Την ώρα που η κοινή γνώμη και η αντιπολίτευση στην Τουρκία ήταν απασχολημένη με το «σοβαρό» θέμα της  μαντίλας η κυβέρνηση διόρισε ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο Πρέσβη στα κατεχόμενα.

Οι Τουρκοκύπριοι εδώ και καιρό είναι δυσαρεστημένοι με την «μητέρα πατρίδα» και δεν το κρύβουν.  Τώρα ανησυχούν έντονα για την άφιξη του Μετίν Φαϊζίογλου στα κατεχόμενα και τα καθήκοντα που θα αναλάβει να εκτελέσει. Το όνομα του  Πρέσβη  είναι πολύ γνωστό τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κύπρο.

Ο Μετίν Φεϊζίογλου είναι εγγονός του χουντικού υπουργού Τουρχάν Φεϊζίογλου. Όταν ήταν πρόεδρος της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας , τόλμησε να αντιμιλήσει στον Ερντογάν , σε μια ομιλία του , από την οποία έφυγε εξοργισμένος και φωνάζοντας στον σουλτάνο ¨μα τον Θεό όλα όσα λες είναι ψέματα¨.

Την εποχή εκείνη πολιτευόταν με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα  και αργότερα εντάχθηκε στο κυβερνών κόμμα, όπου έγινε βασιλικότερος του βασιλέως. Διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στην υπόθεση Εργκενεκόν και στην συμφιλίωση με τους Κούρδους. Για τις προσφορές του ζήτησε να γίνει υπουργός δικαιοσύνης, αλλά αντ αυτού διορίστηκε Πρέσβης στο ψευδοκράτος.

Ο Βεϊσί Σαρίσοζεν στην εφημερίδα Ahval υποστηρίζει ότι ο Φεϊζίογλου πάει στην Κύπρο με ειδική  αποστολή. Ήδη είχε αναμιχθεί στο άνοιγμα της Αμμοχώστου. Τώρα θα βάλει χέρι, όπως λέει χαρακτηριστικά, στην Περίκλειστη Πόλη . Αυτό βέβαια θα προκαλέσει την αντίδραση της Ελλάδα και όλου του δυτικού κόσμου, αλλά δεν θα οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση.

Θα πραγματοποιηθούν κάποιες προβοκάτσιες και τότε θα ζητήσουν δημοψήφισμα για να εκφράσει ο «λαός» τη βούληση του αν θέλει να ενταχθεί ή όχι στην Τουρκία.  Αυτό θα γίνει με την δικαιολογία ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και  να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.  Ακριβώς ότι έκανε ο Πούτιν στο Ντονμπάς με τα όπλα ο Ερντογάν θα το κάνει αναίμακτα.

Όλα αυτά θα γίνουν παραμονές των εκλογών. Μπροστά στην απειλή της Δύσης ότι θα διεξαχθεί παρόμοιο δημοψήφισμα στο Νότιο Κουρδιστάν  , ο Ερντογάν θα εγκαταλείψει το σχέδιο του.

Το δημοψήφισμα θα του δώσει την ευκαιρία να βροντοφωνάξει  από τα μπαλκόνια ηρωικούς ύμνους και να υποσχεθεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα επικυρώσει την απόφαση των αδελφών Κυπρίων για την ένταξη τους στην Τουρκία. Πράγμα που δεν θα κάνει ποτέ.  Θα εξαπατήσει για πολλοστή φορά τους  ψηφοφόρους που φλέγονται από πατριωτικά αισθήματα  και θα καθίσει στο θρόνο ακόμα πιο δυνατός για νέες περιπέτειες.

Οι απόψεις  του Βεϊσί ίσως θα είναι η ευκαιρία για εκτόνωση της κρίσης που δημιουργεί σύσσωμη η πολιτική σκηνή της Τουρκίας.

https://www.militaire.gr/to-schedio-erntogan-gia-exelixeis-stin-kypro-l-mystakidoy/