Και από facebook σε meta

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θέλει να περάσει σε μια νέα εποχή: Στην εποχή του ψηφιακού επέκεινα και της τηλεμεταφοράς. Αλλά στις εξαγγελίες του δεν λέει κουβέντα για όσα διέρρευσαν.

   Αλλαγή ονόματος της μητρικής εταιρείας, από Fαcebook σε Meta

Οι ανακοινώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την αλλαγή ονόματος της μητρικής εταιρείας από facebook σε meta δεν ήταν ξαφνική. Εξάλλου για τον μεγαλύτερο τεχνολογικό κολοσσό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν διαρρεύσει και ακουστεί πολλά τελευταία: καθόλου κολακευτικά, που έριξαν σκιές στην επιχειρηματική στρατηγική και το ήθος ανώτατων στελεχών του facebook. «Η αποστολή μας παραμένει η ίδια» είπε ο Ζούκερμπεργκ, «Να φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά. Ο εφαρμογές μας και τα ονόματά τους δεν αλλάζουν, παραμένουμε ως εταιρεία που σχεδιάζει τεχνολογία για το μέλλον».

Στον κόσμο του ψηφιακού μετέκεινα

Με τον καιρό ελπίζω να μας βλέπουν ως μια εταιρεία metaverse“Με τον καιρό ελπίζω να μας βλέπουν ως μια εταιρεία metaverse”

Έτσι ο ιδρυτής του facebook έκανε την απόδραση στο μέλλον και ανακοίνωσε ότι στο εξής η μητρική εταιρεία θα μετονομαστεί σε meta. Το όνομα meta αντικατοπτρίζει ένα νέο όραμα που οδηγεί στο επέκεινα, σε ένα ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου, στον οποίο οι άνθρωποι θα μπαίνουν κανονικά, θα τον βιώνουν μόνοι τους ή μαζί με άλλους και θα μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορα τεχνολογικά εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας, όπως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. «Πολλά από αυτά», είπε ο Ζούκερμπεργκ, «σε πέντε με δέκα χρόνια θα είναι το κυρίαρχο ρεύμα» κάνοντας αναφορά στις δυνατότητες στην εργασιακή καθημερινότητα, τα παιχνίδια και τη σωματική άσκηση. Η αναγκαιότητα να πηγαινοέρχεται κανείς στο χώρο εργασίας, δεν θα υπάρχει πια. Θα μπορεί κανείς να τηλεμεταφέρεται στιγμιαία, να πηγαίνει σε συναυλία, ή να επισκέπτεται το σαλόνι ενός φίλου.

«Το χτίσιμο κοινωνικών μέσων δικτύωσης θα παραμείνει πρωταρχικός μας στόχος» υπογράμμισε ο Ζούκερμπεργκ  «Αλλά αυτήν τη στιγμή, το εταιρικό όνομα είναι συνδεδεμένο τόσο στενά με ένα προϊόν, που μας είναι αδύνατο να εκπροσωπήσει ότι άλλο ετοιμάζουμε σήμερα για το μέλλον. Με τον καιρό ελπίζω να μας βλέπουν ως μια εταιρεία metaverse και θα ήθελα να συνδέσω την δουλειά μας και την ταυτότητά μας με αυτό που χτίζουμε προς τα εκεί».

Η κριτική

WhatsApp και TelegramWhatsApp και Telegram θα διατηρήσουν τις ονομασίες τους

Και για να προλάβει τυχόν επικρίσεις, τόνισε ότι η ιδιωτική σφαίρα και η ασφάλεια στον κόσμο του metaverse θα ληφθούν εξαρχής πολύ σοβαρά υπόψη.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ζούκερμπεργκ θέλει να προλάβει τον ανταγωνισμό, επιλέγοντας πάντα τον δρόμο της πρωτοπορίας, αλλά υπάρχουν κι άλλες απόψεις από τον κόσμο της έρευνας, όπως του Ομάρ Αχτάρ, διευθυντή ερευνών της εταιρείας Altimeter:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, πιστεύω ότι η εταιρεία facebook είναι εξαιρετικά καινοτόμα και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω στη ψηφιακή πραγματικότητα, τη metaverse, είναι ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι θα δούμε μερικά απίστευτα πράγματα και δεν νομίζω ότι είναι κακή στιγμή να διαχωρίσει το χτίσιμο αυτού του ψηφιακού επέκεινα από την οικογένεια των εφαρμογών. Αλλά όπως συμβαίνει και στη ζωή, έτσι θα πρέπει και σε τεχνολογικές εταιρείες. Δεν μπορείς να αφήσεις στην άκρη τα αρνητικά, να τα κρύβεις κάτω από το χαλί ή να βάλεις τέλος και να δηλώνεις ότι εστιάζεις στα καλά. Θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις αυτά τα πράγματα και είναι κάτι που δεν είδαμε στις ανακοινώσεις του Ζούκερμπεργκ και της εταιρείας του».

Ειρήνη Αναστασοπούλου/AP/DPA/Reuters/DW 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα