Μετά από 12 χρόνια… Η Συρία ανακτά την έδρα της στον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η Συρία απουσιάζει από τον Αραβικό Σύνδεσμο εδώ και 12 χρόνια»

Την Κυριακή, η Συρία ανέκτησε την έδρα της στον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών μετά την υιοθέτηση της απόφασης σε μια κλειστή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των Αράβων μετά από απουσία 12 ετών.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Τζαμάλ Ρουσντί, δήλωσε ότι η ένωση υιοθέτησε την απόφαση να επιστρέψει η Συρία στην έδρα της.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αχμέτ αλ Σαχάφ δήλωσε στο Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA) ότι «η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Αράβων συμφώνησε για την επιστροφή της Συρίας στην έδρα της στον Αραβικό Σύνδεσμο».

Πρόσθεσε, «Η διπλωματία του διαλόγου και οι προσπάθειες αραβικής ολοκλήρωσης που υιοθέτησε το Ιράκ είχε μια πραγματική προσπάθεια να φέρει τη Συρία πίσω στον Αραβικό Σύνδεσμο».

Ο αλ Σαχάφ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το Ιράκ ανανεώνει τη θέση του για το συριακό ζήτημα, τη σημασία της επιστροφής της Συρίας στην έδρα της στον Αραβικό Σύνδεσμο, που συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητάς του, καθώς και στο θέμα στο Σουδάν, που δήλωσε για τη σημασία της υιοθέτησης του διαλόγου ως τρόπου τερματισμού της τρέχουσας κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των Αράβων, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι είπε ότι ο μόνος τρόπος για να διευθετηθεί η συριακή κρίση είναι μια πολιτική λύση χωρίς εξωτερική παρέμβαση, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τη συριακή κρίση».

Εξήγησε: «Όλες οι μορφές τρομοκρατίας πρέπει να εξαλειφθούν στη Συρία».

Πέρασαν 12 χρόνια…

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε την ένταξη της Συρίας το 2011 καθώς ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος.

Πρόσφατα, ορισμένες αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, επέστρεψαν στην αντιμετώπιση της Συρίας μέσω επισκέψεων και συναντήσεων υψηλού επιπέδου.

Οι αραβικές χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με τη δυνατότητα πρόσκλησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στις 19 Μαΐου στο Ριάντ για να συζητήσουν τον ρυθμό επανέναρξης των σχέσεων και τις προϋποθέσεις για να επιτραπεί στη Συρία να επιστρέψει.

Sky News Arabia

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα