Ο απόλυτος τρόμος στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες να κάτσουν στα σπίτια! Στρατολογούν ανήλικα παιδιά και εκτελούν Αφγανούς με συνοπτικές διαδικασίες!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να τεθούν σε ισχύ τα κατάλληλα συστήματα για την ασφάλειά τους, είπε εχθές σε δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

«Πρόκειται για μια πολύ προσωρινή διαδικασία», συμπλήρωσε σύμφωνα με το BBC ο Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ.

Έχουν περάσει περίπου εννέα μέρες αφότου οι Ταλιμπάν, οι οποίοι εφάρμοζαν μια άκρως αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου όταν βρίσκονταν στην εξουσία πριν το 2001, επανέκτησαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Ο ΟΗΕ ανέδειξε «αξιόπιστες» αναφορές για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ταλιμπάν, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αφορούν τον περιορισμό της ελευθερίας γυναικών που διαμένουν στη χώρα. Η Ανώτατη Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπασελέ δήλωσε την Τρίτη ότι το ζήτημα της μεταχείρισης των γυναικών αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Στη νέα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καμπούλ την Τρίτη, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έκανε λόγο για προσωρινούς περιορισμούς μικρής διαρκείας.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες, πώς να τους μιλούν. Μέχρι να θέσουμε σε ισχύ τα πλήρη μέτρα ασφαλείας… ζητάμε από τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι», ανέφερε ο κ. Μουτζαχίντ σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο.

Μετά την επιστροφή τους στην εξουσία, οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος επιχειρούν να προβάλλουν ένα πιο «συγκρατημένο» πρόσωπο, υποσχόμενοι δικαιώματα στις γυναίκες και τα κορίτσια και σχετική ελευθερία λόγου. Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στον ΟΗΕ είναι άκρως ανησυχητικές, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Όπως αποκάλυψε εχθές η Ανώτατη Επίτροπος μιλώντας σε μια έκτακτη συνεδρίαση στη Γενεύη, ο οργανισμός έχει λάβει αναφορές για στρατολόγηση ανήλικων παιδιών και εκτελέσεις Αφγανών με συνοπτικές διαδικασίες.

https://europost.gr/o-apolytos-tromos-afganistan-oi-talimpan-dietaxan-tis-ergazomenes-gynaikes/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα