Λαβρόφ: Έχουμε πληροφορίες για μισθοφόρους από Κόσοβο, Αλβανία και Βοσνία στο Ντονμπάς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι μισθοφόροι από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στέλνονται στο Ντονμπάς, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και όλοι οι άλλοι ηγέτες του ΝΑΤΟ λένε ότι η Συμμαχία είναι αμυντική, ότι όλα ήταν επιτυχημένα και ότι η περιοχή τώρα ευδοκιμεί», είπε ο Λαβρόφ.

Όμως, σύμφωνα με τον υπουργό, η περιοχή είναι «μακριά από την άνθηση».

«Το Κοσσυφοπέδιο και ορισμένα άλλα μέρη των Δυτικών Βαλκανίων γίνονται γόνιμο έδαφος για εγκλήματα. Υπάρχουν τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών. Είναι ένα μέρος για τη στρατολόγηση μισθοφόρων που εμπλέκονται σε συγκρούσεις που σταδιακά φουντώνουν, μεταξύ άλλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.  Η Αλβανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στρατολογεί μισθοφόρους που στέλνονται στο Ντονμπάς, μεταξύ άλλων, για να βγάλουν από την ισορροπία τη Ρωσία. Αυτήν τη στιγμή επαληθεύουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την άρνηση του Κιέβου να πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες με τους ηγέτες των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου και αναφορές για δραστική αύξηση των πυρών βαρέων όπλων στο Ντονμπάς που απαγορεύεται από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Το Κίεβο, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, είναι υπεύθυνο για την υπονόμευση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός.

«Τονίσαμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ στο σύνολό τους. Και, φυσικά, τονίσαμε τη σοβαρή μας ανησυχία για τις δηλώσεις του Κιέβου ότι δεν θα έχει άμεσο διάλογο με το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Αυτή είναι μια άμεση πρόκληση και η άμεση άρνηση των συμφωνιών του Μινσκ», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Οι δυτικές δηλώσεις για τη ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία είναι προπαγάνδα, παραποιήσεις και κατασκευές, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

bgnes.bg

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα