Ιστορική ενημέρωση της NASA για τα UFO: «Από τις 800 θεάσεις, μόνο το 2-5% θεωρούνται ανεξήγητες» -Δείτε live

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσίευσε το Πεντάγωνο το 2020 με UFO, το οποίο είδαν πιλότοι του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού / Φωτογραφία: U.S. Department of Defense

31/05/2023  17:37  UPD: 31/05/2023  20:41
Υπάρχουν 800 περιπτώσεις θεάσεων ΑΤΙΑ (UFO, ή UAP, όπως τα αποκαλεί πλέον η NASA, δηλαδή Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα), αλλά μόνο το 2% έως 5% εξ αυτών είναι πιθανώς «ανεξήγητες», όπως υποστήριξε η επιτροπή που σχημάτισε η NASA κατά την ιστορική δημόσια συνεδρίασή της, στην οποία εκθέτει για πρώτη φορά στοιχεία αναφορικά με τα UFO.

Αυτό ανέφερε κατά τη συνεδρίαση ο Sean Kirkpatrick, επικεφαλής της νέας υπηρεσίας του Πενταγώνου All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), ο οποίος πρόσθεσε πως «έχουμε 50-100 νέες θεάσεις» ΑΤΙΑ, ωστόσο το ανωτέρω αναφερθέν ποσοστό παραμένει «ανεξήγητο».

Παράλληλα, σημείωσε πως, παρά το εκτεταμένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, οι ερευνητές εκτιμούν πως πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται, καθώς υπάρχει ένα «στίγμα» γύρω από την αναφορά για θεάσεις ΑΤΙΑ.

Από την πλευρά της, η Δρ Nicola Fox, της NASA, καταγγέλλει πως, λόγω του αντικειμένου μελέτης τους, οι επιστήμονες έχουν δεχθεί παρενόχληση στο έργο τους. Αυτό είναι «αποκαρδιωτικό» και εμποδίζει το κοινό να ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει.

Ο… φούρνος μικροκυμάτων και ενδεχόμενα σήματα από UFO
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, τα δεδομένα σχετικά με τα ΑΤΙΑ συχνά είναι αντικείμενο παρερμηνείας, με κάτι τέτοιο να συμβαίνει στην Αυστραλία: οι ερευνητές πέρασαν για ραδιοπαλμό από το Διάστημα τον… φούρνο μικροκυμάτων.

«Είχαν περίεργη δομή, δεν μπορούσαν (σ.σ. οι ερευνητές) να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τότε παρατήρησαν πως πολλά από αυτά τα σήματα συνέβησαν την ώρα του φαγητού» είπε ο David Spergel, επικεφαλής της ομάδας της NASA που εξετάζει τα ΑΤΙΑ. «Αυτό που είχε συμβεί ήταν πως οι άνθρωποι στο παρατηρητήριο ζέσταιναν το φαγητό τους στο φούρνο μικροκυμάτων, κάτι που παρήγαγε έναν ραδιοπαλμό που ”έπιαναν” οι αισθητήρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Απαιτείται στοχευμένη συλλογή δεδομένων»
Ο Spergel είπε, επίσης, πως η μελέτη της επιτροπής υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν περισσότερα δεδομένα υψηλής ποιότητας σχετικά με τα UAPs από τον κυβερνητικό αλλά και τον εμπορικό τομέα, ενώ έκανε λόγο για «μη συστηματικές και κατακερματισμένες σε διάφορες υπηρεσίες» προσπάθειες συλλογής δεδομένων για τα UAPs.

Εξήγησε ακόμη ότι «απαιτείται στοχευμένη συλλογή δεδομένων», καλή επιμέλεια και επαρκείς αναλύσεις. Ωστόσο ούτε και αυτό μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δώσει εξηγήσεις για όλα τα UAP.

Ποια είναι η επιτροπή της NASA που συνεδριάζει και από πού αντλεί τα στοιχεία της
Η επιτροπή της NASA, που σχηματίσθηκε πέρυσι για να μελετήσει «άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», τα οποία περιγράφονται συνήθως με τον όρο UFO, πραγματοποιεί τη συνεδρίασή της πριν συντάξει μια έκθεση, η δημοσιοποίηση της οποίας αναμένεται τις ερχόμενες εβδομάδες.

Αυτό το 16μελές σώμα, στο οποίο μετέχουν ειδικοί από τομείς που κυμαίνονται από τη Φυσική μέχρι την Αστροβιολογία, σχηματίσθηκε τον περασμένο Ιούνιο για να εξετάσει θεάσεις UFO και άλλα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από μη στρατιωτικούς τομείς της κυβέρνησης και του εμπορίου.

Μέλη της ομάδας αυτής είναι μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το CNN, ο πρώην αστροναύτης Σκοτ Κέλι, πανεπιστημιακοί, ειδικοί από τον χώρο της Αεροδιαστημικής και Αεροπορικής Βιομηχανίας και ένας δημοσιογράφος εξειδικευμένος σε θέματα επιστήμης.

Η σημερινή τετράωρη δημόσια συνεδρίαση επικεντρώνεται «σε τελικές συζητήσεις πριν η ανεξάρτητη ομάδα έρευνας της υπηρεσίας δημοσιοποιήσει φέτος το καλοκαίρι μια έκθεση» ανέφερε η NASA, ανακοινώνοντας τη συνεδρίαση.

Πρώτη φορά παρουσιάζονται στοιχεία για τα UFO από τη NASA
Η ενημέρωση αυτή, που ξεκίνησε στις 17.30 ώρα Ελλάδας και πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 4 ώρες, αναμένεται να γράψει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που η NASA παρουσιάζει τέτοιου είδους στοιχεία στο κοινό.

UFO: Ένα θέμα που ήταν άλλοτε απόρρητο και «κτήμα» των υπηρεσιών ασφαλείας
Η επιτροπή αυτή διεξάγει την πρώτη τέτοια έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ υπό την αιγίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, για ένα θέμα που η κυβέρνηση περιόριζε άλλοτε στην αποκλειστική και απόρρητη αρμοδιότητα των αξιωματούχων των στρατιωτικών και εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η μελέτη της NASA είναι χωριστή από μια νέα έρευνα από το Πεντάγωνο για άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), τα οποία έχουν τεκμηριωθεί τα τελευταία χρόνια από πιλότους στρατιωτικών αεροσκαφών και έχουν αναλυθεί από αξιωματούχους υπηρεσιών άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι παράλληλες προσπάθειες της NASA και του Πενταγώνου -που διεξάγονται και οι δύο με κάποιον δημόσιο έλεγχο- υπογραμμίζουν μια στροφή της κυβέρνησης, έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες απέρριπτε πληροφορίες για θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ATIA, UFO), που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940.

Όχι UFO, αλλά UAP
Ο όρος UFO, που συνδέεται από παλιά με τα περί ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων, έχει αντικατασταθεί στην ορολογία της κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

Ενώ η επιστημονική αποστολή της NASA θεωρήθηκε από μερικούς ότι υπόσχεται μια πιο ανοικτή προσέγγιση σ’ ένα θέμα που αντιμετωπιζόταν από καιρό σαν ταμπού από το αμυντικό κατεστημένο, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έκανε εξαρχής γνωστό πως δεν πρόκειται να σπεύσει να βγάλει συμπεράσματα.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση» ανέφερε η NASA, ανακοινώνοντας τον σχηματισμό της επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο.

Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις της, η υπηρεσία παρουσίασε μια εν δυνάμει αλλαγή στο ίδιο το ακρωνύμιο UAP, αναφερόμενη σ’ αυτό ως συντομογραφία του «Unidentified Anomalous Phenomena» (Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα). Αυτό σημαίνει πως μπορεί να περιληφθούν και θεάσεις άλλες από αυτές που φαίνεται να συμβαίνουν στον αέρα.

Ωστόσο, ανακοινώνοντας τη σημερινή συνάντηση, η NASA ανέφερε πως ορίζει τα UAP «ως παρατηρήσεις συμβάντων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωρισθούν ως αεροσκάφη ή ως γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονικής άποψης».

Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως η πρόσφατη προσπάθεια του Πενταγώνου να ερευνήσει τέτοιες θεάσεις οδήγησε σε εκατοντάδες νέες αναφορές που βρίσκονται υπό εξέταση, αν και οι περισσότερες παραμένουν στην κατηγορία του ανεξήγητου.

Ο επικεφαλής της νέας υπηρεσίας του Πενταγώνου All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) έχει δηλώσει πως η ύπαρξη νοήμονος εξωγήινης ζωής δεν έχει αποκλεισθεί, ωστόσο καμιά από τις θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων δεν έχει παράσχει στοιχεία ότι ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Δείτε live τη συνεδρίαση της NASA

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα