Κίνηση υψηλού ρίσκου από Πούτιν: Στέλνει στην Ουκρανία τα «αόρατα» T-14 Armata * Βιαστική απάντηση στα δυτικά Abrams, Leopard, Challenger

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί τα νέα της άρματα μάχης T-14 Armata για να βάλει εναντίον ουκρανικών θέσεων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ωστόσο, είναι έντονες οι επιφυλάξεις που εκφράζονται για το κατά πόσον τα άρματα αυτά θα φτάσουν στο πεδίο και μάλιστα εάν θα μπορέσουν να αποδειχθούν ετοιμοπόλεμα και αποτελεσματικά.

Τα άρματα δεν έχουν ακόμη «συμμετάσχει σε επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης», αλλά έχουν εφοδιαστεί με πρόσθετη προστασία και τα πληρώματα έχουν υποβληθεί σε «συντονισμό μάχης» σε πεδία εκπαίδευσης, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν την είδηση.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο από τότε που το Κρεμλίνο διέταξε την παραγωγή 2.300 τέτοιων τανκς.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο μια ανώνυμη «ενημερωμένη πηγή», ανέφερε ότι το νεότερο και πιο ισχυρό τανκ της Ρωσίας ενεπλάκη σε επιχειρήσεις εναντίον ουκρανικών αμυντικών θέσεων σε μη κατονομαζόμενο  τομέα του μετώπου μάχης, αλλά «δεν έχει συμμετάσχει σε άμεσες επιθέσεις».

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο βρετανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έλεγαν ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη του άρματος μάχης  T-14 θα ήταν πιθανότατα «μια απόφαση υψηλού ρίσκου» για τη Ρωσία, και μια απόφαση που εφόσον λαμβάνονταν θα γινόταν κυρίως για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Το άρμα Τ-14 διαθέτει έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το πλήρωμα να ελέγχει εξ αποστάσεως τον οπλισμό από “μια απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του άρματος”, ανέφερε το RIA.  Γι’ αυτό το λόγο προαναγγέλθηκαν ως τα “πρώτα αόρατα άρματα μάχης”.

Μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα σε ομαλό οδοστρωμα.

  • Το T-14 Armata της Μόσχας , χαρακτηρίζεται από το Κρεμλίνο ως η απάντηση της Ρωσίας στα αμερικανικής κατασκευής M1A3 Abrams , τα βρετανικά Challenger 2 και στο άρμα Leopard 2 της Γερμανίας,

Το Κρεμλίνο έθεσε αρχικά μια προθεσμία παραγωγής των τανκς για το 2020, αλλά αυτή αργότερα παρατάθηκε μέχρι το 2025.

Πάντως, το Armata έχει γίνει για πολλούς επικριτές του Κρεμλίνου σύμβολο της αναποτελεσματικότητας  της ηγεσίας του ρωσικού στρατού που επικεντρώνεται σε προπαγανδιστικές εικόνες για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι όχι στην πραγματική πολεμική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων.

Το T-14 πιθανόν να αποτελέσει έναν επιπλέον υλικοτεχνικό πονοκέφαλο για τη Ρωσία, καθώς είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από άλλα ρωσικά άρματα μάχης.

FILE PHOTO: Το T-14 Armata της Μόσχας , χαρακτηρίζεται από το Κρεμλίνο ως η απάντηση της Ρωσίας στα αμερικανικής κατασκευής M1A3 Abrams , τα βρετανικά Challenger 2 και στο άρμα Leopard 2 της Γερμανίας, Screenshot via YouTube@Military TV/

Mε πληροφορίες από SkyNewsKyivPost

https://hellasjournal.com/2023/04/kinisi-ipsilou-riskou-apo-poutin-stelni-stin-oukrania-ta-aorata-t-14-armata-viastiki-apantisi-sta-ditika-abrams-leopard-challenger-videos/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα