Νέες τουρκικές υπερπτήσεις σε Οινούσσες, Παναγιά και Φαρμακονήσι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε και σήμερα, Τετάρτη υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά, τις Οινούσσες και το Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14:30, το ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 1.500 πόδια ενώ στις 14:46 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 9.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα περιστατικά είχαν καταγραφεί και χθες.

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», η τουρκική προκλητικότητα συνδέεται με κάθε βεβαιότητα και με το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έχει αρχίσει την καθιερωμένη περιοδεία του σε μονάδες της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

Ο κ. Φλώρος έχει ήδη επισκεφθεί μονάδες στη Σάμο, στην Ικαρία, στο Αγαθονήσι και στους Φούρνους και αναμένεται να συνεχίσει τις επόμενες ημέρες.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, βέβαια, κινείται σε ελληνικό έδαφος, υπενθυμίζεται ωστόσο ότι τους τελευταίους μήνες η Αγκυρα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να προωθήσει τις θέσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, περιγράφει τις επισκέψεις στρατιωτικών και αξιωματούχων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως «παραβιάσεις» των Συνθηκών που διέπουν το καθεστώς τους.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα