Μπράβο στον κ. Τσίπρα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φίλοι και εχθροί αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας πέτυχε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν ή θα αποτύγχαναν.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί με θαυμασμό, ο έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης της αριστεράς, πέρασε 200 μνημονιακά μέτρα, τα οποία κανένας άλλος αστός πολιτικός δεν θα μπορούσε ούτε να διανοηθεί ότι θα κατάφερνε. Και όχι μόνο τα πέρασε, αλλά και δεν κουνήθηκε φύλο. Ακόμη περισσότερο, όποιος διανοήθηκε να αντιδράσει χαρακτηρίστηκε εχθρός της αριστεράς, άρα κατά του λαού, φασίστας και μύρια άλλα όσα. Δηλαδή, στην Ελλάδα της αριστερής διακυβέρνησης αν τολμήσεις και πεις πως δεν μπορώ να ζήσω με τα χρήματα που παίρνω, είσαι εχθρός του λαού και του αριστερού κινήματος, οπαδός του παλιού καθεστώτος κλπ κλπ.  Και η προσέγγιση αυτή δεν είναι, απλώς, κυβερνητική προπαγάνδα. Βρίσκει υποστηρικτές και σε λαϊκό επίπεδο. Είναι η ήπια μορφή των γκουλάγκ.  Η καταπίεση που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος ή μια κοινωνία δεν είναι, μόνο, σωματική. Μπορεί να είναι και πνευματική και να είναι βιαιότερη.  Όχι μόνο μας λένε ψέματα,  αλλά απαιτούν και να τους πιστέψουμε. Μπροστά στο δράμα της αδυναμίας επιβίωσής μας, με τη μείωση μισθών και συντάξεων και την περαιτέρω φορολόγηση, προσθέτουν μύρια όσα για να θολώσουν τα νερά. Χρέος που θα κοπεί αλλά δεν περικόπτεται, δήθεν αντίμετρα που πολλές φορές επιδεινώνουν το πρόβλημα κλπ κλπ.

Αυτή, όμως, είναι η μία επιτυχία του κ. Τσίπρα, που θα τη ζήλευε και ο Γκαίμπελς. Μπράβο του.

Η άλλη είναι σπουδαιότερη.

Όπως είναι γνωστό, ο σκληρός πυρήνας του κυβερνώντος κόμματος μεγάλωσε με τα νάματα του μαρξισμού και λενινισμού, ορισμένοι, και του αναθεωρητισμού αλλά μαρξιστικού, οι άλλοι. Το βασικό ερώτημα αυτού του πολιτικού χώρου ήταν πως θα καταλάβουμε την εξουσία και πως θα εφαρμόσουμε το σοσιαλισμό. Βασικό στοιχείο της μαρξιστικής αριστεράς είναι η κοινοκτημοσύνη των μέσων παραγωγής και η σταδιακή κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Χωρίς αυτά δεν νοείται μαρξιστική αριστερά.

Ενώ άλλοι ηγέτες, στο παρελθόν, αναγκάσθηκαν να προσφύγουν, ακόμη και στην ένοπλη βία για να επιτύχουν το στόχο τους, ο κ. Τσίπρας, και η ομάδα που τον ακολουθεί, κατέκτησε την εξουσία με κοινοβουλευτικές δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ άλλοι ηγέτες ,ανά τον κόσμο, τράβηξαν των παθών τους τον τάραχο για να κοινωνικοποιήσουν μέσα παραγωγής και ατομική ιδιοκτησία, στον κ. Τσίπρα, όλα αυτά προσφέρονται χωρίς καμιά διαμαρτυρία και, πολλές φορές, με τη βούληση των ενδιαφερομένων.

Αν χρωστάς στην εφορία μπορούν να σου κατάσχουν ό,τι κινητό και ακίνητο έχεις. Ακόμη και το σπίτι. Και κανείς δεν αντιδρά. Αυτό είναι επιτυχία. Μεγάλη, μάλιστα, αφού δεν θα συναντήσει ούτε την αντίδραση των αντιεξουσιαστών διότι το δικό τους δόγμα είναι «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» όχι στα χέρια του κράτους. Ίσως φοβούνται διότι αν αντιταχθούν στο κράτος θα τους καταλογίσουν έλλειψη αριστεροσύνης. Και αυτό αποτελεί μείζον ανάθεμα για έναν νεαρό που μεγαλώνει με τις ιδέες της αριστεράς. Αν κάποιος συγγενείς σου εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο και σου αφήσει κάποια ακίνητη περιουσία και δεν έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις τα σχετικά με τον φόρο, την εγκαταλείπεις στο κράτος. Και αυτό την παίρνει. Αν έχεις ένα εργοστάσιο, δηλαδή, μέσα παραγωγής, και δεν μπορείς πια , να το λειτουργήσεις, τότε, το εγκαταλείπεις στο κράτος. Και νοιώθεις ανακούφιση. Ακόμη και όταν έχεις ένα μέσο ενημέρωσης και, μάλιστα, μεγάλο.

Όλα αυτά είναι μια επιτυχία και του κ. Τσίπρα, ο οποίος δικαίως, κατά τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης, διεκδικεί τον τίτλο της απόλυτης αριστερής συνείδησης στο Συριζα (το σύνθημα είναι «κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον πρωθυπουργό»), αλλά και του μαρξισμού που προέβλεψε πως όταν ο καπιταλισμός φθάσει σε ένα σημείο εξέλιξης, θα περάσει κρίση που νομοτελειακά θα οδηγήσει στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Αλλά, λόγω χρονικής απόστασης από το σήμερα, ο Μάρξ δεν διέβλεψε πως οι κοινωνίες δεν θα χρειαστούν βία για το σοσιαλιστικό πέρασμα. Αλλά, πως θα έρθει στιγμή, όπως σήμερα στην Ελλάδα, που ο κόσμος θα παρακαλάει τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό του: πάρτα όλα. Και την ψυχή μας.

Τέλος, υπάρχει και μια άλλη διάσταση επιτυχίας του κ. Τσίπρα. Όσοι έχουν μελετήσει επισταμένως το Μάρξ, λένε πως του ασκούσε μια κρυφή γοητεία ο καπιταλισμός κάτι που διακρίνεται υποδορείως στα έργα του. Κεντρικό στοιχείο του καπιταλισμού είναι η ύπαρξη αστικής τάξης, η οποία κινεί τα νήματα στα καπιταλιστικά καθεστώτα. Ο κ. Τσίπρας, εν προκειμένω, δεν αγνοεί και την ταξική πολιτική και φροντίζει γι αυτήν. Διαλύει την εκπαίδευση, ιδιαιτέρως την ανώτατη. Υπάρχει άνθρωπος που έχει χρήματα να σπουδάσει τα παιδιά του και θα τα έστελνε στο κρατικό πανεπιστήμιο το οποίο λειτουργεί όποτε το επιτρέπουν τα συντρόφια του κ. Τσίπρα; Όχι, βεβαίως. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι, πλέον, για τα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων. Και αυτό για λίγο ακόμη. Διότι ούτε σ αυτό θα μπορούν οι οικονομικά αδύναμοι να σπουδάσουν. Τα έξοδα της μετακίνησης και διαμονής στις πόλεις που υπάρχουν ανώτατα ιδρύματα είναι τεράστια.Ούτε εκεί θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους οι αδύναμοι, τους οποίους, υποτίθεται, εκφράζει η κάθε αριστερά. Και όταν έθεσα το ερώτημα της εκπαίδευσης σε μεσοαστό της Θεσσαλονίκης η απάντηση που πήρα ήταν: σιγά να μη στείλω το παιδί μου στα σχολεία του Φίλη. Ναι, αυτή είναι η εικόνα του δημόσιου σχολείου. Και αυτήν την εικόνα δεν την καλλιέργησε μόνο ο κ. Φίλης. Αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών.

Αντίδραση σε όλα αυτά; Καμιά. Λένε πως είναι βουβή. Θα το δούμε.

 

spot_img

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Σαββίδη μη χαλάτε το μελάνι σας, και μας φοβερίζετε με τον κομμουνιστή Τσίπρα που πάει να τον εφαρμόσει…ειρηνικά παίρνοντας του κοσμάκι την περιουσία!

    Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι την παίρνουν και ποιοι τους τη δίνουν,κομμάτι, κομμάτι κι όχι μόνο στις μέρες που διανύουμε, κι όχι μόνο την περιουσία του αλλά τη γη και τη θάλασσα της Πατρίδας του, μετατρέποντας την σήμερα σε γερμανικό προτεκτοράτο με Νατοϊκή ομπρέλα ρίχνοντας τον λαό, ακριβώς στην απόγνωση του “όλοι ίδιοι είναι εντός, κι από πάνω του τα οπλοστάσια των…έξω” όπως “αρέσει”, να οδηγούν όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά τον κόσμο όλο, το “μαχόμενο” γερμανοαμερικάνικο κορπορατικό =φασιστικό σύστημα που έχει πια πει “αντίο” ακόμα και στην κλασική καπιταλιστική μορφή του, και πάει μέσα από συνεχείς τοπικούς πολέμους προς παγκόσμια κυριαρχία!

    Κι εμείς, μην ανησυχείτε, γνωρίζουμε εξίσου πολύ καλά (κάποιοι γέροντες σήμερα, ως του λόγου μου, παλαιόθεν) ότι το φέσι που φοράει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διόλου δεν διαφέρει από το φέσι που φοράει η πάντα μεταπρατική και εξ αυτού πολιτικά ιερόδουλη αστική τάξη στη χώρα μας και οι πολιτικοί της αντιπρόσωποι στο κοινοβούλιο!Αυτοί που μισό αιώνα πριν, ετοίμαζαν την παράδοση λαού και χώρας στον σημερινό όλεθρο!

    Πείτε, τουλάχιστον, την αλήθεια, δίχως την αυταπάτη ότι πάσχουμε από εθνοπατέρες σαν τα παιδιά και τ’ ανίψια των χθεσινών που μας παρέδωσαν σαν ένα σακί κρέας στους δημίους μας, πρώτα στο Μάαστριχ με ευθεία προς το Καστελόριζο, έχοντας στην πλάτη, κι αυτά, Δανειακές, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και επιτήρηση στο διηνεκές!ή από “σοφούς” και “τίμιους” πανεπιστημιακούς που επί χρόνια είναι απόντες από το μακελειό, ανησυχούντες υπογείως για τη μείωση και των δικών τους μισθών και συντάξεων!

    Πείτε, τουλάχιστον την αλήθεια ότι εντός της ΕΕ, και της ευρωζώνης, ζωσμένος από φίδια θα είναι τούτος ο λαός!

    Πείτε, τουλάχιστον την αλήθεια, πως όσο θα προσκυνάμε ως λαός τους δεσμώτες μας τέλος στην περιθοριοποίηση μας δεν θα υπάρξει!

    Πείτε τουλάχιστον την αλήθεια, πως όσοι και όποιοι κι αν έρθουν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο, όσο ο λαός του δεν έχει όραμα ενάντια σε ότι τον υποδουλώνει, χαΐρι και προκοπή δεν θα δει από κανέναν εθνοσωτήρα οποιασδήποτε ιδεοληψίας!

    Κι όπως γνωρίζετε, διανόηση που να τον εμπνεύσει να δει τα πράγματα όπως είναι, δεν υπάρχει, και δυστυχώς, δεν αποτελείτε και εσείς, παρά μόνο ένα μικρό δείγμα αυτής της αλήθειας!

    Κι επειδή η Ιστορία διδάσκει πως στην πορεία των κοινωνιών μόνο η θρησκεία αποτελεί θέσφατο, μην συμβάλλετε κι εσείς να καταλήξει σε θέσφατο και το σύστημα της εκμετάλλευσης με δικαιωμένους τους πολέμους που σέρνει πίσω του, και συνεχίζει να κάνει εκτός των παλαιών και με τα καινούργια εργαλεία του!

    Καλό σας απόγευμα κ. Σαββίδη στον αγώνα σας εξεύρεσης νέων εθνοσωτήρων!

    • Κατερίνα πρώτα έγραψα και μετά διάβασα την καταχώρηση σου.
      Δεν απαντώ σ εσένα έμμεσα γιατί εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται εκείνος ο ηγέτης που θ α κάνει την διαφορά.

  2. Μα εντελώς λαϊκίστικη οπτική, αν έχει κάποια συγκεκριμένη οπτική ο λαϊκισμός σ αυτά τα θέματα.
    Εδώ χανόμαστε και συζητάμε για αριστερά και δεξιά.
    Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πάρει από εδώ που είμαστε και να μας πάει στην ανάπτυξη και στην ευνομία ;(τώρα είναι πρώτη η ανάπτυξη).
    Να τον ακολουθήσουμε.
    Έχεις κάτι καλύτερο και απαξιώνεις το υπάρχον;
    Η χώρα είναι ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ από όσους πέρασαν με πρώτο το ΠΑΣΟΚ και τον ΑΝΔΡΕΑ.
    Τι ψάχνουμε τώρα το ποιος φταίει ή πως διορθώνονται τα πράγματα;
    Μέσα στο καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο χώρο που ζούμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να γίνουν κινήσεις που δεν θα θέλαμε , πρέπει να κοπεί το σάπιο για να ξεκινήσει κάτι νέο.
    Αλλά και τσαμπουκά στον γεωγραφικό χώρο και τους καιρούς που ζούμε δεν μπορούμε να περάσουμε σε κανέναν. Τόσο μας εξαθλίωσαν οι προηγούμενοι.
    Εύκολα τάζεις να ζει ο καθένας όπως έχει ανάγκη αλλά πρέπει να βρεις και τους πόρους.

    Αλλά εσύ…

    ..Αν χρωστάς στην εφορία μπορούν να σου κατάσχουν ό,τι κινητό και ακίνητο έχεις. Ακόμη και το σπίτι.. ..

    Η πρώτη κατοικία προστατεύεται άστο αυτό.
    Όμως αν η εφορία μάζευε όσα έπρεπε να πληρώσει ο καθένας τότε θα μπορούσε και να πάρει ο καθένας ότι έχει ανάγκη. Είμαστε κάργα από μπαταχτσήδες.
    Σε ποιον λοιπόν κάνεις αβάντα;
    Σ αυτούς που πήραν τα τεράστια δάνεια και δεν πλήρωσαν ούτε τράπεζες ούτε εφορία;
    Ή αυτούς που ακόμη δεν πληρώνουν εφορία;
    Ρεαλισμός…υπάρχει κι αυτή η λέξη.

  3. Άλλο πολιτική άλλο Θεολογία. Ό,τι πιστεύεις δεν πρέπει και να το προσκυνάς ακόμη και αν σε διαψεύδει.

    • Εγώ πάντως πάντα σ αγαπούσα ..κι όταν διέψευδες τις αρχές του όντος αναρχικού , του Κυρίου Ιησού Χριστού.
      Η όντος αναρχία χρειάζεται πίστη στον Δημιουργό Νου κι όχι στο κάθε ηλεκτρόνιο του υλισμού ,κριτήριο τον άνθρωπο τον κάθε άνθρωπο ,θυσία για τον ΑΛΛΟ μέχρι Σταυρού ,γνώση, σοβαρότητα , συνέπεια , εσωτερική ειρήνη,να έχεις την καθαρότητα της περιστεράς και την ψυχρότητα του φιδιού στις αποφάσεις σου ,να περιχωρείς και να συγχωρείς, δηλαδή απλά ν αγαπάς όπως το ορίζει ο Χριστιανισμός.
      Καλή Ανάσταση .

  4. Εσεις ,αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, περιγραφετε μια πραγματικη κατασταση,οπως την αντιλαμβανεστε εκ του αποτελεσματος,-γιατι δεν γνωριζουμε, τι μοχλευσεις (καινουργιος νεολογισμος, περιττος) γινονται στον καταρρεοντα δημοσκοπικως ΣΥΡΙΖΑ , οι δυο σχολιαστες ομως , σας ”καταλογιζουν” οτι αναζητειτε εθνοσωτηρες-τους οποιους φυσικα ουτε τους κατονομασατε, ουτε τις ιδιοτητες και τα προσοντα τους περιγραψατε στο αρθρο σας- , απο το οποιο ,ομως , δυο συμπερασματα εξαγονται αβιαστως(νομιζω θα συμφωνησετε και εσεις και οι λοιποι αναγνωστες). ΠΡΩΤΟΝ. Οτι ο κ. πρωθυπουργος εχει διαβασει πολυ Μακιαβελι και μαζι με την 5μελη( ενας κουκος δεν φερνει την Ανοιξη), ηγετικη του ομαδα τον εφαρμοζει πληρεστατα, ισως καλυτερα του πρωτου διδαξαντος μακαριτη Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος ΑΝΔΡΕΑΣ, μετα απο 25ετη πολιτικη παραδοσιακου Ελληνισμου ( αν δε η ηττα της 7ετιας στην Κυπρο, ηταν νικη θα κατεγραφετο στις σελιδες της ενδοξου ιστοριας μας, οπως το ΟΧΙ του Μεταξα), με σταθερη αναπτυξη σε ολους τους τομεις, καταφερε να πεισει τους περισσοτερους συνελληνες το 1981 για τον 3ο δρομο για τον σοσιαλισμο , αφου προηγηθηκαν με δικους του ”μπροσταρηδες” απο την Μεταπολιτευση του 1974, καθημερινες ασυμμετρες απειλες και επιθεσεις σε ολα τα μετωπα, πολιτικο (με αποκορυφωμα την εξαπατηση του Προεδρου της Δημοκρατιας αειμνηστου Καραμανλη τον Μαρτιο του 1985) θρησκευτικο, πατριωτικο, οικονομικο, πολιτισμικο, γυναικειο , συνδικαλιστικο και λοιπα κινηματα. Αξιος ο κ. Τσιπρας, αλλα πρωτοπορος με πρωτοφανη πατεντα ο Ανδρεας Παπανδρεου, στον οποιον εδωσαν σημερα και το ονοματεπωνυμο του σε μια σηραγγα του αυτοκινητοδρομου Αθηνων-Πατρων ( οχι που θα αφηνε την ευκαιρια ο πασοκαναθρεμμενος κ. Σπιρτζης). ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Και τοτε ,κυριως μετα το 1981, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ , υπηρξαν μυριαδες δουλοφρονες-πρωην αντιστασιακοι, το οξυμωρον-, οι οποιοι εθελοντικως εσκυψαν το κεφαλι και χιλιαδες γονατισαν , πουλωντας συνειδησεις , οικογενειακες και πολιτισμικες και θρησκευτικες παραδοσεις και συνειδησεις , για μια θεσουλα στο Δημοσιο,η, και μια φωτογραφια με τους αριστερους ”ψαλτες” , που αργα το καταλαβαν-οπως και τωρα θα το καταλαβουν -, οτι ειχαν και εχουν δεξιες τσεπες.Το εργο ξαναπαιζετε σε εγχρωμη επανεκδοση. Το ”σολοικο”και ανυσυχητικο ειναι οτι εχουμε και πιστους οπαδους του κ. Σωρα , πεπαιδευμενους δε -ως αποφοιτους λυκειου και πρωην και νυν κρατικους υπαλληλους-, που ορκιζονται στο 12θεο και ιερωμενους, με στρατιωτικη ιδιοτητα μαλιστα,να ”συνωθουνται” για να φωτογραφηθουν με τον σημερινο σωτηρα, οπως τοτε με τον προπατορα Ανδρεα , οταν εβαφαν πρασινα τα αυγα του Πασχα και εχαριζαν χρυσους σταυρους στον μεγαλο ηγετη. Η τελεια παρακμη, που δεν λεει να τελειωσει, αλλα θα τελειωσει, οπως ολα εχουν αρχη και τελος. Να θυμηθουμε,εν τελει, και την φραση ,που αποδιδεται στον κινηματια-δικτατορα Συντ/ρχη Γεωργιο Κονδυλη ” αν ηξερα οτι οι Ελληνες ειναι τοσο υποταγμενοι, θα εκανα την δικατορια απο δεκανεας”. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ολους.

    • Δεν του καταλογίζω εθνοσωτήρες αλλά αναζητώ τον άνθρωπο εκείνο που έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που να τον ορίζουν ηγέτη.
      Να έχει το όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος , να μπορεί , να θέλει και ν αγωνίζεται να το εφαρμόσει.
      Για εμένα να έχει τις αρχές στις οποίες πιστεύω κι εγώ και ν αγωνίζεται γι αυτές.
      Όλες οι ιδέες υποστασιοποιούνται από ανθρώπους που τους ονομάζουμε ηγέτες εξ αυτού , ότι κατόρθωσαν να τις υποστασιοποιήσουν αγωνιζόμενοι απέναντι σε όλα.
      Κωνσταντίνος Καραμανλής μιας και συμφωνούμε σ αυτό το πρόσωπο .

      • Χριστε σε καθε περιπτωση δεν επρεπε να ”μπλεξεις” τον ΧΡΙΣΤΟ μας, που αυτην την εβδομαδα ξαναζουμε το δραμα της επιγειας ζωης Του, ουτε να Τον λογιζεις με τους αναρχικους, γιατι Τον υβριζεις . Κατι αναλογο πηγαν να Του κανουν και οι μορφωμενοι Ιουδαιοι και Σαδουκαιοι με το νομισμα του Καισαρος , αλλα πηραν την πληρωμενη ,οπως λεμε, απαντηση ” αποδοτε τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα του Θεου τω Θεω”και αυτη η απαντηση Του οπωσδηποτε δεν μπορει να θεωρηθει απαντηση αναρχικου . Μη λεμε,η, γραφουμε ο,τι θελουμε. Καποια μορφωση και καποια ηλικια εχουμε οπωσδηποτε.

        • Αγαπητέ κύριε ΣΑΝ.
          Ο όντως αναρχικός είναι ο ΑΜΑΡΧΟΣ ο μη έχων αρχή ο ΩΝ και ο ΗΝ και ΕΡΧΌΜΕΝΟΣ.
          Μακριά από μένα η κομματική πολιτική προσέγγιση του Χριστού μου.
          Μπορεί να στο βεβαιώσει κι ο κ Σαββίδης από τις τόσες καταχωρήσεις μου εδώ μέσα.
          Καλή Ανάσταση

        • “…αλλα πηραν την πληρωμενη ,οπως λεμε, απαντηση ” αποδοτε τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα του Θεου τω Θεω”και αυτη η απαντηση Του οπωσδηποτε δεν μπορει να θεωρηθει απαντηση αναρχικου”

          Ασφαλώς όχι. Είναι απάντηση εθελόδουλου, ραγιά και γι αυτό η λέξη “πληρωμένη” μάλλον σού ξέφυγε, εκτός αν γνωρίζεις κάτι, που το αγνοούν οι άλλοι.

    • γιά τή σχιζοείδεια πού παρουσιάζει τελευταία
      στόν αυτοπροσδιορισμό του εδώ μέσα, ώς

      Χρίστος αντί Χρήστος καί αντίθε(τ)α,

      γνωρίζετε κάτι;

    • Οπως σε ολες τις επιστημες ,ετσι και στην Θεολογια, υπαρχουν και το μεταπτυχιακο και το διδακτορικο, για οσους εδιαφερονται να μαθουν περισσοτερα για τον ΧΡΙΣΤΟ και την διδασκαλια Του, που σε καμια περιπτωση δεν την κατατασσεις στις αναρχικες δοξασιες .Ας ειμαστε ολοι καλα- και για ολους μας ισχυει το ”γηρασκω αει διδαασκομενος”.

      • Ο Χριστός είναι άναρχος ,δεν έχει σημείο αναφοράς , αυτή είναι η έννοια .
        Το αναρχικός καθιερώθηκε σαν πολικοφιλοσοφική με την σημερινή έννοια και μας παρασύρει.
        Ο Χριστός δεν ήταν υπέρ του κράτους αλλά δίδασκε τον σεβασμό των νόμων με την εσωτερική υπέρβαση τους

        • Ξεκινησατε με το αναρχικος, τωρα λετε για Αναρχος- να ξαναδιαβαστε την θεολογικη σημασια της λεξεως-, αλλα τελικα τι ηταν ο ΧΡΙΣΤΟΣ αναρχικος ,η, Αναρχος . Γραψτε περισσοτερα και για ολους μας και για τον κ.Επισκεπτη , που Τον θεωρει εθελοδουλο . Τι εχουμε να ακουσουμε ,αγαπητες μας ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ. Σας παρακαλουμε ”περαστε” μας ανημερα του Πασχα τον λογο του χρυσορρημονος Χρυσοστομου για την Ανασταση, γιατι κινδυνευουμε να γινουμε αιρετικοι, που αρνουνται την Ανασταση Του. ΧΑΙΡΕΤΕ.

          • “Γραψτε περισσοτερα και για ολους μας και για τον κ.Επισκεπτη , που Τον θεωρει εθελοδουλο”

            Η ελληνική γλώσσα είναι τώρα μονοτονική, αλλά όχι και ατονική, εκτός κι αν κάποιοι την θέλουν να ατονίσει…

            Όποιος δέχεται να πληρώνει αναντίρρητα φόρους στον κατακτητή, χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, πώς λέγεται; Εννοείται ότι ο Χριστός δεν έδινε καμμία σημασία στις έννοιες Πατρίδα και Έθνος, ήταν υπεράνω αυτών, γι αυτό θα ήταν καλύτερα να μην τον ανακατεύουμε στις πολιτικές συζητήσεις, που γίνονται εδώ μέσα. Φαίνεται ότι μερικοί αληθώς δεν σέβονται τίποτε, ούτε μπορούν ν’ αφήσουν τα ιερά και όσια στην ησυχία των.

          • Ο Χριστός είναι Θεός και δημιουργός των πάντων ανθρώπων και των πλανητών και των σύμπαντων . Πως θέλουμε να γίνει Θεός (μικρά) ενός κράτους κι ενός συστήματος?
            Τι εγωισμός είναι αυτός?

          • Κι επειδή προσωπικά πιστεύω στά συστήματα , αυτό είναι το επάγγελμα μου,μη παρασυρεσθαι​.Δεν πιστεύω στην αναρχία όπως την εννοείται.

          • Χρήστο/Χρίστο,

            Αν απευθύνεσαι σε μένα, εγώ δεν θέλω απολύτως τίποτε.
            Απλώς, απάντησα σε ένα ερώτημα.
            Άλλωστε, στο δεύτερο σχόλιό μου (April 13, 2017 at 9:45 am) ξεκαθαρίζω τα πράγματα, για όσους δεν καταλαβαίνουν.

  5. Δείτε σήμερα, Πέμπτη το βράδυ, την εξαιρετική ανάλυση του πατέρα Νικόλαου Λουδοβίκου στην εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα”. Θα καταλάβετε τι είναι ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία και σε τι διαφέρει απο τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό.

    • Ζουμε ,η, δεν ζουμε την Βαβελ, αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ;;;. Απο που ξεκινησατε και που καταληξαμε ,χρονιαρες μερες . Ποιος να μας συγκεντρωσει ;;; Μαλλον θελουμε ταχυρρυθμο σεμιναριο ,για την σημασια των λεξεων , που χρησιμοποιουμε, εφ’οσον ,φυσικα, πιστευουμε -κατα τον Αντισθενη,η, Αριστοτελη οτι ”αρχη σοφιας των ονοματων επισκεψις” και εφοσον φυσικα μας ενδιαφερει η καταφρονεμη σιφια και λογικη , που δεν την διδαασκομαστε πια στα Λυκεια και στην ζωη .Τωρα -εδω και 35 χρονια- ”αερα πατερα” και αυτο ειναι το απαν , για κυβερνητες και κυβερνωμενους. ΠΑΝΤΩΣ απο σημερα -τωρα -πενθος και προετοιμασια για την χαρα της Αναστασεως του Χριστου μας. Ευχαριστουμε για την προταση σας. ” Τα παντα ακουετε τον καλον κρατειτε”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα