Σεραφείμ Μηχιώτης: ο Θεοσεβούμενος Κασσελάκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καμία φωτογραφία με τον Κασσελάκη να αναγιγνώσκει το «πιστεύω» από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να συγκινήσει εν Ελλάδι ή και στις ΗΠΑ ασκούντες το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε να το «ξανασκεφθούν». Και μάλιστα βοηθούσης και της επιστολικής ψήφου, που προσφέρεται ως εναλλακτική δυνατότητα άσκησης εκλογικού δικαιώματος στην κάλπη γιά το Ευρωπαϊκό Κοιονοβούλιο…

ΜΕΤΑ ΤΗΝ  ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΥ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ 

ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΩ» ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ…

Δεν θα έχρηζε ιδιαίτερου σχολιασμού η φρενήρης προσπάθεια του Προέδρου Στέφανου να στήσει από τις ΗΠΑ, δεύτερη ή πρώτη Πατρίδα του-όπως θέλει βάζει κανείς τον επιθετικό προσδιορισμό, παράσταση με μπαράζ επαφών και των εξ αυτών εντυπώσεων, με σκοπό να βεβαιώνει ότι έχει «πέραση» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου, άλλωστε, και δραστηριοποιούνται λίαν επικερδώς οι επιχειρήσεις του.Δεν είναι άγνωστο αυτό, ούτε και πρωτότυπο, ούτε και μεμπτό.

Το ότι, όμως, ότι, υπό την πολιτική του ιδιότητα, ως Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προσπαθεί να εμπεδώσει την εικόνα αυτή και  να επενδύσει σε αυτή εντός Ελλάδος, μαρτυρεί την περισσότερο φιλο-αμερικανική, παρά ευρωπαϊκή εικόνα πολιτικών προσανατολισμών που θα ανέμενε κανείς ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑίϊκο συνονθύλευμα, του οποίου ηγείται και το οποίο μεταβάλλει βαθμηδόν σε πολιτικό «του» μαγαζάκι, πλέον των επιχειρηματικών του και εν Ελλάδι σχεδιασμών, που περίπου εξήγγειλε εσχάτως.Αυτή η εικόνα δεν προσιδιάζει σε κόμμα ευρωπαϊκού πολιτικού προσανατολισμού.

Όπως και η εικόνα από τη ματαίωση της συνάντησης με το America Israel Affairs Committee που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Κασσελάκης επιβεβαιώνει ότι ισχυρά κέντρα, ακόμη και εντός του εναπομένοντος ΣΥΡΙΖΑ, θα τον φρενάρουν στα ανοίγματά του, από τις ΗΠΑ εν προκειμένω. Των οποίων η ληξιαρχική πράξη γέννησης τοποθετείται πάντως επί ημερών του προκατόχου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Π/Θ Αλέξη Τσίπρα, με την ισχυρή στήριξη κέντρων ισχύος και επιρροής (foundations) εντός των ΗΠΑ, αλλά με καθοριστική την παρέμβαση κύκλων Ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Περιορισμοί πάντως, προκειμένου να δείξει ο Κασσελάκης ότι αφουγκράζεται την συντηρητητική-θρησκευόμενη εν πολλοίς Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, δεν υπήρξαν, εξ ού και εμφανίσθηκε-και βεβαίως φωτογραφήθηκε επί τούτου ώστε το σχετικό ινστανανέ να ταξιδέψει άμεσα στην πατρίδα-να αναγιγνώσκει το «πιστεύω» εις τα Αγγλικά, αποβλέποντας στη συμπάθεια και σε ψήφους…

Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος κάνει τα πάντα γιά το φαίνεσθαι, ότι αρέσκεται να στήνει παραστάσεις στη λογική του star-system, επιδεικνύοντας ακόμη και το υπερπολυτελές διαμέρισμα που αγόρασε με τίμημα 1,8 εκατ. € περίπου, ως έχει γραφεί, αλλά όποιο πολιτικό ή «πολιτικό» μήνυμα κι αν επιχειρήσει να στείλει δεν θα πείσει παρά ολίγους, διότι, γιά να το πω απλά, «όλο και περισσότεροι θα τον παίρνουν χαμπάρι».

Μαζύ του, όμως, θα εκτίθεται εξ ίσου ή και περισσότερο, αυτός που άνοιξε τον δρόμο από τις ΗΠΑ γιά τον Κασσελάκη και τον κατέστησε «παίκτη» στο παρ’ ημίν πολιτικό προσωπικό. Και ο οποίος και δεν άλλος από τον αλήστου μνήμης Π/Θ της «πρώτης φορά Αριστερά», μαέστρο-ολετήρα στο πόντιουμ της θλιβερής ορχήστρας που λίγο έλειψε να θέσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, με το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Με τέτοιες μαύρες σελίδες, πλην όμως ευτυχώς παρελθόν, μετά τις εκλογές του 2019 και την επαναβεβαίωση των εκλογών του 2023, σε συνέχεια των διαδοχικών ηττών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ταπεινωτικών, η Ελλάς πορεύεται σταθερά και με αποφασιστικότητα, με σύνεση και συνέπεια, σε ευρωπαϊκή πορεία με τις έκτοτε Κυβερνήσεις της ΝΔ, με Πρωθουργό-«τιμονιέρη» έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που εγγυάται μία τέτοια πορεία.

Και με τη έννοια αυτή, η υπερψήφιση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ στην κάλπη της 9ης Ιουνίου αποτελεί απαραίτητο μήνυμα εμπιστοσύνης και κριτηρίου εντολής γιά σταθερότητα, στην πρώτη εκλογική διαδικασία, μετά την κάλπη των διαδοχικών εκλογών του 2023.

Καμία φωτογραφία με τον Κασσελάκη να αναγιγνώσκει το «πιστεύω» από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να συγκινήσει εν Ελλάδι ή και στις ΗΠΑ ασκούντες το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε να το «ξανασκεφθούν». Και μάλιστα βοηθούσης και της επιστολικής ψήφου, που προσφέρεται ως εναλλακτική δυνατότητα άσκησης εκλογικού δικαιώματος στην κάλπη γιά το Ευρωπαϊκό Κοιονοβούλιο.

Πλανώνται, ο ίδιος ως και όσοι χαράσσουν την στρατηγική πολιτικής του(ς) επικοινωνίας, γιά να περιλάβω το εναπομείναν κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου, πλάνην οικτράν…

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Ένας υποψήφιος Π/Θ του Σταυρού…Έλεος!

ΥΓ1: Επειδή ο Κασσελάκης δεν παρέλειψε-πράγμα εύλογο-να συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, προφανώς και «δεν τον παίρνει», συνεπεία αυτής, να στείλει μήνυμα «στήριξης» προς το πρόσωπό του, προς κατάλληλη αξιοποίηση.

ΥΓ2: Όσοι κρατούν εις την μνήμη την εικόνα του Κασσελάκη να δίνει συνέντευξη από το υπερ-πολυτελές του διαμέρισμα στο Κολωνάκι, καλούνται, κατ’ αντιστοιχία, να αναλογισθούν ότι ΟΥΔΕΙΣ διατέλέσας Πρωθυπουργός της Ελλάδος (γιά να μιλήσουμε, έστω, γιά την περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά), ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΙΣ δεν διανοήθηκε τέτοια επίδειξη ή συμβολισμό ταπεινότητας, βάσει των οικονομικών του δυνατοτήτων. Δεν το επιλέγει ο σημερινός Π/Θ Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν το επέλεξαν οι προκάτοχοί του Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Και βεβαίως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γιά τον απλό λόγο, ότι, με την παιδεία που διέθεταν-λέγεται και αστική, ασχέτως εάν λοιδορείται ενίοτε, ήξεραν τα όρια δημόσιου και ιδιωτικού, αποτρέποντας/απαγορεύοντας στον όποιο νεοπλουτισμό να τούς επηρεάσει και τελικώς να τούς κυριαρχήσει. Όπως-όλως ατυχώς-σφραγίζεται με το «φαινόμενο Κασσελάκη», γιά το οποίο η ευχή των πολλών θα είναι προφανώς «να σπάσει σαν το μπαλόνι».

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άραγε τι θα έλεγαν -αν ζούσαν- για το φαινόμενο Κασσελάκη ο ”άνθρωπος με το γαρύφαλο”Μπελογιάννης , ο Πασαλίδης και ο Ηλιού, ο Μίσσιος , ο Κύρκος , ο Δρακόπουλος , ο Παπαγιαννάκης -γιατί όχι και ο Μίκης Θεοδωράκης- και τα άλλα ”παιδιά της Αριστεράς” και τι λένε τώρα οι κ. κ. Αλαβάνος και Τσίπρας , που μέχρι το 2023 εκπροσώπησαν-επάξια για τα μέτρα τους-αυτήν την Αριστερά- την τόσο ”λιγούρα” για εξουσία σήμερα;;;.
    Που πήγαν οι αρχές και ο αξίες της.
    Σημειώνουμε πάντως ότι τον χορό της αντίθεσης προς τον κ. Κασσελάκη της Ν. Υόρκης έσυρε σήμερα ο κ. Πολάκης ,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα