Ρώσος ειδικός: «Προσοχή στους φιλοτουρκικούς τρομοκρατικούς πυρήνες στην Κριμαία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

«Αν ξεκινήσουμε μια σύγκρουση με την Ουκρανία, οι Τούρκοι θα επηρεάσουν «τους υπηκόους τους» στην Κριμαία – όπως τους θεωρούν, τους Τατάρους της Κριμαίας.

Και στην Κριμαία, ας το παραδεχτούμε, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τρομοκρατικών πυρήνων εν υπνώσει, που μπορεί κάλλιστα να λάβουν χρηματοδότηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και αυτό, φυσικά, τρομάζει», είπε ο πολιτικός επιστήμονας Ασλάν Ρουμπάεφ.

Το ρωσικό δημοσίευμα του ‘Regnum’ υπενθυμίζει ότι η Τουρκία υποστηρίζει επίσημα την «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας και υπόσχεται να προμηθεύσει στο Κίεβο σημαντικές ποσότητες όπλων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο εμπειρογνώμονα «η Μόσχα θα πρέπει να αρχίσει να υιοθετεί μια πολύ σκληρή πολιτική έναντι της Τουρκίας.

«Οι Τούρκοι προέβησαν σε στρατιωτική επίθεση κατά της Ρωσίας το 2015, κατέρριψαν έναν Ρώσο πιλότο και δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε συμμετρικά. Ήταν απλώς ντροπή για όλο τον κόσμο. Αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία είναι ένα ακόμη χτύπημα στο στομάχι της Ρωσίας, η οποία δεν είναι ικανή να ακολουθήσει μια κανονική πολιτική. Έχω ήδη βαρεθεί να παρακολουθώ πώς το Υπουργείο Εξωτερικών μας πάντα αναζητά συμμάχους.

Ο Ερντογάν ακονίζει τα νύχια του, τα οποία ήδη πρέπει να κοπούν. Και αν δεν αρχίσουμε να βάζουμε την Τουρκία στη θέση της αρκετά σκληρά τώρα, οι Τούρκοι, όπως πάντα, θα το εκλάβουν αυτό ως ρωσική αδυναμία, θα συνεχίσουν μόνο να επιτίθενται στα συμφέροντά μας. Και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται τώρα », είπε ο ειδικός.

«Η Τουρκία έχει μισό εκατομμύριο στρατό και είναι στο ΝΑΤΟ»«Τη στιγμή που η Τουρκία έχει ενταχθεί με τις ΗΠΑ και τη Δύση μάλλον έχει τελειώσει. Τώρα οι Τούρκοι θα κάνουν ότι τους λένε στις Βρυξέλλες. Μην ξεχνάτε ότι η Τουρκία είναι ακόμα στο ΝΑΤΟ και έχει μισό εκατομμύριο  ένοπλους στρατιώτες.

Και αν συμβεί, ο Θεός φυλάξοι, η σύγκρουση που θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη, τότε η Τουρκία δεν θα είναι σύμμαχός μας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ωμά ότι θα υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Μας δόθηκε ξεκάθαρα να καταλάβουμε ότι σε αυτή την πιθανή σύγκρουση, η Τουρκία και η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτούν . Η Τουρκία δεν θα πάρει τη ρωσική θέση», είπε ο ειδικός.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και οι στρατιωτικές βάσεις και οι υποδομές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος.

regnum.ru

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα