Σερβία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε το Βελιγράδι να αφαιρέσει την τοιχογραφία του Μλάντιτς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) κάλεσαν σήμερα τις αρχές στη Σερβία να αφαιρέσουν αμέσως την τοιχογραφία του Ράτκο Μλάντιτς στο Βελιγράδι και να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της εξύμνησης των εγκληματιών πολέμου.

«Ο Πιέροτ Φασίνο  (Ιταλία) και ο Ίαν Λίντελ – Γκράνγκερ (Ηνωμένο Βασίλειο), εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την παρακολούθηση της Σερβίας, κάλεσαν τις αρχές στη Σερβία να λάβουν ξεκάθαρα μέτρα κατά της εξύμνησης των καταδικασμένων εγκληματιών πολέμου και να απομακρύνουν , χωρίς καθυστέρηση, την τοιχογραφία στο Βελιγράδι που εκθειάζει τον Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

«Είμαστε θορυβημένοι από την αποτυχία των αρχών, παρά την απόφαση της κοινοτικής αστυνομίας, να αφαιρέσουν αυτήν την παράνομα τοποθετημένη τοιχογραφία», δήλωσαν οι Φασίνο και ο Λίντελ – Γκράνγκερ.

Επίσης, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε «έκπληξη» που η Πρωτοβουλία Νέων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία, όπως προσθέτουν, είναι οι νικητές του Βραβείου Βάτσλαβ Χάβελ, απαγορεύτηκε να πραγματοποιήσει διαδηλώσεις στις 9 Νοεμβρίου κατά των τοιχογραφιών, για λόγους ασφαλείας.

Αυτά τα γεγονότα, όπως λένε, υπενθυμίζουν ότι είναι απαραίτητος ένας αδιαμφισβήτητος αγώνας κατά της εξύμνησης των καταδικασμένων εγκληματιών πολέμου.

Εκτίμησαν ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την περιφερειακή συνεργασία και εμποδίζουν τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για την οποία αγωνίζεται η Σερβία.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα