Παρίσι: Τεράστια διαδήλωση οργής κατά Μακρόν για τα υποτιμητικά του σχόλια για τους μη εμβολιασμένους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Γάλλοι  σήμερα στο Παρίσι σε μια τεράστια κινητοποίηση κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρίν για τα υποτιμητικά  σχόλια που έκανε για τους μη εμβολιασμένους.

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος σε νεότερες δηλώσεις του εχθές επανέλαβε ότι  εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, για τους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή», λέγοντας ότι είναι δική του ευθύνη να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού

«Η κατάσταση από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Ιανουάριο έχει δημιουργήσει ένα απερίγραπτο χάος και ένα έντονο αίσθημα εγκατάλειψης και θυμού στο προσωπικό των σχολείων», καταγγέλλει η ένωση Snuipp-FSU σε δελτίο τύπου. Το συνδικάτο των εκπαιδευτικών εκφράζει ιδιαίτερα τη λύπη του για το γεγονός ότι στη σύσκεψη για την υγεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,ο υπουργός «κώφευσε» για άλλη μια φορά  στα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την  ασφάλεια των σχολείων.

«Η Snuipp-FSU καλεί το προσωπικό των σχολείων να προχωρήσει σε απεργία την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, μπροστά στο χάος αλλά και στην περιφρόνηση και στα ψέματα, για να αποκτήσει τα σχολικά ιδρύματα ασφαλείς συνθήκες για την αντιμετώπιση της Ομικρον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το συνδικάτο SE-Unsa καλεί επίσης τους δασκάλους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να προχωρήσουν σε απεργία στις 13 Ιανουαρίου, «για να καταλάβει ο υπουργός ότι το σχολείο και το προσωπικό του δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τα ανέφικτα και μεταβαλλόμενα πρωτόκολλα», όπως αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί έχουν προθεσμία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας για να δηλώσουν απεργοί.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1047798_parisi-megali-diadilosi-orgis-kata-makron-gia-ta

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα