Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παράδειγμα για τους Έλληνες πολιτικούς: Έγινε βοσκός και ζει με 250 ευρώ το μήνα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου μία και μόνο βουλευτική θητεία συχνά ισοδυναμεί με τα τυχερά νούμερα στο ΛΟΤΤΟ!

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αποφάσισε να ζήσει με έναν τρόπο που εκπλήσσει πολλούς και αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας και αφοσίωσης στον λαό του, βιοποριζόμενος από τη βοσκή προβάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, αρνήθηκε τη σύνταξη του προέδρου και επέστρεψε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας ως συμπληρωματικό μισθό μόλις 10.000 ριάλ , δηλαδή κατώ από 250 ευρώ, το μήνα.

Ζει απλά στο σπίτι του και όταν διαμένει σε ξενοδοχεία, ζητά απλά δωμάτια, ακόμη και χωρίς κρεβάτι, προτιμώντας να κοιμάται στο πάτωμα με ένα στρώμα και μια κουβέρτα.

Ο Αχμαντινετζάντ χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις του και πούλησε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Peugeot που του παρείχε η προεδρία.

Όταν τον ρωτούν γιατί, ενώ υπήρξε πρόεδρος για δύο θητείες, δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να βελτιώσει οικονομικά τη ζωή του, απαντά ότι «ένας πραγματικός ηγέτης πρέπει να ζει όπως ο λαός του».

Αυτή η στάση του Αχμαντινετζάντ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου περιέργως, από τους απλούς βουλευτές ως ακόμη και υπηρεσιακούς υπουργούς του ενός μήνα, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν ανεξήγητα περιουσία!

Στον θαυμαστό ελληνικό πολιτικό βίο, είναι εύκολο για τον εθνικό αντιπρόσωπο, απλά να πλουτίσει…

Η ζωή του Αχμαντινετζάντ αποτελεί παράδειγμα για το πώς ένας ηγέτης μπορεί να επιλέξει να ζήσει απλά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τον λαό του.

Αντί να επωφεληθεί από τη θέση του, προτίμησε να διατηρήσει μια ζωή σύμφωνη με τις αξίες του και τις ανάγκες του απλού Ιρανού. 

https://www.pronews.gr/kosmos/o-proin-proedros-tou-iran-maxmount-axmantinetzant-paradeigma-gia-tous-ellines-politikous-egine-voskos-kai-zei-me-250-eyro-to-mina/

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σπάνια, αλλά αξιοθαύμαστα τέτοια άτομα, ιδίως αν κρίνομε από τούς δικούς μας “εθνοπατέρες”. Ο πρώην πρόεδρος τής Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα. Αυτούς τούς ανθρώπους αξίζει να τούς θυμάται κανείς και να προβάλλονται ως πρότυπα. Ας μην ξεχνούμε όμως και τούς πρώτους, για παραδείγματα προς αποφυγήν.

  2. Που το βρήκε άραγε και το ”ξεφούρνισε” το δημοσίευμα το PRONEWS;;;. .
    Πόσο λαϊκισμό αντέχεις καλέ μου Έλληνα;;;.
    Και να ζούσε με 250 ευρώ τον μήνα ο ιδιοκτήτης του pronews πήγαινε και ερχόταν .
    Εξέτασε άραγε μήπως έπεσε σε δυσμένεια ο τέως Πέρσης πρόεδρος και οι μουλάδες του -όπως παλαιά οι Σοβιετικοί δικτάτορες τιμωρούσαν τους προκατόχους τους -τον τιμώρησαν σε τέτοιο εξευτελισμό;;;.
    Στέλνει όμως ένα μήνυμα ο Πέρσης τέως Πρόεδρος -ποιος αποκλείει να είναι και απόγονος Μακεδόνων- αυτό που μας έλεγαν και οι δικοί μας πρόγονοι ”η δουλειά δεν είναι ντροπή”.
    Υ.Γ Εντάξει τόσο ”φτωχομπινέ”δεν θέλουμε κανένα άρχοντά μας ,ούτε και Σύμβουλο Κοινότητας.
    Τι δηλαδή δεν θα του δίναμε την κατώτατη σύνταξη ,κάπου 720 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα