Μιχάλης Οικονομόπουλος: Στα περβόλια, μες στους ανθισμένους κήπους σαν άλλοτε θα στήσουμε χορό και το Χάρο θα καλέσουμε να πιούμε αντάμα και να τραγουδήσουμε μαζί. …

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Μιχάλη Οικονομόπουλου

Ο μοναδικός Μίκης Θεοδωράκης κουβαλάει στις πλάτες του, κυρίως την ελληνική, αλλά και μεγάλο μέρος από την παγκόσμια συσσωρευμένη εμπειρία, γνώση και σοφία. Το πνεύμα του αποτελεί το καταστάλαγμα, τη συμπύκνωση, την εξέλιξη όλων των σπουδαίων διανοητών του κόσμου, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Ο δικός μας Μίκης, αλλά και ο Μίκης όλου του κόσμου, δεν μένει όμως μόνο στην γενική θεωρία, όπως άλλοι δημιουργοί. Ο Επαναστάτης Θεοδωράκης μετέχει ενεργά στον αγώνα όλων των καταπιεσμένων λαών, για την κατάχτηση των δικαιωμάτων τους και την υλοποίηση των διαχρονικών πανανθρώπινων στόχων για Δικαιοσύνη, Ελευθερία, πολιτική και οικονομική Ισότητα και εν τέλει για την δυνατότητα της απόλαυσης της χαράς και της ευτυχίας, που είναι και ο προορισμός  της ζωής κάθε ανθρώπου.  Όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, οι πόθοι, τα βάσανα, οι ελπίδες, γίνονται μέρος του τεράστιου καλλιτεχνικού έργου του. Όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν την ζωή κάθε ανθρώπου και κάθε λαού, τα εκφράζει με μαγευτικό και ιδιαίτερο τρόπο, το μουσικό σύμπαν του Μίκη.  Το έργο του με τον καταλυτικό λυρισμό του, είναι ένας πελώριος υπέροχος Ήλιος, που θα φωτίζει σ’ όλους τους κατοπινούς αιώνες και χιλιετίες, τον δρόμο της ανθρωπότητας προς την δικαίωση της ύπαρξής της. Παράλληλα το άκουσμα των μελωδιών του, απογειώνει το ανθρώπινο πνεύμα και το οδηγεί σε ουράνιες λεωφόρους, για να προσεγγίσει με τον πιο θετικό τρόπο το ίδιο το νόημα της ζωής. Γι’ αυτούς τους λόγους, κατά την άποψή μου ο Μίκης είναι ο πιο σημαντικός Άνθρωπος που υπήρξε μέχρι τώρα στον κόσμο!!!

Ο Μίκης ο συγγραφέας του βιβλίου ΄΄Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα΄΄,  δεν ανήκει στην στενή του οικογένεια μόνο, αλλά είναι πνευματικός πατέρας όλων όσων είναι πραγματικοί Έλληνες πατριώτες, αλλά και πατριώτες όλων των χωρών του κόσμου.

Το κορυφαίο πολυσύνθετο καλλιτεχνικό έργο του, με την τόσο βαθιά φιλοσοφική του υπόσταση, μπορεί να αποτελέσει την κοινή μουσική παγκόσμια πυξίδα, για έναν κόσμο με πραγματικό ανθρωπιστικό πρόσημο και για έναν πλανήτη που χρειάζεται τον σεβασμό μας για να είναι αειφόρος.

Ο ανεπανάληπτος μουσικός φιλόσοφός μας Μίκης Θεοδωράκης, είναι ένα Αθάνατο δαιμόνιο, που θα ξυπνά μέσα μας τον ανώτερο – καλύτερο εαυτό μας και θα Ζει Πάντα δίπλα μας, πολύτιμη μαγευτική συντροφιά στην καθημερινότητά μας. … Για να λάβουνε τα ὄνειρα ἐκδίκηση, καὶ να σπείρουνε γενεὲς στοὺς αἰώνες τῶν αἰώνων!… Γενεές Ελεύθερων Ανθρώπων.

Με άπειρο θαυμασμό και σεβασμό και αιώνια ευγνωμοσύνη….

Μιχάλης Οικονομόπουλος

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα