Οι Αμερικανοί προσπαθούν να ενώσουν τους Κούρδους της Συρίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιδιώκουν να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον «ενδο-κουρδικό διάλογο» στη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του «Κουρδικού Κινήματος του Μέλλοντος», Αλί Τάμι.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Τάμι  μίλησε στο Al-Souria.net για τις «αμερικανικές προσπάθειες να διευθετηθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών του διαλόγου», που εκπροσωπούνται από το «Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο» από τη μία πλευρά και το «Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης» από την άλλη.

Ο Τάμι εξήγησε ότι ο νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ συναντήθηκε στα μέσα αυτού του μήνα με στελέχη από το «Εθνικό Συμβούλιο των Κούρδων» και άλλα κόμματα «εθνικής ενότητας» υπό την ηγεσία του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ είπε στα δύο μέρη ότι η Ουάσιγκτον έχει την επιθυμία να βρεθεί λύση και κοινή συμφωνία μεταξύ τους «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου», σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των κουρδικών κομμάτων στη Συρία είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2020, για να είναι η πρώτη αναλαμπή βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλων του κουρδικού κινήματος από το ξέσπασμα της συριακής επανάστασης το 2011 (Δημοκρατική Ένωση, Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο).

Όμως σταμάτησε και έφτασε σε αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, λόγω 5 ανεπίλυτων σημείων διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Τάμι κατηγόρησε το «Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας» και το χαρακτήρισε ότι με τα όπλα του «PKK» παρεμπόδισαν τις διαπραγματεύσεις με επιθέσεις στα γραφεία του «Εθνικού Συμβουλίου των Κούρδων» στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κουρδικό διάλογο ήταν στις 20 Ιουλίου 2020, με την ανακοίνωση της «Κουρδικής Πολιτικής Αναφοράς» από το Εθνικό Συμβούλιο και το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία «Dohuk 2014» για διακυβέρνηση και εταιρική σχέση στη διοίκηση, την προστασία και την άμυνα αποτελεί τη βάση για τη συνέχιση του εν εξελίξει διαλόγου και των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κουρδικών κομμάτων, με στόχο την επίτευξη συνολικής συμφωνίας, κάτι το οποίο επιδιώκεται εδώ και χρόνια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

φωτο: Ο Γενικός Διοικητής των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», Μάζλουμ Αμπντί, και ο διοικητής της κεντρικής περιοχής στην Κεντρική Διοίκηση του Διεθνούς Συνασπισμού, Στρατηγός  Κένεθ Μακκένζι

Al souria.net

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα