Ο Ερντογάν έχει σχέδιο – Οι προϋποθέσεις για μία αντιτουρκική συμμαχία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όλες οι κινήσεις του καθεστώτος Ερντογάν έχουν ένα χρονικό ορίζοντα, που τοποθετείται το 2023. Τη χρονιά αυτή καθόρισε (από τις εκλογές του 2011) ο Τούρκος πρόεδρος ως σταθμό για τη χώρα του, καθώς τότε θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους. Θέλει, μέχρι τότε, η Τουρκία να μετασχηματισθεί πλήρως εσωτερικά και να επιβληθεί αυτό που έχει ονομαστεί ως νέο πολιτικό Ισλάμ.

Την ίδια ώρα, θέλει να καταστεί μεγαλύτερη εδαφικά και να ενισχύσει την επιρροή της στην ευρύτερη περιοχή (να ελέγξει κράτη και να καταστεί περιφερειακή δύναμη). Το στοίχημα αυτό έχει συνδεθεί, λόγω των εξελίξεων και των δεδομένων που διαμορφώνονται, με το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν. Την περασμένη Παρασκευή, όταν πομπωδώς ανακοίνωνε την ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είχε πει ότι θα δοθεί σε χρήση το 2023:

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προς χρήση στο έθνος μας το αέριο της Μαύρης Θάλασσας εντός του 2023. Μέσω των πλοίων μας Φατίχ και Γιαβούζ πραγματοποιήσαμε εννέα βαθιές θαλάσσιες γεωτρήσεις μέχρι σήμερα στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα…», είπε. Οι σχεδιασμοί που υλοποιεί η κατοχική Τουρκία δεν είναι καινούργιοι. Υπήρχαν και στην προ Ερντογάν εποχή.

Ωστόσο, ο σημερινός ηγέτης της χώρας έχει επιταχύνει τις κινήσεις για την εφαρμογή τους και τους συνδέει με την ολοκληρωτική νίκη του επί του κοσμικού κράτους. Η Κύπρος και η Ελλάδα υφίστανται την επιθετική τακτική της Τουρκίας (η οποία έχει επίσης εισβάλει στη Συρία, έχει άμεση εμπλοκή στη λιβυκή κρίση και την ίδια ώρα έχει ανοικτό μέτωπο με τους Κούρδους).

Πρόβα θερμού επεισοδίου

Είναι πρόδηλο και προ πολλού σαφές ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός επιδιώκει τη διαμόρφωση

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/o-erntogan-echei-schedio-oi-proypotheseis-gia-mia-antitoyrkiki-symmachia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα