«Παραλίγο να μας συλλάβουν, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν Αμερικανό που ήρθε να μας πει: Εδώ εγώ είμαι υπεύθυνος. Όχι οι Ουκρανοί, αλλά εγώ», περιγράφει Γάλλος δημοσιογράφος για όσα είδε στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος είχε πάει για 8 μέρες στην Ουκρανία. Όπως είπε στο γαλλικό C News, πήγε στην Ουκρανία συνοδεύοντας τρεις Γάλλους εθελοντές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για ξένους εθελοντές με εμπειρία σε μάχες.

«Ο ένας ήταν στρατιώτης στο παρελθόν και δύο που είχαν πολεμήσει μαζί στη Ροζάβα, ενάντια στο ISIS. Άνθρωποι λοιπόν με στρατιωτική εμπειρία.Πέρασα αρκετές μέρες μαζί τους», είπε αρχικά ο Γάλλος δημοσιογράφος και συνέχισε:

«Ωστόσο, αντιμετώπισα την έκπληξη, όπως και εκείνοι, όταν ανακάλυψα ότι για να μπορέσω να μπω στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που είναι επικεφαλής».

«Εδώ εγώ είμαι ο υπεύθυνος»

«Παραλίγο να μας συλλάβουν, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν Αμερικανό που ήρθε να μας πει: «Εδώ εγώ είμαι υπεύθυνος. Όχι οι Ουκρανοί, αλλά εγώ»», αποκάλυψε προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην εκπαίδευση και την εγγραφή διεθνών εθελοντών στον ουκρανικό στρατό.

Μιλώντας για αυτόν τον Αμερικανό, είπε: «Ο τύπος μου έδωσε ακόμη και το όνομά του, είναι βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ. Έκανα τη διασταύρωση, είναι ένα ρεπορτάζ που μπορείτε να βρείτε στο περιοδικό Figaro αυτής της εβδομάδας».

«Μας πήρε για εθελοντές στην αρχή και με εξέπληξε εξαιρετικά η βιαιότητα των λέξεων αυτού του Αμερικανού. Όταν είδε ότι είμαστε δημοσιογράφοι, μας είπε να φύγουμε… Και επανέλαβε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος», σημείωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος. Τους είπε ακόμη να βγάλουν τις κάρτες από τα κινητά τους, ειδικά από τα διεθνή, και ότι θα τους δώσουν αυτοί κάρτες με συμβόλαιο μέχρι το τέλος του πολέμου.

«Ποιος είναι υπεύθυνος; Είναι Αμερικανοί. Το είδα με τα μάτια μου. Δεν είναι επίσημα ο αμερικανικός στρατός, φυσικά», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Είναι πολύ σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι χθες έστειλαν πολλά νέα όπλα, τα οποία ονομάζονται Switchblades. Είναι κάποιο είδος drone που εκτοξεύεται με όλμο και στη συνέχεια μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση. Νέα όπλα λοιπόν», ανέφερε ο ίδιος.

https://www.militaire.gr/martyria-apo-gallo-dimosiografo-stin-oykrania-ego-eimai-ypeythynos-edo-mas-elege-amerikanos/