«Μετά τις επιτυχείς επιχειρήσεις της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας – MİT κατά των κατασκόπων που δρούσαν στην Τουρκία από τις ισραηλινές , ρωσικές και ιρανικές μυστικές υπηρεσίες, ξεκίνησε μια ακόμη επιχείρηση που θα κάνει μεγάλη εντύπωση στο κοινό», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε συντονισμό με την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης , ένας πυρήνας κατασκοπείας 15 ατόμων που παρακολουθούσε βήμα-βήμα 23 άτομα και μια εταιρεία με εμπορικές σχέσεις με το Ιράν, ήταν ο στόχος της Μοσάντ.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε συντονισμό της MİT με την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης επί 1,5 χρόνο, διαπιστώθηκε ότι η Μοσάντ (Mossad) διεξήγαγε κατασκοπευτικές δραστηριότητες κατά 1 εταιρείας και 23 ατόμων που είχαν εμπορικές σχέσεις με το Ιράν.

Ένα απειλητικό πακέτο που στάλθηκε σε ένα από τα στοχευόμενα άτομα επέτρεψε την εξάρθρωση του δικτύου, το οποίο παρακολουθούνταν βήμα προς βήμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μοσάντ έφτασε στον  Σελτζούκ Κιουτσιούκαγια, αρχηγό του πυρήνα κατασκοπείας, μέσω του φυγόδικου πρώην στελέχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με μέλους του FETO, Σερκάν Οζντεμίρ.

Ο Κιουτσιούκαγια ακολούθησε αυστηρά τις οδηγίες των μελών της Μοσάντ , που παρουσιάστηκαν ως Hose-Jorhe Satia, Thomas Alfonso και Raul κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο εξωτερικό.

Οι επαφές μεταξύ της Κιουτσιούκαγια και της Μοσάντ έγιναν με προσωπικές επαφές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στο εξωτερικό.

Ο Κιουτσιούκαγια υποβλήθηκε σε μια σειρά από δοκιμασίες από τα στελέχη της Μοσάντ σε αυτές τις συναντήσεις. Στην 5η συνάντηση, η Μοσάντ έκανε πρόταση να κάνει κατάσκοπο τον Κιουτσιούκαγια.

Τότε,έλαβε εκπαίδευση κατασκοπείας για να παρακολουθήσει 1 εταιρεία και 23 άτομα που στοχοποιήθηκαν από τη Μοσάντ και διδάχθηκε το μυστικό σύστημα επικοινωνίας.

Επικοινωνώντας με τη Μοσάντ μέσω αυτού του συστήματος που διδάχθηκε , ο Κιουτσιούκαγια ανέφερε στη Μοσάντ τις πληροφορίες που είχε συλλέξει για τους ανθρώπους που παρακολουθούσε.

Ο Κιουτσιούκαγια συνέλεξε πληροφορίες όπως αρχεία εισόδου-εξόδου από το εξωτερικό των μελών της οικογένειας των προσώπων-στόχων, τηλεφωνικές κλήσεις και πληροφορίες σήματος, τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία και τα παρέδωσε στη Μοσάντ.

Όπως διαπιστώθηκε ο Κιουτσιούκαγια, ο οποίος ακολούθησε προσωπικά τους στόχους που του είχαν ανατεθεί και έκανε αναγνωρίσεις για πιθανή ενέργεια γύρω από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, έστειλε ένα απειλητικό πακέτο σε έναν στόχο. Αυτό ήταν το λάθος του.

Διαπιστώθηκε ότι ο Κιουτσιούκαγια είχε σχηματίσει μια ομάδα 15 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, για την παρακολούθηση των στοχευόμενων ατόμων.

Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για 13 υπόπτους σε επιχείρηση που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη με εντολή της εισαγγελίας.

Στην επιχείρηση που διοργάνωσε χθες η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλάβε 11 ύποπτους. Όπως έγινε γνωστό, οι προσπάθειες για τη σύλληψη των δύο άλλων υπόπτων συνεχίζονται.

The Hellenic Information Team

Μυστικές Υπηρεσίες: Η MİT διέλυσε δίκτυο της Μοσάντ στην Κωνσταντινούπολη