Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας και Σκοπίων μετά την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη: Θα απαντήσουμε, λέει η Μόσχα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ρωσική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να απαντήσει ανάλογα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια. Ο διπλωμάτης υπηρετούσε στη ρωσική πρεσβεία, στη “Βόρεια Μακεδονία”, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik.

Η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι διπλωμάτης της κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο, προσθέτοντας ότι είχε φύγει από τη χώρα 10 ημέρες πριν την απόφαση καθώς είχε ολοκληρώσει το επαγγελματικό του ταξίδι.

«Επιβεβαιώνουμε ότι λάβαμε ειδοποίηση για κήρυξη ανεπιθύμητου προσώπου για έναν από τους υπαλλήλους της πρεσβείας. Αυτός ο υπάλληλος είχε αποχωρήσει από τη Βόρεια Μακεδονία 10 ημέρες πριν εξαιτίας της ολοκλήρωσης του επαγγελματικού ταξιδιού. Αυτή τη στιγμή η ρωσική πλευρά εξετάζει αναλογικά μέτρα» ανέφερε η πρεσβεία.

Την ίδια ώρα, οι αρχές των Σκοπίων αναλύοντας την απόφαση, επικαλέστηκαν τη διπλωματική συμπεριφορά, που όπως ισχυρίστηκαν «δεν συμβάδιζε με τις αρχές της Συνθήκης της Βιέννης».

«Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω επιπλέον λεπτομέρειες, καθώς τέτοιες πληροφορίες είναι συνήθως απόρρητες”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι. Ανέφερε ότι:

“Το υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να λάβει επιβεβαιωμένες και τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά ξένου διπλωμάτη που αντιβαίνει τις αρχές της Συνθήκης της Βιέννης και θα λάβει μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, καθώς και της ασφάλειας των συμμάχων μας», σημείωσε ο κ. Οσμάνι.

Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας και Σκοπίων μετά την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη: Θα απαντήσουμε, λέει η Μόσχα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα