Ιωάννης Μάζης: Γιατί η Ελλάδα ξεπλένει την Τουρκία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ, μιλάει στο Ράδιο 984 για το σύμπλοκο της νέας μείζονος σημασίας έντασης στο Μεσανατολικό και αναλύει για το σύμπλοκο των δρώντων στη περιοχή, αποσαφηνίζοντας ότι η πολιτική λύση των δύο κρατών, δεν μπορεί να επιτευχθεί με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από την μια και τους ακραίους υπερορθόδοξους της κυβέρνησης Νετανιάχου από την άλλη , όταν ο ένας αρνείται την ύπαρξη του άλλου. Την ίδια ώρα, εκτιμά ότι παίκτες ισχύος όπως το Ιράν δεν έχουν συμφέρον να κλιμακωθεί η κρίση και να γίνει φενάκη και για τους ίδιους, εκτιμά δε ότι από την στάση των ΗΠΑ και της Ρωσίας, κανάλια επικοινωνίας πρέπει ήδη να υπάρχουν. Ο Ιωάννης Μάζης, περιέγραψε πως η Τουρκία μοχλεύει για τα συμφέροντα της την ευρύτερη περιοχή, από την Χαμάς και την Λιβύη, ως το χτύπημα των Κούρδων σε Συρία και Βόρειο Ιράκ , μέχρι τον Καύκασο και την εκδίωξη των Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως είπε, η Τουρκία του Ερντογάν, λέει αυτά που λέει ακόμη και για την Θεσσαλονίκη, το θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα, που ετοιμάζεται στις 7 Δεκεμβρίου να υποδεχθεί σε ανώτατο επίπεδο την Τουρκική κυβέρνηση στη συμπρωτεύουσα της χώρας μας. Όταν μόνος σου προσφέρεις άλλοθι συνομιλητή στον Πρόεδρο της Τουρκίας που θέτει θέματα αμφισβήτησης της υπόστασης σου, πως περιμένεις οι σύμμαχοι σου όπως οι ΗΠΑ να συμπεριφερθούν διαφορετικά από σένα για τα θέματα σου , έναντι της Τουρκίας ;

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Όταν μόνος σου προσφέρεις άλλοθι συνομιλητή στον Πρόεδρο της Τουρκίας που θέτει θέματα αμφισβήτησης της υπόστασης σου, πως περιμένεις οι σύμμαχοι σου όπως οι ΗΠΑ να συμπεριφερθούν διαφορετικά από σένα για τα θέματα σου , έναντι της Τουρκίας ;”

    Σοφές κουβέντες!

  2. Διερωτηθήκατε, κύριε Μάζη , αν ΚΑΙ οι ΗΠΑ συνιστούν και θέλουν να την Ελληνοτουρκική συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη ;;;.
    Θα ήθελα ως καθηγητής να είχατε κάνει και εκφράσει στο άρθρο σας αυτήν την σκέψη , που πάντως δεν μπορείτε να την αποκλείσετε.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ .
    Υ.Γ ”Δεν βγαίνουμε” μόνο με τις αντικυβερνητικές κορώνες ,όταν μάλιστα το βλέπουμε όλοι ότι χειροτερεύει η εναλλακτική λύση για αλλαγή κυβερνήσεως.
    ”Έπαθαν την πλάκα τους” πάλι σήμερα στην Βουλή οι κ.κ. Φάμελος και Ανδρουλάκης από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

      • Φυσικά και δεν θα απαντήσει ο κ. Μάζης , που ελπίζω να το ξανασκεφτεί όταν ξαναγράψει τέτοιο άρθρο.
        ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΘΟΡΓΡΑΦΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα