ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Θέλετε απο άγνοια, θέλετε απο έλλειψη ενδιαφέροντος διότι εξυπηρετούν συμφέροντα, θέλετε απο βαριεστημάρα επειδή γνωρίζουν καλά ότι έχουν να κάνουν με έναν ευκολόπιστο λαό που χειραγωγείται εύκολα, οι ελληνικές κυβερνήσεις, με βαριά ευθύνη και της σημερινής, δεν εφαρμόζουν λύσεις στο πρόβλημα καταστροφής της χώρας απο πυρκαγιές, ενώ υπάρχουν.
Ο καθηγητής Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, είναι επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών του Ινστιτούτου Max Planck και εξηγεί στην DW ότι το κύριο πρόβλημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα βρίσκεται στο ότι «λόγω της παρακμής της γεωργίας, της εγκατάλειψης, δηλαδή, των γεωργικών καλλιεργειών […] και της ανάπτυξης του τουρισμού, μεγάλο μέρος των περιοχών που χρησιμοποιούνταν εντατικά στη γεωργία βρίσκεται σε αγρανάπαυση», με αποτέλεσμα «οι πυρκαγιές να βρίσκουν περισσότερο πρόσφορο έδαφος».
Αυτό, δηλαδή, που σας λέω εδώ και καιρό. Το εγκληματικό αθηναϊκό-ΚΑΙ ΜΟΝΟ-κράτος με την πολιτική του έχει συγκεντρώσει τον μισό πληθυσμό της χώρας στην πρωτεύουσά του με αποτέλεσμα να εγκαταληφθεί η ύπαιθρος και να μην λαμβάνονται μέτρα όπως παλαιότερα, όταν υπήρχαν άνθρωποι να την καλλιεργήσουν, να την κατοικήσουν και να την προστατεύσουν.
Γνωρίζετε άλλη χώρα, πλην μερικές αφρικανικές που να έχει συγκεντρωμένο τον μισό πληθυσμό της στην πρωτεύουσα; Και γνωρίζετε άλλον λαό που αντί να το καταγγέλλει, να επιτίθεται σε όποιον το επισημαίνει;
Ο Γκόλνταμερ αναφέρει στην Deutsche Welle ότι «μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να αναπτύξει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. […] Η έκθεση που εκπονήθηκε συνιστούσε τη στοχευμένη διαχείριση της γης, υπό το πρίσμα της κοινωνικής αλλαγής, του αγροτικού μετασχηματισμού και της κλιματικής κρίσης. “Από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέει, κάποια πράγματα σίγουρα εφαρμόστηκαν, όμως συνολικά πρόκειται για μια επίπονα χρονοβόρα διαδικασία».
Είναι η διπλωματική έκφραση του ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε.
Ο εμπειρογνώμονας προσθέτει ακόμη ότι «υπάρχει επίσης ένα συμμετοχικό στοιχείο στην πρόληψη, όταν πρόκειται για τη μείωση του κινδύνου που διατρέχει ένα σπίτι ή ένας οικισμός από τις καταστροφές», εξηγώντας ότι «είναι πιο λογικό να παρθούν μέτρα από κοινού σε δημοτικό επίπεδο. Αυτό αφορά και όσους έχουν δασικά οικόπεδα, πράγμα που αποτελεί πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Παντού υπάρχει κατακερματισμός της ιδιοκτησίας γης, η οποία ανήκει σε ανθρώπους που δεν ζουν πλέον εκεί, αλλά σε αστικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα κανείς δεν διαχειρίζεται αυτές τις εκτάσεις. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες δασών και γης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινή άμυνα, επομένως πρέπει να συμμετέχουν ενεργά – όπως και στην πυρόσβεση».
Καταλάβατε, λοιπόν, που βρίσκεται το πρόβλημα; Για να μην σας κοροϊδέουν.
Την επόμενη φορά που θα δείτε τον βουλευτή σας πείτε του πως δεν έχει άλλη ψήφο ούτε στον ίδιο ούτε στο κόμμα του αν δεν πιέσει να επαναφερθεί ο Καποδίστριας στην οργάνωση της χώρας στη θέση του Καλλικράτη. Να γίνει σύνθημα αυτό για την σωτηρία της χώρας. Εκτός και αν δεν σας ενδιαφέρει.
Με καφέ στις καφετέριες και καταγγελίες στυλ πλάκας δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.
Ή θα βοηθήσετε όλοι ή οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση. Και τότε, ούτε καφές θα υπάρχει στην παραλία. Αυτός στο φλυτζανάκι θα ονομάζεται-και θα είναι- τούρκικος.
Λέει και κάτι άλλο ο καθηγητής στην ίδια συνέντευξη στην DW. Ότι πρέπει να επεκταθεί χρονικά και χωρικά ο τουρισμός στην Ελλάδα διότι το τουριστικό συνάλλαγμα είναι, σε καλές χρονιές, το 1/4 του ετήσιου εισοδήματος της χώρας. Και αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν είναι τόσο προβεβλημένη τουριστικά η βόρεια Ελλάδα.
Όσοι, λοιπόν, είστε βορειοελλλαδίτες δείξτε με τον τρόπο που θα κρίνετε εσείς την απέχθειά σας προς την πολιτική του αθηναϊκού ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ- κράτους. Το κράτος είναι αθηναϊκό, δεν είναι αθηνοκεντρικό. Είναι, ουσιαστικά, μια αθηναϊκή αποικία. Και λειτουργεί με όρους αποικίας.
Το τελευταίο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν σήμερα τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών χωρίς να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Τον ρόλο αυτό μπορούν να τον αναλάβουν τα drones. Λάθος του Μητσοτάκη ο οποίος δεν γνώριζε καν ότι η εταιρία που παράγει τα canadair έχει σταματήσει την παραγωγή τους η δήλωσή του ότι “πάμε σφαίρα για canadair”. Και η άγνοια αυτή δείχνει πόσο “σφαίρα” θα πάει για την αγορά τους. Αντί για canadair ας δουν μήπως είναι αποτελεσματικότερα τα drones. Θα υπάρχει και στα drones το δέλεαρ της αγοράς εξοπλισμών. Ας μην ανησυχούν.
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι θα γίνει αυτήν την φορά ,έστω αργά ,αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι στην Πατρίδα μας έχουμε πολλούς διδάκτορες ,αλλά δεν έχουμε έμπειρους ”επί του πεδίου” για να γράψουν και να εφαρμόσουν Σχέδια Ενεργειών τριών σταδίων ”συνήθων , αυξημένων και ακραίων κινδύνων ”.
    Η εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις είναι αναντικατάστατη και δυστυχώς οι ”ξερόλες” αγνοούν τους έμπειρους , ίσως και από τον ανταγωνισμό των γενεών , ο οποίος στην οικονομική κρίση μεγενθύνθηκε, το δε κράτος -με όλες τις κυβερνήσεις- δεν τους αξιοποιεί .Ας ελπίζουμε ότι ”σιγά, σιγά η αγουρίδα θα γίνει μέλι ”.

  2. κ. Σαββίδη, με το πάμε σφαίρα για Canadair εννοούσε την προμήθεια που θα γίνει από την ΕΕ, για λογαριασμό των χωρών του νότου.

    Μέχρι τότε βέβαια, θα έχουν περάσει τουλάχιστον 4 χρόνια, οπότε προλαβαίνουμε να κάψουμε ακόμα μερικά εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους.

    • “Λάθος του Μητσοτάκη ο οποίος δεν γνώριζε καν ότι η εταιρία που παράγει τα canadair έχει σταματήσει την παραγωγή τους”

      Αφού έχει σταματήσει η παραγωγή τους, πώς θα τα προμηθευτεί η ΕΕ;
      Ο Μητσοτάκης μάς έχει συνηθίσει στις γκάφες, από άγνοια, βιασύνη, ή ο,τιδήποτε άλλο και δεν μού κάνει εντύπωση. Ο κ. Σαββίδης έχει δίκιο και ιδίως εκεί που γράφει “Θα υπάρχει και στα drones το δέλεαρ της αγοράς εξοπλισμών. Ας μην ανησυχούν” … Δει δη μίζας και άνευ ταύτης ουδέν δύναται γεννέσθαι των δεόντων, όπως θα έλεγε αν ζούσε σήμερα ο Δημοσθένης.

  3. Οι λύσεις δεν υπάρχουν από μόνες των. Είναι επίσης εύκολο να κρίνεις εκ των υστέρων, διότι εμείς βλέπουμε τα μεμονωμένα συμπτώματα και τα αναλύουμε επίσης μεμονωμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα