ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΌΤΑΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Αν με όσα έχουν συμβεί ο ελληνικός λαός πιστεύει πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο, τότε είναι άξιος για ό,τι υφίσταται: για την ακρίβεια που δεν του επιτρέπει να ζήσει, για την αλαζονεία της εξουσίας, για την διαφθορά, για την γραφειοκρατία, για τον συγκεντρωτισμό, για την αποδόμηση της κοινωνικής ζωής, για την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, για την ουσιαστική διάλυση του κράτους.
Αν πιστεύει πως κάτι πρέπει να αλλάξει αλλά δεν ξέρει πως, ιδού ένας οδικός χάρτης.
1.-Στις ευρωκλογές καταψηφίζει τη ΝΔ. Ψηφίζει οτιδήποτε θέλει εκτός ΝΔ.
2.-Αν τα ποσοστά της ΝΔ πέσουν γύρω στο 20% ή και χαμηλότερα, τότε, πρέπει να τεθεί θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της ΝΔ να κυβερνά. Δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει. Και αν δεν παραιτηθεί, οι συνεχείς διαδηλώσεις θα την απονομιμοποιήσουν, εντελώς.
3.-Στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, ο ελληνικός λαός δεν δίνει σε κανέναν αυτοδυναμία. Συγκροτείται κυβέρνηση συνεργασίας με δύο στόχους: πάταξη της αλαζονείας και επιβολή κανόνων αντικειμενικής λειτουργίας των ΜΜΕ. Οι ολιγάρχες τίθενται στο περιθώριο. Οι εκλογείς πιέζουν και για άλλα μετρα όπως αμφισβήτηση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διακυβέρνησης, πάταξη της γραφειοκρατίας και αποσυγκέντρωση με την διαμόρφωση μιας περιφερειακής πολιτικής.
4.-Αν τα μέτρα αυτά δεν εφαρμοστούν, τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην εξουσία θα χρεωθούν την αποτυχία.
5.-Στις επόμενες εκλογές καταψηφίζονται και διαμορφώνονται νέοι πολιτικοί φορείς με εκλογικό πρόγραμμα οικονομικής επιβίωσης του λαού, κατά της διαφθοράς, κατά της γραφειοκρατίας και κατά της υπερσυγκέντρωσης στο κέντρο.
Δεν είναι πρόγραμμα περιπάτου. Είναι σκληρό και θέλει δουλειά. Αλλά τίποτε δεν χαρίζεται.
Η άλλη λύση είναι η σημερινή παρακμή.
Διαλέξτε.
spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι μάλλον μία από τις χειρότερες, για να μην πω η χειρότερη, κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ από τον τόπο. Μαθητής τού Σημίτη, ο Μητσοτάκης βάλθηκε να ξεπεράσει σε αθλιότητα τον δάσκαλό του.

    Όπως έχω ξαναγράψει, παραπονούμαστε που μάς κυβερνούν τέτοιοι διεφθαρμένοι κι εθνομηδενιστές, αλλά δεν πάμε να ψηφίσομε και κάποιους άλλους, μικρότερους, που ίσως όμως μπορούν να δώσουν κάτι καλύτερο. Η κομματική προσκόλληση, ίδιον των ανθρώπων που στερούνται ελευθερία σκέψεως, είναι η αιτία καταστροφής τής χώρας, διότι ενθαρρύνει το θράσσος των ανίκανων που κυβερνούν.

  2. Άντε να αποδεχθούν την πρόταση και να μη ψηφίσουν και οι Νεοδημοκράτες -σαν εμένα, που είμαι σταθερός σε απόψεις και αποφάσεις (ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους που θα προτιμούσαμε για φίλους ,συνεργάτες και προϊσταμένους) -το κόμμα που μας έβαλε στην ΕΟΚ το 1979 ,με αντίθετους τότε όλους τους άλλους , που μετά το 2015 ΟΛΟΙ -πλην ΚΚΕ- ”γλείφουν εκεί που έφτυναν”.
    Τι θα συμβεί από τις 10 Ιουνίου 2024 ;;;.
    Προαναγγέλλεται στο άρθρο .
    Απονομιμοποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη -παρ’ότι θα διαθέτει 158 βουλευτές και μπορεί ανάλογα με την δικαστική απόφαση για τους ”Σπαρτιάτες” να αυξηθούν και μέχρι και 165- και επανάληψη των Ιουλιανών του 1965, με τον κόσμο στους δρόμους με επικεφαλής τους κ.κ Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Βελόπουλο, Νατσιό Κωνσταντοπούλου και ενδεχομένως Χαρίτση ή και άλλου.
    Και όλο αυτό να λέγεται και να είναι Δημοκρατία Ευρωπαϊκή
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ..
    ΟΜΩΣ το ποιο απίθανο -και επικίνδυνο για το Έθνος να συμβεί -θα είναι η συγκρότηση μετεκλογικώς κυβερνήσεως συνεργασίας με όλους τους προαναφερθέντες πολιτικά νάνους αρχηγούς , κυβερνήσεις που θα αλλάζουν ανά 6μηνο για να γίνουν όλοι πρωθυπουργοί (όπως το 1950-52 ) με μόνο κέρδος την ψήφιση από όλους – με πρώτη αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία – του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος για να μας έρθει στις μεθεπόμενες εκλογές ο δεύτερος Παπάγος ,με άνω των 200 εδρών.
    Ειλικρινά προσπαθώ να ”ονειρευτώ” ποιοι εθελοντές -προφανώς από την λεγόμενη κοινωνία των πολιτών, γιατί τώρα δεν υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί – -θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις με τόσες ”επαναστατικές” για κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κυβερνητικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις και νόμους -που θα ψηφίζουν ελευθέρως οι βουλευτές – , ήγουν ”πάταξη της αλαζονείας (ανάγεται στο κληρονομούμενοι DNA και στην ελλιπή παρέμβαση γονέων και κυρίως δασκάλων), επιβολή κανόνων αντικειμενικής λειτουργίας των ΜΜΕ ( με το απόλυτο ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της σύννομης έκφρασης και γραφής) ,τους ολιγάρχες, (που δεν θα αμυνθούν δικαστικώς) στο περιθώριο ”και άλλα ευκολότερα.
    ΔΕΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    Χριστός Ανέστη.

  3. Το παράδειγμα της Ισλανδίας δεν ενδιαφέρει προφανώς, διότι ο Έλληνας έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να μάθει να συζητάει. Το παράδοξο είναι ότι οι Ισλανδοί βασίστηκαν στην περίφημη «αθροιστική θεωρία» του Αριστοτέλη, την οποία ο (μέσος) ‘Ελληνας αγνοεί.
    https://tvxs.gr/apopseis/arthra-gnomis/pos-oi-islanoi-polites-kseperasan-tin-krisi-me-ena-neo-syntagma/

  4. Οι ολιγάρχες δεν μπορούν να τεθούν στο περιθώριο διότι αυτοί κυβερνούν μέσω των αντιπροσώπων τους.
    Αν δούμε ποιοί ετοιμάζονται για την Ευρωβουλή αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των ολιγαρχών

  5. Πάμε και στο θέμα της Ισλανδίας ”που άνοιξε” ο κ. Ανώνυμος -τον οποιον ευχαριστούμε γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να το διεξέλθουμε.
    Σταχυολογούμε μερικά.
    ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Πρόκειται για μια πολύ μικρή χώρα , εκτός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ,με πληθυσμό 320.543 κατοίκων, η οποία πλήττεται αμέσως από την Παγκόσμια οικονομική κρίση (στην Ελλάδα το 2009 ο κ. ΓΑΠ έλεγε ότι η κρίση αυτή ήταν του Κώστα Καραμανλή , όπως τώρα λένε όλοι ότι η παγκόσμια -λόγω των πολέμων ακρίβεια είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη) και επιχειρεί ακολουθώντας δικό της δρόμο να διαχειριστεί τα οικονομικά και πολιτικά της προβλήματα.
    Στην Ισλανδία -με ΑΕΠ 12 δισ. δολάρια-υπήρξε κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και το χρέος της ήταν 10πλάσιο του ΑΕΠ (120 δισ. δολάρια) οπότε η αποκήρυξη και η άρνηση πληρωμής του ,καθώς η αποπληρωμή του ήταν αντικειμενικά αδύνατη , με τέτοιο ΑΕΠ .
    Τις αποφάσεις έλαβαν κυβερνήσεις που στηρίχθηκαν από τις αντιπολιτεύσεις Και από ολόκληρο τον λαό που κατέβηκε στους δρόμους (χωρίς την δική μας ΜΑΡΦΙΝ) και απεδείχθη ότι η αντιμετώπιση και των οικονομικών κρίσεων βασικά αποτελεί πολιτικό πρόβλημα, χωρίς προσφυγή σε ΔΝΤ και Τρόϊκα, όπως στην Ελλάδα μας.
    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ .
    1.-Αν τον Φεβρουάριο του 2009 συνέδραμαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα την κυβέρνηση Καραμανλή -που ζήτησε την συνδρομή τους για στήριξη μέτρων που θα ελάμβανε – θα φθάναμε στην πτώχευση ;;;.
    2.-Αν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 σχημάτιζε κυβέρνηση η Ν.Δ με τον κ. Κώστα Καραμανλή , μήπως είχαμε άρνηση πληρωμής του ή μειώσεώς του από τις Τράπεζες του εξωτερικού -στις οποίες το οφείλαμε-με σαφή υποχρέωση εξοφλήσεώς του , χωρίς τα δάνεια από το ΔΝΤ και την Ε.Ε;;;.
    ΜΕ ΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ Κ.Κ ”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ” ΚΑΙ ”ΘΑ ΣΧΙΣΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ” , οι οποίοι ούτε ένα mea culpa δεν είπαν μέχρι τώρα για τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, που μας ”χαντάκωσαν” μια 10ετία .
    Υ.Γ Σχετική για την Ισλανδία και η διπλωματική εργασία της μηχανολόγου του ΕΜΠ-τώρα- κυρίας Σταυρούλας Σαμοϊλη .

  6. κ. Σαββίδη, απο τη στιγμή που θέτετε την ΝΔ εκτός πλάνου, η συγκυβέρνηση που προτείνετε και πιθανόν να προκύψει μετά από τις διερευνητικές εντολές, θα αποτελείται από Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, και Βελόπουλο;

    Ωραίο σχήμα διακυβέρνησης lol.

    Ο Σύριζα εξελίσσεται σε πλήρες Τραμπικό φασιστικό μόρφωμα. Δεν το βλέπετε;

  7. Θα άξιζε ίσως μια έρευνα ανάμεσα στους ψηφοφόρους σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν, για να δούμε εάν όντως υπάρχει αυτή η απόσταση ανάμεσα στους εκλογείς και στους εκλεγμένους η οποία τιθεται προφανώς από το άρθρο ως βασική υπόθση εργασίας για την εισήγηση δομικών κοινωνικών αλλαγών κα πολιτικών ανατροπών.

  8. Μηπως μπορει να γινει κατι αλλο? Μηπως να βρεθουν καποιοι, λιγοι, με καποιου ειδους τιμιοτητας, δεν λεω πολυ, η σημερινη εποχη ουτως η αλλως, με τις πολιτικες ορθοτητες, δεν εχει καμια απολυτως ηθικοτητα, η εστω λογικη σκεψη, αλλα τουλαχιστον μπορουμε να υπερασπισουμε εθνος και κρατος? Με καποια λογικη? Με καποια κοινη λογικη. Οχι αυτα που λεει ο ΣΑΝ, πσραπεμπουν και νοσταλγουν το 60 μη πω και το 67 κσι μετεπειτα, ακομη και τα πριν ηταν ανατριχιαστικα ετσι κιαλλιως φρειδερικη και τετοια, μακρονησος και γυαρος, αη στρατης και λαμπρακης, πσιδια στα ορφανοτροφεια της διασπορας οχι τετοια , αυτα δειχνουν λαους υπο διαλυση, ειμασταν κατι σαν τους πακιστανους, αφγανους, αλβανους, παλαιστινιους, ουκρανους. Χωρα υπο διαλυση. Το κακο μας ειναι οτι ακομη και με την ΕΕ, την καποια ευημερια απο το 1981 και καποια χρονια μετα, εξακολουθουμε να ειμαστε χωρα υπο διαλυση. Ενω εχουμε μυαλα πολυ ισχυρα, κατορθωνουμε και εχουμε χωρα ακρατα παρακμιασμενη. Ε! Δεν λεει αυτο. Κατι ειναι εντελως στραβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα