Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας εξέφρασε ενδιαφέρον να διαδεχθεί τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, μετέδωσε το DPA.

«Πάντα έλεγα ότι θα ήταν μια καλή δουλειά. Είναι μια δουλειά που θα μου άρεσε», είπε ο Γουάλας στο dpa στο Βερολίνο.

 «Ωστόσο, αγαπώ και το τωρινό μου επάγγελμα. Εννοώ – να είμαι υπουργός Άμυνας στη βρετανική κυβέρνηση σε μια εποχή μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, όπως και ο Μπόρις Πιστόριους», τόνισε.

 Ο υπουργός σημείωσε ότι «ενθουσιάστηκε» από το γεγονός ότι μετά από 30 χρόνια περικοπών, τώρα επενδύονται και πάλι χρήματα για αμυντικούς σκοπούς.

 «Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ» – αυτή είναι μια φανταστική δουλειά, ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της ασφάλειας όλων μας. Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει. Εξαρτάται από όλους τους άλλους συμμάχους», είπε ο Γουάλας.

 Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ παρατάθηκε για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της συμμαχίας στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το DPA σημειώνει ότι τα κράτη μέλη συμφωνούν παραδοσιακά στα παρασκήνια για το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

The Hellenic Information Team