένοιωθαν ως υποχρέωση γιατί “τους άνοιξε”. Αλλά, ούτε οι κοινωνίες, ούτε οι θεσμοί λειτουργούν έτσι.
Έχουν μια αίσθηση ότι το κρατικό κανάλι ανήκει στην ΚΟΒΑ του κομματικού μηχανισμού που κυβερνά και ένα μέρος, ως καπετανάτο, σε ορισμένους αναρχοαυτόνομους θύλακες που παρεισέφρησαν πουλώντας κομματική εκδούλευση, παλαιότερα, στο ΠΑΣΟΚ.

Και κάτι για τις υποψηφιότητες:

Η αξιοπιστία είναι το μόνο εχέγγυο για έναν δημοσιογράφο και για το μέσο που εργάζεται. Και είναι ευνόητο η αξιοπιστία αυτή να χάνεται όταν ένας δημοσιογράφος εκτίθεται πολιτικά με κάποιο κόμμα ή με κάποιαν παράταξη. Χάνεται και απο τον ίδιο και απο το μέσο ενημέρωσης που εργάζεται.
Δεν μπορεί να επανέρχεται στην εργασία του μετά απο μια πετυχημένη ή αποτυχημένη πολιτική προσπάθεια.

Αν ενδιαφέρεται για την πολιτική με το καλό να αναμετρηθεί στον πολιτικό στίβο. Αλλά, δεν μπορεί να επιστρέφει εκεί που εργαζόταν.

Αυτό, όταν πρόκειται για ιδιωτικό ΜΜΕ το φροντίζει ο ιδιώτης.
Όταν, όμως, πρόκειται για κρατικό πρέπει να το φροντίσει ο νόμος.

Νόμος, λοιπόν, ΤΩΡΑ, που δεν θα επιτρέπει στον εκτιθέμενο πολιτικά δημοσιογράφο ή άλλο εργαζόμενο να επιστρέψει στην προηγούμενη εργασία του, σε δημόσιο φορέα.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπαρχει τετοιος νομος , αλλα αφορα μονο στους ”ενστολους”, οι οποιοι οταν γινονται υποψηφιοι , εστω και ως ανεξαρτητοι ,απολυονται με τον βαθμο που εχουν .
    Κατα το παρελθον πολλοι , που ειχαν συμπληρωσει τα 25 χρονια υπηρεσιας για μειωμενη ,εστω, συνταξη εγιναν υποψηφιοι βουλευτες και την επομενη εγιναν συνταξιουχοι.
    Για να προχωρησουμε ομως την συζητηση.
    Μηπως ηλθε ο καιρος μετα την 40ετη κομματικοποιηση των δημοσιων λειτουργων , να γινει νομος , που να απαγορευει τον οποιον δημοσιο λειτουργο -και της Δημοσιας ΕΡΤ- να ειναι μελος οποιουδηποτε κομματος και να εκλεγεται περιφερειακος,η, δημοτικος συμβουλος στον τοπο ,οπου υπηρετει ,οπως ισχυει χρονια τωρα ;;;.
    Αυτο και αν ειναι διαπλοκη με μικρων και μεγαλων συμφεροντων δημοτες.
    Φυσικα δεν ομιλουμε για το κυρος αυτων των δημοσιων λειτουργων , αλλα αυτοι ποτε ειχαν κυρος και το χανουν με την συμμετοχη τους σε κομματικες εκλογες;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα