Νέος γύρος καταδίωξης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γαλλία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τις επόμενες ημέρες, το Παρίσι θα ξεκινήσει έναν νέο γύρο καταδίωξης εξεχόντων θεσμών και ηγετών που είναι ύποπτοι για στενούς δεσμούς στην τρομοκρατική Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η εκστρατεία έρχεται στο πλαίσιο του σχεδίου του Παρισιού για την αντιμετώπιση και την αποτροπή της τρομοκρατίας , ως μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στα τέλη του περασμένου έτους.

Μια πρόσφατη μελέτη που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών αναφέρει μια λίστα με 250 ιδρύματα, τα οποία θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα και τα πιο σημαντικά, και η μελέτη δείχνει ότι οι γαλλικές αρχές τα έθεσαν στο μικροσκόπιο για να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους.

Οι πιο σημαντικές ομοσπονδίες

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων στη Γαλλία ή «Μουσουλμάνοι της Γαλλίας» είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των ομοσπονδιών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα, η οποία ιδρύθηκε στην περιοχή Mort-Moselle τον Ιούνιο του 1983, από μια ομάδα τεσσάρων ενώσεων της βόρειας και της ανατολικής Γαλλίας.

Ο οργανισμός αποτελείται από περισσότερες από 250 θυγατρικές ισλαμικές ενώσεις σε ολόκληρο το έδαφος της Γαλλίας και ανήκει απευθείας σε αυτήν, και εποπτεύει επίσης πολλά τζαμιά σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Πιστεύεται ότι η ένωση είναι κοντά στην Αδελφότητα, ενώ δεν την υιοθετεί επίσημα.

Το ινστιτούτο δημοσιεύει ορισμένες ισλαμικές δημοσιεύσεις και φυλλάδια στη γαλλική γλώσσα, τα οποία εκφράζουν ως επί το πλείστον την άποψη της Ένωσης για το Ισλάμ. Το 2017, η Ένωση ψήφισε την αλλαγή του ονόματός της από «Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων» σε νέο όνομα «Μουσουλμάνοι της Γαλλίας».

Στο βάθος η Τουρκία

Η εστίαση στην Αδελφότητα ήρθε ως αποτέλεσμα της πεποίθησης των γαλλικών αρχών, βασισμένων σε συγκεκριμένα στοιχεία, ότι υποκινούν μίσος και διαδίδουν εξτρεμιστική ιδεολογία μεταξύ των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη Γαλλία υπό την ομπρέλα της Ένωσης,  με φιλανθρωπικές εργασίες, με οργανώσεις βοήθειας και τα παρόμοια.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει το δίλημμα της επέκτασης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εντός της χώρας, αφενός, και της τουρκικής διείσδυσης , που δημιουργεί τις στενές σχέσεις με την Αδελφότητα, αφετέρου, και εργάζεται για την ενίσχυση της πολιτικής της παρουσίας καθώς εκπροσωπείται σε ενώσεις, τζαμιά, κέντρα και άλλα προκειμένου να επιτύχει τους δικούς της στόχους.

Έτσι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα βρήκε έναν στρατηγικό εταίρο που συμβάλλει στη χρηματοδότησή της και την ωθεί να επιτύχει τους στόχους επέκτασής της, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Sky News Arabia

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα