Πολιτικό θρίλερ στα Σκόπια: Στον αέρα η Συμφωνία των Πρεσπών! Ο Ζάεφ αναβάλλει την παραίτησή του!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρά τη λαϊκή οργή και τον πάνδημο ξεσηκωμό εναντίον της αθλιότητας που είχαν συμφωνήσει Τσίπρας – Ζάεφ και Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνώρισε και Βόρεια «Μακεδονία» και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει την Συμφωνία – συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μόλις υπεγράφησαν οι Πρέσπες, η πλευρά των Σκοπίων… ξέχασε τον όρο «Βόρεια» και χρησιμοποιεί τη λέξη «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς προσδιορισμό, ενώ προλειαίνεται το έδαφος της διεθνούς αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων ως «Μακεδονία».

Η κυβέρνηση Ζάεφ έχασε τη δεδηλωμένη και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας.

Όλα αυτά οδηγούν στη χειρότερη δυνατή εξέλιξη: Οι Σκοπιανοί, έχοντας στο χέρι την ελληνική αναγνώριση της «μακεδονικότητάς» τους, θα αποκαλούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό τη χώρα τους «Μακεδονία» και τους πολίτες του κρατιδίου «Μακεδόνες». Η χώρα αυτή ήδη έχει γίνει δεκτή ως μέλος του ΝΑΤΟ και αυτός ο Οργανισμός δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα με την πιθανή… μετονομασία του κρατιδίου από «Βόρειος Μακεδονία» σε… σκέτη «Μακεδονία». Και η συνέχεια θα δοθεί με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και όταν η Ελλάδα προσπαθήσει να αντιδράσει, θα ακούγεται ως αντίλογος η αρχική αποδοχή των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη να ονομαστούν τα Σκόπια «Βόρειος Μακεδονία». Είναι βέβαιο ότι οι «σύμμαχοί» μας θα μας συμβουλεύσουν να μην κάνουμε έτσι για μια λέξη που θα έχουν αφαιρέσει από την ονομασία τους οι Σκοπιανοί – κι αυτή η λέξη θα είναι το «Βόρεια»…

Κάθε ημέρα που περνάει φέρνει στο φως την αντεθνική φύση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζάεφ αναβάλλει επ΄αόριστον την παραίτησή του από πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ αναβάλλει επ΄αόριστον τις παραιτήσεις του από την πρωθυπουργία της χώρας και της ηγεσίας του κόμματός του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ, λόγω της δύσκολης και περίπλοκης πολιτικής κατάστασης στη χώρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος του Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τη βαριά ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές στις 31 Οκτωβρίου είχε γνωστοποιήσει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματός του.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, η οποία θα εξεταστεί από τη Βουλή, σε συνεδρίαση του Σώματος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

https://europost.gr/politiko-thriler-sta-skopia-ston-aera-symfonia-ton-prespon-o/

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα