Μεγάλη επίθεση των Ουκρανών στη Ζαπορίζια-Η ρωσική Αεροπορία πλήττει ανηλεώς τα ουκρανικά στρατεύματα που επιτίθενται κατά κύματα στην Ζαπορίζια 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κίεβο: «Δεν ξεκινήσαμε ακόμη την αντεπίθεση»

Σφοδρές μάχες διεξάγονται το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6) στο μέτωπο της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στο Ορεχόβο, εκεί που οι Ουκρανοί προσπάθησαν να διασπάσουν τη ρωσική ζώνη άμυνας. 

Οι Ουκρανοί έχουν ρίξει στο μέτωπο πολλές μονάδες, από την πρώτη και τη δεύτερη γραμμή, ενώ φέρεται να συμμετέχει και η ουκρανική εφεδρεία που εγκατέλειψε τη θέση της στο Ντνίπρο. 

Προς το παρόν φαίνεται οι ουκρανική επίθεση να οδηγείται προς αποτυχία, καθώς πολλά άρματα μάχης έχουν δεχθεί πυρά από το ρωσικό Πυροβολικό και αντιαρματικούς πυραύλους, ενώ σημειώθηκαν εκρήξεις και από τις νάρκες που είχαν τοποθετηθεί. 

Στο σημείο επιχειρεί και η Αεροπορία της Ρωσίας, η οποία κτυπά τα στρατεύματα των Ουκρανών, οι οποίοι συμμετέχουν με τέσσερις ταξιαρχίες του 10ου Σώματος Στρατού.

 

Επίσης επιθέσεις σημειώθηκαν και στις περιοχές Rabotino και Belogorye.

 

Την ίδια ώρα Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα ασφαλείας υποστηρίζει ότι το Κίεβο δεν έχει εξαπολύσει ακόμη τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση για να ανακτήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, διέψευσε δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που ανακοίνωσαν ότι η αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει.

«Όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Το πότε θα αρχίσει όλο αυτό, θα το αποφασίσει ο στρατός μας» δήλωσε ο Ντανίλοφ σε συνέντευξή του στο Reuters. «Όταν αρχίσουμε την αντεπίθεση, θα το μάθει ο καθένας, θα την δουν».

Ο Ντανίλοφ είπε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κάνει λάθος θεωρώντας την προώθηση του ουκρανικού στρατού σε περιοχές του μετώπου ως έναρξη μιας ευρύτερης επιχείρησης.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Άμυνας Άννα Μαλιάρ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει προχωρήσει από 200 έως 1.100 μέτρα σε μερικές περιοχές γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπακχμούτ στα ανατολικά τις τελευταίες 24 ώρες.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την κατάσταση στα πεδία των μαχών.

Το Κίεβο ελπίζει, πάντως, ότι η επί μακρόν αναμενόμενη αντεπίθεση θα σημάνει μια καθοριστική στιγμή στον πόλεμο και επιθυμεί να ανακτήσει σημαντικά τμήματα εδαφών που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Η ρωσική Αεροπορία πλήττει ανηλεώς τα ουκρανικά στρατεύματα που επιτίθενται κατά κύματα στην Ζαπορίζια

Ισχυρή αντίσταση αντιμετώπισαν οι Ουκρανοί

Η ρωσική Αεροπορία πλήττει ανηλεώς τα ουκρανικά στρατεύματα που επιτίθενται κατά κύματα στην Ζαπορίζια (βίντεο)

 

Πάνω από 100 εξόδους πραγματοποίησαν σήμερα τα ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη στο τομέα της ουκρανικής επίθεσης στην Ζαπορίζια, πλήττοντας 63 στόχους και καταστρέφοντας την αιχμή της.

Βίντεο το οποίο δείχνει εκρήξεις από το μέτωπο, ενώ ακούγονται να πετούν ρωσικά αεροσκάφη τα οποία βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς.

Μαχητικά αεροσκάφη Su-25, Su-24, Su-34 και MiG-29 σε αποστολές εναέριας κάλυψης επιχειρούσαν από τα ξημερώματα κατά τεσσάρων ουκρανικών Ταγμάτων, καταστρέφοντας, τουλάχιστον 10 άρματα μάχης και 14 ΤΟΜΑ, μαζί με 4 αυτοκινούμενα πυροβόλα,

Οι προσβολές είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προέλαση, ενώ τώρα καταδεικνύεται ότι η καταστροφή των 24 τετραπλών εκτοξευτών S-300 των Ουκρανών προ μηνός έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην αντιαεροπορική κάλυψη των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου.

Η μεγάλη μάχη γίνεται κοντά στον πυρηνικό σταθμό, του οποίου την κατάληψη προσπαθούν οι Ουκρανοί, καθώς έχουν καλύψει τις θέσεις τους νοτιότερα με την καταστροφή που έχει προκαλέσει το πλήγμα στο φράγμα της Κακχόβκα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-rosiki-aeroporia-vomvardizei-ta-oukranika-strateymata-pou-epixeiroun-sti-zaporizia-vinteo/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα