Ο οχετός του παρακράτους. Ζητείται ελπίς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Άκουσα χθες τον κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξή του.
Δεν με έπεισε. Πιστεύω πως παρακολουθήσεις, για ποικίλους λόγους, γίνονται.
Η λίστα προδίδει την αγωνία του κ. Μητσοτάκη να κρατά στο χέρι τους συνεργάτες του.
Είναι ένα σύνδρομο που του δημιουργήθηκε, ίσως, απο τις οικογενειακές πολιτικές εμπειρίες.
‘Εχει κάπου δίκαιο ο κ. Μητσοτάκης. Ότι στην κρίσιμη στιγμή της ρήξης με ένα μέρος επιχειρηματιών που έχουν συνηθίσει στους εκβιασμούς για να ικανοποιούν ακόμη και ποταπές απαιτήσεις τους, όπως είναι το να πάρουν το πρωτάθλημα στο πιάτο, προφανώς, δεν μπόρεσε να τους ικανοποιήσει. Και ήρθε σε αντιαράθεση μαζί τους.
Δεν είμαι κατά της επιχειρηματικής κοινότητας Αντιθέτως, πιστεύω πως σε ένα αστικό καθεστώς είναι η κινητήρια δύναμη.
Πιστεύω, ακόμη, πως έχει ρόλο να βοηθά το πολιτικό σύστημα όταν έρχεται σε αδιέξοδο, έναν ρόλο μεσολαβητή τον οποίο η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαδραματίσει για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Η Προεδρία ως θεσμός, όχι η σημερινή πρόεδρος.
Ο ρόλος που περιέγραψα για την αστική τάξη προϋποθέτει ότι θα έχει ξεπεράσει την αδηφάγο, τυφλά κερδοσκοπική και μαφιόζικη υποκουλτούρα της και θα έχει συνειδητοποιήσει, παράλληλα με τον οικονομικό, και τον εθνικό ρόλο της.
Στην Ελλάδα, όχι, μόνο τέτοια αστική τάξη δεν υπάρχει σήμερα αλλά βρίσκεται στο στάδιο της πολιτικής, εθνικής, και πολιτισμικής υποκουλτούρας.
Μιλάει για φιλελευθερισμό αλλά θέλει να τρέφεται απο τις σάρκες της χώρας. Θέλει εξασφαλισμένο το κέρδος, ακόμη και οταν πρέπει να ρισκάρει.
Η αστική αυτή τάξη-ο θεός να την κάνει αστική- ισχυροποιήθηκε με την κρατική προστασία και η επιλογή της έγινε απο τους αυλοκόλακες της παρασιτικής, επίσης, πολιτικής τάξης.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να μοιράσει τα άχυρα σε αυτήν την αστική, ας την πούμε, τάξη και φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με ένα μέρος αυτής.
Σε αυτήν την σύγκρουση με τον παρασιτισμό, έστω και αν δεν το επεδίωξε αλλά του επεβλήθη, χρειάζεται υποστήριξη ο Μητσοτάκης. Μέχρι του σημείου που το πάει.
Η Ελλάδα πριν, ακόμη, και απο την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συστήματος και ενός νέου πολιτικού προσωπικού, χρειάζεται μια νέα αστική τάξη.
Νέοι άνθρωποι, ικανοί στην επιστήμη τους και με επιχειρηματικό πνεύμα, διασκορπισμένοι σε όλη την χώρα- και όχι, μόνο, στο αθηναϊκό μαυσωλείο- πρέπει να βοηθηθούν με προϋποθέσεις και πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί διεθνώς, και κυρίως, στην Ευρώπη και έχουν αποδώσει χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες.
‘Ολα δείχνουν πως η χώρα βρίσκεται σε μια δυστοπία την οποία δεν μπορεί να αντιληφθεί, στις διαστάσεις που έχει, η κοινωνία διότι είναι μέρος του συστήματος αναφοράς. Όπως δεν μπορεί να αντιληφθεί την τέταρτη διάσταση, επειδή ζει σε έναν κόσμο τριών διαστάσεων.
Απο της πλευράς αυτής η αντιπαράθεση Μητσοτάκη με ένα μέρος, απο τα πιο πυώδη, της επιχειρηματικής τάξης, δεν είναι αρνητική.
Το κακό είναι-και εδώ εγκαταλείπεται κάθε ελπίδα αλλαγής- ότι οι ομάδες αυτές συμφερόντων θα αναλάβουν την υποστήριξη άλλων κομμάτων που ζητούν μανιωδώς εξουσία. Δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση της αιμοραγίας.
Και το φαινόμενο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της βύθισης στον βούρκο θα συνεχιστεί.
Βεβαίως, υπάρχουν και υγιείς επιχειρήσεις και ικανοί και έξω απο κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής επιχειρηματίες, αλλά βρίσκονται στο περιθώριο. Δεν ισοπεδώνουμε το αποσαθρωτικό της κοινωνικής συνοχής, φαινόμενο. Υπάρχουν και υγιείς θύλακοι.
Και κάτι τελευταίο: ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε-και σωστά- τον εκδότη της εφημερίδας “Ντοκουμέντο” να καταθέσει τα στοιχεία για το δημοσίευμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις.
Πρέπει να κληθεί απο την δικαιοσύνη και ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας που μίλησε για μαφία και παρακράτος στο Μαξίμου.
Αν έχει στοιχεία, να προχωρήσει η διαδικασία κάθαρσης. Αν τα λεει για να εκβιάσει, μέχρι να ξαναπάρει τον θρόνο του στον κόσμο της διαφθοράς, να υποστεί τις κυρώσεις.
Δεν θα γίνει η χώρα χαμαιτυπείο επειδή το θέλουν μερικοί τρόφιμοι της μικρής αθηναϊκής ομάδας που νέμεται την εξουσία και οδηγεί σε αποδόμηση τη χώρα. Τρόφιμοι του παρακράτους.
Οι ευθύνες, τώρα, του Μητσοτάκη:
Ο Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές με τις πλάτες του Μαρινάκη κάνοντας, μαζί του, συμφωνίες τις οποίες, προφανώς, δεν τηρήσε. Ίσως, καλώς, για την κοινωνία που δεν τις τήρησε αλλά η συμπεριφορά προδίδει την αξιοπιστία του ανδρός. Αυτές οι συμφωνίες είναι εκτός Πλαισίου και δεν έπρεπε να τις κάνει.
Όσες ανασφάλειες κι αν έχει δεν δικαιούται να στήσει παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων συμμάχων, αντιπάλων και επιχειρηματιών. Πόσω μάλλον όταν αυτός ο πάρα κρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων εκτελέστηκε με άλλη συμφωνία ανάμεσα στο Μαξίμου και σε άλλον όμιλο επιχειρηματιών στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας.
Ζητείται ελπίς.
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλή και αληθινή η προσέγγιση. Οι πέντε – δέκα κυβερνούν από το παρασκήνιο και εκβιάζουν όταν δεν λαμβάνουν το μερίδιο τους, όπως αυτοί το εννοούν.
    Μετά τη συνέντευξη του πθ ο επιχειρηματίας έβγαλε δελτίο τύπου και το μοίρασε στα ΜΜΕ. Θεωρεί ότι βρίσκεται σε επίπεδο πθ και πρέπει να απαντά.
    Δεν φταίνε οι πέντε – δέκα αλλά οι πολιτικοί που τους γαλουχούν διαχρονικά.

  2. Ένα πολύ καλό άρθρο για σκέψεις και εμβάθυνση της σημερινής-αύριο θα είναι άλλη και αλλιώς-πολιτικής καταστάσεως στην Πατρίδα μας (πότε, πότε ας αναφέρουμε και την Πατρίδα μα).
    Πάμε λοιπόν, να υπογραμμίσουμε .
    1.-”Από της πλευράς αυτής της αντιπαράθεσης Μητσοτάκη με ένα μέρος από τα πιο ΠΥΩΔΗ (sik) της επιχειρηματικής τάξης ,δεν είναι αρνητική (αυτό έλειπε)…αλλά δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση της αιμορραγίας….( ε…αυτό είναι το πρόβλημα της Μεταπολιτεύσεως).
    Δεν θα γίνει η χώρα χαμαιτυπείο , επειδή θέλουν μερικοί τρόφιμοι … ,τρόφιμοι του παρακράτους(από πότε υπάρχει αυτό ;;;).
    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ;;;
    2.-Οι ευθύνες τώρα του Μητσοτάκη.
    …δεν δικαιούται να στήσει παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων συμμάχων αντιπάλων και επιχειρηματιών ( πόθεν προκύπτει ότι τον έστησε;;;) .Πόσο μάλλον όταν αυτός ο παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων εκτελέστηκε με άλλη συμφωνία ανάμεσα στο Μαξίμου και σε άλλον όμιλο επιχειρηματιών στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας.
    Ε.. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΜΕΣΗ ”ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ -ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΤΙΚΩΝ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.
    Υ.Γ
    1.-Δεν υποτιμάμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων , που ψήφισαν τρείς συνεχόμενες φορές σε 40 ημέρες την Ν.Δ και τον κ.Μητσοτάκη το 2019, όταν λέμε και γράφουμε ότι κέρδισε αυτές τις εκλογές με τις πλάτες του Μαρινάκη;;;.
    2.-Μετά από όλες αυτές τις εκτιμήσεις για τις ευθύνες του Μητσοτάκη δεν παρέλκουν οι καταθέσεις των κ.κ Βαξεβάνη , Μαρινάκη και Βρέτζου στους αρμοδίους Εισαγγελείς, αφού ”ο κόσμος τ’ώχει τούμπανο και αυτός-Μητσοτάκης- κρυφό καμάρι ;;;.
    3.-Πόση φαντασία έχουμε όταν θεωρούμε ότι αυτός ο πρωθυπουργός ,που περιστοιχίζεται από τον εξαίρετο συνταγματολόγο κ. Γεραπετρίτη , έχει την αμέριστη στήριξη των δύο πρώην πρωθυπουργών της Παρατάξεώς του, ενήργησε και ενεργεί τόσο επιτυχημένα και στις τρεις μέχρι τώρα κρίσεις της θητείας του, έχει τόση πολιτική ανασφάλεια σε σημείο που να παρακολουθεί τους υπουργούς του;;;
    Από αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε να αυτοπεριοριστούμε στις αναπόδεικτες και πρόωρες κατακρίσεις μας εναντίον του.
    ΕΝΑ είναι βέβαιο . Και οι τρεις επιτυχημένες κυβερνητικές θητείες των πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας μετά το 1990 τελείωσαν προώρως εις βάρος όπως απεδείχθη της Πατρίδος και των Ελλήνων με παρεμβάσεις ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΙ ΕΣΩΘΕΝ -με την συνδρομή επιχειρηματιών εφημερίδων ,Ραδιοτηλεοπτικών μέσων και ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων (ΣΚΑΙ – Κόκκαλης , ΠολΑν το 1993. ΑΛΦΑ (Βατοπέδι) το 2008/9 και τώρα Μαρινάκης Μέγκα, Βήμα-Νέα και Ολυμπιακός ), με μπροστάρη το αμφιλεγόμενο ως ”Ντοκουμέντο”.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ -ΨΥΧΡΑΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ;;;

  3. ”Τον πάω ” τον κ.Κοττάκη, γιατί συχνά πυκνά μας θυμίζει τους Καραμανλήδες, που δίδαξαν πρωθυπουργικό ύφος και ήθος ,αλλά ”φαγώθηκαν ” από τους εξουσιομανείς και εξουσιολάγνους ”δημοκρατικούς” -τρομάρα τους-διαδόχους τους ,τους οποίους στήριξαν πάσης φύσεως συμφέροντα από το εσωτερικό και το εξωτερικό .
    Τα ”έβαλαν -και καλώς για τον λαό- μαζί τους ,αλλά και τα συμφέροντα ανταπέδωσαν και ”τους τελείωσαν” προώρως από την εξουσία και το 1963 και το 2009.
    Το κακό ήταν και είναι ότι και ο λαός -οι πατριώτες Έλληνες – στήριξαν με μανία τους πολιτικούς τους αντιπάλους και πολλοί -και τώρα και ακόμη-”στάζουν και χολή” γιαυτούς.
    ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ΚΟΝΤΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ- ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΙΣ 23/24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , ΠΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ-ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
    Υ.Γ Ο κ.Κοττάκης εξυπηρετεί συμφέροντα άλλου ιδιοκτήτη ,που ”δεν πάει ”τον κ.Μητσοτάκη, αλλά και που δεν στηρίζει εμφανώς τον κ.Τσίπρα ,γιατί ”ντρέπεται” -κυρίως- για τις Πρέσπες. Όμως μη στηρίζοντας τη Ν.Δ και τον Μητσοτάκη, θα φέρει από την πίσω πόρτα τον κ.Τσίπρα, δια της εις άτοπον απαγωγής που λέμε.
    Συμφέροντα και αυτό και ”Σημεία των καιρών”.
    Καραμανλής που τους χρειάζεται για λίγο έστω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα